• امروز : یکشنبه - ۱۷ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 8 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 6 April - 2025
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مطرح کرد:

کنترل فشار خون شرط روزه‌داری سالم

  • کد خبر : 65294
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
کنترل فشار خون شرط روزه‌داری سالم
کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر گفت: افراد مبتلا به فشار خون خفیف تا متوسط می‌توانند با مشورت پزشک روزه بگیرند، اما تنظیم داروها و رعایت رژیم غذایی سالم ضروری است.

مریم گل‌میرزائی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز» با اشاره به ماه رمضان و فریضه‌روزه‌داری اظهار کرد: افراد مبتلا به فشار خون خفیف تا متوسط که اضافه وزن دارند، می‌توانند با مشورت پزشک معالج خود روزه بگیرند.

وی ادامه داد: روزه‌داری ممکن است به کاهش فشار خون آن‌ها کمک کند، اما تنظیم زمان و دوز داروهای ادرارآور (مثل داروهای مدر) برای جلوگیری از کم‌آبی بدن ضروری است.

کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر ادامه داد: برای کنترل بهتر فشار خون، رعایت رژیم غذایی مناسب، کاهش مصرف نمک و چربی، و پرهیز از سیگار بسیار مهم است.

گل‌میرزائی تصریح کرد: خوشبختانه این اقدامات در ماه رمضان به راحتی قابل اجرا هستند. با این حال، روزه‌داری برای افرادی که فشار خون آن‌ها تحت کنترل نیست، توصیه نمی‌شود.

وی عنوان کرد: روزه‌داری و پیروی از یک برنامه غذایی صحیح می‌تواند با کاهش عوامل خطر مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربی‌های خون، ترک سیگار و انجام فعالیت بدنی مناسب، از بروز بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری کند.

گل‌میرزائی گفت: افرادی که به بیماری‌های قلبی عروقی مبتلا هستند، باید قبل از روزه‌داری حتماً با پزشک معالج خود مشورت کنند. بیمارانی که دچار گرفتگی عروق قلبی هستند و دارو مصرف می‌کنند، به دلیل خطرات ناشی از عدم مصرف به‌ موقع دارو، معمولاً نباید روزه بگیرند.

کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر افزود: روزه‌داری این افراد تنها با تشخیص پزشک و بر اساس شرایط خاص آن‌ها امکان‌پذیر است.

وی ادامه داد: همچنین، بیمارانی که نیاز به مصرف منظم دارو در ساعات مشخصی از روز دارند، نباید روزه بگیرند. بیماران قلبی باید به تداخلات دارویی و غذایی توجه کنند و دستورات پزشک معالج خود را به دقت رعایت کنند.

گل‌میرزائی یادآورشد: از سوی دیگر، بیمارانی که سابقه جراحی قلب یا استنت‌گذاری دارند، در صورت تأیید پزشک، می‌توانند روزه بگیرند. کلیه‌ها نقش مهمی در کنترل فشار خون ایفا می‌کنند، بنابراین مصرف ناکافی آب و مایعات می‌تواند عملکرد آن‌ها را مختل کند.

وی عنوان کرد: در ماه رمضان، به دلیل محدودیت زمان برای تأمین مایعات بدن، باید به مصرف کافی آب و مایعات بین افطار تا سحر و کنترل مصرف نمک توجه ویژه‌ای داشت تا از عوارض کم‌آبی جلوگیری شود.

کارشناس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر تصریح کرد: افرادی که کلیه‌های سنگ‌ساز دارند (بیش از دو سنگ ادراری در ۶ ماه گذشته)، باید قبل از روزه‌داری با پزشک معالج خود مشورت کنند. کاهش مصرف نمک در وعده‌های افطار و سحر در این دوران بسیار مهم است، زیرا مصرف زیاد نمک باعث دفع آب بیشتر از بدن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: توصیه می‌شود به جز مقدار کمی نمک که برای پخت غذا استفاده می‌شود، از افزودن نمک اضافی به غذا خودداری شود. مصرف میوه و سبزیجات به مقدار کافی می‌تواند از تشنگی زودرس در طول روز جلوگیری کند. بنابراین، بهتر است میوه‌ها در فاصله افطار تا سحر و سبزیجات در هر دو وعده افطار و سحر مصرف شوند.

گل‌میرزائی گفت: مصرف غذاهای پرپروتئین مانند کباب در وعده سحر مناسب نیست، زیرا ممکن است باعث تشنگی در ساعات اولیه روز شود. همچنین، در این ایام بهتر است از قرار گرفتن غیرضروری در معرض نور خورشید اجتناب کرد.

انتهای خبر/ و

 

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=65294

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.