علی دیانتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ با اشاره به لزوم توزیع هدفمند نهادههای کشاورزی در استان، اظهار کرد: تخصیص کودهای شیمیایی در آذربایجانغربی با محوریت الگوی کشت هر منطقه و متناسب با سطح زیرکشت اراضی زراعی و باغی صورت میگیرد.
وی بیان کرد: این اقدام با هدف افزایش بهرهوری، جلوگیری از اتلاف منابع و تأمین نیاز واقعی کشاورزان انجام میشود که این شیوه تخصیص، از تحمیل هزینههای اضافی به دولت و کشاورزان جلوگیری کرده و نقش مهمی در ارتقاء عملکرد تولیدات کشاورزی ایفا میکند.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی خاطرنشان کرد: مدیریت منابع کشاورزی، بهویژه کودهای شیمیایی، باید در بستر برنامهریزی دقیق و دادهمحور صورت گیرد تا در کنار حمایت از بهرهبرداران، امنیت غذایی استان نیز تضمین شود.
دیانتی با اشاره به نیاز سالانه استان به بیش از ۲۸۵ هزار تُن انواع کود کشاورزی، گفت: تأمین بهموقع این مقدار کود برای بهرهبرداران کشاورزی در گرو همکاری منسجم میان زنجیره تأمین، از تولید تا توزیع، است.
وی افزود: متأسفانه در ماه پایانی سال گذشته، ناترازی انرژی در سطح کشور بهویژه در بخش گازرسانی به پتروشیمیها موجب شد تا واحدهای تولید کود نتوانند بهطور مستمر و پایدار فعالیت کنند.
دیانتی بیان کرد: این وقفه در تولید، برنامهریزیهای پیشین سازمان جهاد کشاورزی برای توزیع بهموقع نهادهها را مختل کرده و سبب نگرانی در میان کشاورزان شده است.
وی در ادامه، با تأکید بر نقش حیاتی هماهنگی میان نهادهای مرتبط در رفع موانع پیشروی بخش کشاورزی، گفت: موفقیت در مدیریت تولید و توزیع نهادهها نیازمند تعامل مداوم میان تمامی دستگاههای اجرایی، نظارتی، شرکتهای توزیعکننده، اتحادیههای کشاورزی و بهرهبرداران است.
دیانتی تصریح کرد: بدون همافزایی در سطوح مختلف مدیریتی، امکان تحقق اهداف سند تحول کشاورزی و توسعه پایدار روستاها وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به اهمیت نظارت فراگیر درونسازمانی، خاطرنشان کرد: باید برنامهریزی جامع نظارتی توسط مدیریت بازرسی سازمان تدوین شود تا بر کلیه فعالیتها، از انبارداری تا توزیع کود، نظارت دقیق صورت گیرد و از بروز تخلفات و رانتهای احتمالی جلوگیری شود.
انتهای خبر/ م