علی صمیمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ ضمن تبریک هفته معلم اظهار کرد: دین مبین اسلام، برخلاف تصور گروهی که آن را محدود به قالبهای سنتی میدانند، دینی پویا، عقلگرا و مبتنی بر خرد و علم است و آموزههای قرآنی، روایات معصومان و سیره پیامبر گرامی اسلام (ص)، همگی بر ضرورت تفکر، تدبر و آموزش تأکید دارند.
وی تصریح کرد: اسلام نهتنها مخالف تحجر نیست، بلکه هرگونه جمود فکری و جهل را آفت دین میداند در میان ادیان الهی، اسلام بیش از همه بر علمآموزی تأکید کرده است تا جایی که نخستین آیهای که بر پیامبر اسلام نازل شد، با فرمان «اقرأ» آغاز شد.
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجانغربی تصریح کرد: در قرآن کریم، خداوند متعال خود را نخستین آموزگار انسان معرفی میکند؛ آنجا که در آیه ۳۱ سوره بقره میفرماید: «وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْمَاءَ کُلَّهَا…» یعنی خداوند تمامی اسامی و مفاهیم را به حضرت آدم آموخت، سپس آن علم را به فرشتگان عرضه کرد.
وی تصریح کرد: این موضوع، بیانگر اهمیت جایگاه علم و آموزش در ساختار آفرینش است و ارزش والای انسان را در ظرفیت یادگیری و تعلیم به نمایش میگذارد و این آیه همچنین بیانگر این نکته است که برتری انسان بر دیگر مخلوقات، در توانایی آموختن و انتقال دانش نهفته است.
صمیمی بیان کرد: هفته معلم، فرصت مغتنمی است برای یادآوری منزلت والای این قشر شریف که چراغ هدایت جامعه را روشن نگهمیدارند، امیدوارم بتوانیم در مسیر خدمتگزاری شایسته به آنان، به وظایف اخلاقی و سازمانی خود به خوبی عمل کرده و در راه احقاق حقوق قانونی و شأن حرفهای آنها، گامهای مؤثری برداریم چراکه حفظ کرامت معلمان، وظیفهای همگانی است که هم دولت، هم نهادهای مردمی و هم اولیای دانشآموزان باید در آن سهیم باشند.
وی افزود: جایگاه معلمان، اساتید و دانشمندان در هر جامعهای، جایگاهی بیبدیل و رفیع است و آنها با تربیت نسلهای آیندهساز، مسیر حرکت یک ملت را تعیین میکنند همانگونه که قطبنما جهتگیری کشتی را مشخص میکند، معلمان نیز با افکار، باورها و ارزشهایی که منتقل میکنند، جامعه را به سویی میبرند که آیندهاش در آن رقم میخورد.
صمیمی تصریح کرد: بررسی تاریخچه جوامع پیشرفته جهان نشان میدهد که توسعه پایدار در آن کشورها زمانی آغاز شده که آموزش و پرورش و به تبع آن، معلمان در صدر اولویتها قرار گرفتهاند در مقابل، بیتوجهی به آموزش و معلمان، همواره مقدمهای برای زوال فرهنگی و عقبماندگی اقتصادی بوده است.
انتهای خبر/ م