بختیار سعدون در گفتگو با خبرنگار حوزه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز» اظهار کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی از از اراضی دیمی به آبی، در چند سال اخیر با توجه به تغییرات اقلیمی صورت گرفته و کاهش منابع آبی، به یکی از بزرگترین معضلات حوزه کشاورزی تبدیل شده است.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری اشنویه افزود: در آذربایجان غربی نیز با توجه به وجود دریاچه ارومیه و لزوم حمایت از سیاستهای مربوط به احیای آن، مقابله با تغییر کاربری اراضی زراعی، ضرورتی دو چندان مییابد.
وی گفت: زمانی که کاربری یک قطعه زمین دیمی که در دامنه کوه قرار گرفته و دارای شیب قابل توجهی است به باغ یا زمین زراعی آبی تغییر مییابد؛ صاحب ملک برای آبیاری و رسیدگی به آن، دنبال ایجاد حوضه آبی و حفر چاه خواهد بود که این امر نیز تهدیدی بزرگ برای منابع آبی منطقه محسوب میشود.
سعدون با اشاره به گسترش تغییر کاربری اراضی در سطح منطقه، بیان کرد: این مشکل که طی دو سال اخیر به وجود آمده و متاسفانه روند رو به رشدی دارد؛ با گذشت زمان، کاهش منابع آبی و افزایش خشکسالی، معضلات بیشتری را در بخش کشاورزی منطقه به وجود خواهد آورد.
رئیس اداره منابع طبیعی اشنویه گفت: در حوضه آبریز دریاچه ارومیه کاشت محصولاتی از قبیل هنداونه و چغندر که نیازمند آب فراوان هستند باید به حداقل برسد اما متاسفانه نهتنها این موضوع رعایت نمیشود بلکه در سالهای اخیر با تغییر کاربری زمینهای دیم و تبدیل آنها به باغهای سیب و انگور، مصرف آب در بخش کشاورزی را به جای کاهش، افزایش دادهایم.
وی افزود: باتوجه به اینکه صدور مجوز ایجاد استخر حوض آبی و حفر چاه برای زمینهای تغییر کاربری یافته غیرقانونی است؛ همکاران ما در اداره منابع طبیعی در راستای حفاظت از منابع آبی منطقه، تحت هیچ شرایطی برای چنین مواردی مجوز صادر نخواهند کرد.
سعدون در پایان با اشاره به لزوم برخورد جدی و قانونی در برابر تغییر کاربری اراضی، گفت: با توجه به معضلاتی که تغییر کاربری اراضی در سطح منطقه به وجود آورده است؛ همکاری تمام ارگانهای مربوطه اعم از اداره منابع طبیعی و جهاد کشاورزی در راستای حل این مشکل، ضروری است.
انتهای خبر/ و