مهندس کاظم قوشچی، در گفتوگو با خبرنگار اروم نیوز، به استفاده برخی نانواهای کشور از ماده جوهر قند برای سفید کردن نان اشاره کرد و گفت: متاسفانه ماده غذایی نان که بیشترین مصرف را در خانوارهای ایرانی دارد در برخی نانواییها بعضا استانداردها رعایت نمیشود و این نه تنها به کیفیت نان ضربه زده است بلکه سلامت جسم افراد را بواسطه وجود جوهر قند در نانها به خطر انداخته است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی تصریح کرد: امروزه متاسفانه مشکلات گوارشی بیش از هر بیماری دیگر در کشور بیداد میکند که این عامل به تغذیه غلط در بین افراد جامعه بر میگردد که بستگی به سبک زندگی افراد در خانواده دارد اما مسئله مهم تر آنکه وجود جوهر قند در ماده غذایی که مورد استفاده بیشتر مردم است به طور غیر مستقیم به سلامت مردم ضربه وارد ساخته است و این در حالی است مردم بعضا با اظهار بی اطلاعی از این موضوع، نان فاقد بهداشت و استاندارد را مصرف میکنند که بسیار برای بدن مضر است که در اینجا مسئولین مربوطه باید با نظارت بیشتری مانع از استفاده نانواها از جوهر قند شوند که متاسفانه نظارت ضعیف است.
وی تصریح کرد: مردم خود باید در انتخاب نان دقت نظر کافی و لازم را داشته باشند و نانی را انتخاب کنند که بیش از حد سفید و خیلی نرم نباشد، در غیر این صورت این نان مشکوک به استفاده از جوهر قند است.
این کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی افزود: جوهر قند ماده سرطان زایی است که متاسفانه امروزه توسط برخی نانواییها به دلیل نرم شدن و سفید تر شدن نان مورد استفاده قرار میگیرد که علاوه بر سرطانزا بودن، مشکلات گوارشی را برای مصرف کنندگان به وجود میآورد.
نظارت در بخش نان ضعیف است
وی نظارت در بخش کیفیت نان را ضعیف برشمرد و افزود: به اعتقاد من نان از جمله مواد غذایی و مورد نیاز مردم است که باید بیشتر از مواد غذایی دیگر بر کیفیت آن نظارت شود که متاسفانه اینگونه نیست و در برخی موارد هم عملکرد نظارت بسیار ضعیف و در مقابل اختیار عمل نانواها بسیار بالا است.
قوشچی، فرهنگسازی را عامل مهمی در عدم استفاده از مواد مضر در صنعت نان دانست و خاطر نشان کرد: رسانههای جمعی باید با ارائه برنامهها در غالب آموزشی و فرهنگی اقدام به فرهنگسازی در این بخش نمایند که در پیشگیری از این معضل اجتماعی موثر است. یک نانوا باید بداند که جوهر قند یک ماده تخریب کننده دستگاه گوارش و کاملا سرطانزا است و نباید مورد استفاده در نان مردم قرار بگیرد که متاسفانه این نگاه هنوز وجود ندارد و این نیازمند ضرورت برنامه سازی در این حوزه از سوی رسانههای جمعی است.
انتهای پیام/