• امروز : جمعه - ۲۱ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Friday - 12 September - 2025

ماهی قرمز نوید بخش بهار

  • کد خبر : 207221
  • ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰:۰۰

مردم آذربایجان غربی نیز همانند سایر مناطق ماهی قرمز عید را خوش یمن و نشانه فرا رسیدن روزهای خوب می دانند و بر این باور هستند که در سال جدید ماهی قرمز نشانه خوشبختی است. به گزارش اروم نیوز؛ هر سال از اواخر بهمن ماه تشت های ماهی قرمز در اغلب خیابانهای اصلی و فرعی […]

مردم آذربایجان غربی نیز همانند سایر مناطق ماهی قرمز عید را خوش یمن و نشانه فرا رسیدن روزهای خوب می دانند و بر این باور هستند که در سال جدید ماهی قرمز نشانه خوشبختی است.

به گزارش اروم نیوز؛ هر سال از اواخر بهمن ماه تشت های ماهی قرمز در اغلب خیابانهای اصلی و فرعی شهر ارومیه به چشم می خورد.گلفروشی ها ،میوه فروشی ها و حتی پارچه فروشان نیز همه و همه به بازار پر رونق ماهی فروشی در شب عید روی می آورند.

امروزه در بیشتر مناطق ایران، سبزه و سماق، سمنو، سیب، سرکه، سیر و سنجد که همگی خوراکی و با منشاء گیاهی هستند از اجزای ثابت «هفت سین» هستند اما علاوه بر این ها قرآن، آب و آیینه، سکه، شمع، ماهی قرمز، شیرینی، سنبل، نان و سبزی نیز زیبایی این سفره را بیشتر می کنند.

برخی اعتقاد بر این دارند که ماهی قرمزی که سر سفره هفت سین گذاشته می شود از کشور چین وارد شده است در حالی که ایرانیان از چند هزار سال پیش با ماهی قرمز آشنایی دارند و این نکته را می توان از مجسمه های کوچک ماهی قرمز که از دوره هخامنشی بر جای مانده یا از نقوش ماهی قرمز بر ظروف دوره ساسانی گواه این موضوع هستند، به احتمال زیاد کشور چین در اصلاح نژاد این گونه از ماهی ها پیشتاز بوده است.

مردم آذربایجان غربی نیز همانند سایر مناطق ماهی قرمز عید را خوش یمن و نشانه فرا رسیدن روزهای خوب می دانند و بر این باور هستند که در سال جدید ماهی قرمز نشانه خوشبختی است.

ماهی قرمز نماد شادی و برکت در زندگی

ماهی قرمز که بر سر سفره هفت سین گذاشته می شود نماد مهر، پیروزی، شادی و برکت در زندگی معنا می شود. در فرهنگ ایرانی ماهی قرمز نشانه برج حوت (برج دوازدهم سال شمسی) می باشد. ایرانیان ماهی را هنگام حلول سال نو بر سر سفره هفت سین می گذارند تا سال جدید از (برج حوت) به (برج حمل) تحویل شود.

مردم شهرها و روستاهای استان عقیده دارند ماهی های قرمزی که در تنگ قرار دارند چند دقیقه پیش از زمان تحویل سال نو بدون حرکت در داخل آب رو به آیینه می کنند و هنگام لحظه تحویل سال جدید، ماهی های قرمز در داخل آب حرکت سریعی از خود نشان می دهند و به اصطلاح می پرند که نشانه تحول و آغاز دوره جدیدی از زندگی است.

ماهی قرمز(کاراسیوس آراتیس) که به ماهی طلایی،ماهی گلی و ماهی حوض نیز معروف است و عضو کوچک خانواده ماهی کپور،از نخستین ماهی هایی هستند که توسط انسان ها در منازل نگه داری شده اند و از معمول ترین ماهی های آکواریومی نیز به شمار می روند.

آشنایی با نحوه نگهداری این ماهی ها و روش های نگه داری آنها در جلوگیری از مرگ و میر این نوع از ماهی ها می تواند مفید باشد.

ماهی های قرمز بیشتر به علت نگهداری در ظروف نامناسب و تغذیه نادرست و عدم توجه به دمای آب و اکسیژن آب و آمونیاک (سمی ترین ترکیب آب است که از متابولیسم ماهی در آب به وجود می آید.) و نیتریت ها ( سمی ترین ترکیبات بعد از آمونیاک) و نیترات ها در مقدار کمی آب در داخل تنگ های کوچک نگه داری می شوند.

اغلب مردم ماهی قرمز عید را تا روز سیزده بدر نگه می دارند و در آن روز ماهی ها را در آب های جاری و رودخانه های اطراف یا حتی چاه ها و قنات ها رها می کنند، تا شاید عمرطولانی تری داشته باشند.

بهترین دما برای نگهداری ماهی قرمز ۱۰ تا ۲۵ درجه سانتی گراد است و بهتر است ماهی در ظروف شیشه ای و نسبتا بزرگ نگهداری شود تا از اکسیژن بیشتری برخوردار بوده و مدت ماندگاری آن افزایش یابد.

چند نکته در هنگام خرید ماهی:

۱- ماهی ای را بخرید که در میانه ی آب حرکت کند . ( اگر در سطوح پایینی باشد امکان بیمار بودن آن زیاد است و اگر در سطوح بالا شنا کند به این معنی است که در آب آن ماهی اکسیژن کافی وجود ندارد و ممکن است حتی قبل از رسیدن به خانه هم تلف شود . )

۲- اگر حتی یکی ماهی از ماهی های موجود در لگن بیمار بودند ، ماهیتان را از آنجا خریداری نکنید .

۳- در هنگام تعویض آب تنگ هرگز از دست برای گرفتن ماهی ها استفاده نکنید و برای این مورد از یک سبد یا توری نرم استفاده کنید .

۴- در صورتی که ماهی شما بالای آب قرار داشت و روی آب حباب درست کرد نشانه ی اینست که اکسیژن آب کافی نیست و بهتر است آب تعویض شود . ( به همین دلیل در لگن های پر از ماهی معمولاً ماهی ها به سرعت می میرند . )

۵- غذای این ماهی ها را میتوانید از همانجایی که ماهی را خریداری نموده اید دریافت کنید. (این غذا شامل مواد پروتئینی ، چربی و فبیر و … مورد نیاز این ماهی میباشد) که میتوانید روزانه مقدار کمی از این غذا را بر روی آب تنگ ماهی بریزید.

۶- چشمهای ماهی نباید گود و فرورفته یا به طور غیر عادی برآمده باشد و لکه های رنگی سیاه ، سفید و قرمز در روی بدن ماهی وجود نداشته باشد.

امسال هیچ نوع ماهی قرمزی در آذربایجان غربی تولید نشده است.

محمد شیر ولیلو مدیر شیلات و آبزیان آذربایجان غربی گفت: ماهی قرمز نوعی ماهی زینتی است که از استانهای همجوار وارد استان می شود.

وی گفت: واردات این نوع ماهی به استان تحت نظارت سازمان خاصی نبوده و هم اکنون با توجه به سایز آن به قیمت پنج هزار تا ۱۰ هزار ریال در بازار به فروش می رسد.

وی افزود: امسال هیچ نوع ماهی قرمزی در آذربایجان غربی تولید نشده ولی سایر ماهیان تزئینی در ۱۰ گونه متنوع در ۲۴ واحد پرورش ماهی شش شهرستان استان پرورش می یابند.

وی ادامه داد: گوپی، مولی، سوروم، دیسکاس، انواع سیچلاید، گلد فیش، کوربدوراس، آنجل و پلاتی از انواع ماهیان زینتی در حال تولید در این استان هستند.

لیلا شعاری

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=207221

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.