علیرضا سید قریشی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز» اظهار کرد: سرشماری پرنده میشمرغ با مشارکت گستردهای از کارشناسان و متخصصان از ادارات حفاظت محیطزیست شهرستانهای بوکان، مهاباد، میاندوآب و چهاربرج، و همچنین کارشناسان اعزامی از سازمان حفاظت محیطزیست و محیطبانان از استانهای آذربایجان شرقی و کردستان، به مدت دو روز در سه استان آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان انجام شد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیطزیست آذربایجان غربی ادامه داد: هدف از این برنامه پایش و بررسی تمامی زیستگاههای مستعد حضور پرنده میشمرغ در منطقه بوده است.
وی عنوان کرد: علاوه بر این، اساتید و دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی نیز به همراه کارشناسان متخصص در حوزه پرندهشناسی در این فعالیت علمی مشارکت کردند.
قریشی سپس به اهمیت این سرشماری اشاره کرد و گفت: در این برنامه دو روزه، ۱۹ بال پرنده میشمرغ در زیستگاههای شهرستان بوکان مشاهده و ثبت شد.
معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی تصریح کرد: سرشماری میشمرغ به شناسایی وضعیت جمعیت این گونه ارزشمند و برنامهریزی برای حفاظت از زیستگاههای آن کمک خواهد کرد.
وی اضافه کرد: میشمرغ یک پرنده زیبا و سنگین وزن است که به عنوان سنگینترین پرنده قابل پرواز در جهان شناخته میشود.
قریشی یادآور شد: در گذشته، پراکنش خوبی در زیستگاههای شمال غرب کشور داشته، اما با توجه به عوامل مختلف، از جمله تخریب و کاهش کیفیت زیستگاهها، جمعیت این گونه به شدت کاهش یافته است.
گفتنی است سازمان حفاظت محیطزیست ایران، میش مرغ (Otis tarda) را به عنوان یکی از گونههای حفاظت شده در کشور اعلام کرد. این پرنده بزرگترین پرنده قادر به پرواز در جهان است و در دشتهای وسیع بیدرخت، زمینهای گندم دیم و کشتزارهای پهناور حبوبات زندگی میکند.
انتهای خبر/ و