به گزارش پایگاه خبری اروم نیوز، محمد جلال مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: با توجه به سهمیه شناور نانواییها به طور متوسط یک چهارم نانواییها سهمیه آردشان کاهش یافته است.
جلال افزود: در مرحله شناورسازی کاهش و افزایش سهمیه آرد نانواییها دائمی نیست، منطق طرح بر این پایه است که وقتی عملیات فروش نان به صورت طبیعی انجام میشود با عدم تغییر یا افزایش سهیمه مواجه خواهند شد. اما اگر تراکنش غیر واقعی ثبت شود یا فروش نان انجام نشود سهیمه آرد نانوایان کم خواهد شد. البته برای آن دسته از نانوایان که با کاهش سهمیه مواجه شده اند جای نگرانی وجود ندارد و در صورت برگشت به روال عادی عرضه نان سهیمه آنها اصلاح خواهد شد.
به گفته او، در مورد نانوایانی هم که سهمیه آنها افزایش یافته و یا تغییری نکرده است باید به این نکته توجه کرد که این روند مشروط به تداوم رفتار متعهدانه آنهاست.
گفتنی است، تعداد کارتخوانهای هوشمند عرضه نان نصب شده در نانواییها به عدد صد هزار رسیده است، کارتخوانهایی که علاوه بر عرضه نان در تعیین سهمیه آرد نانواییها هم نقش اساسی دارند. سهمیهها در ماههای اخیر در برخی نانواییها افزایش و در برخی دیگر کاهش داشته است.
مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه، موضوع طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان از اسفندماه سال ۱۴۰۱ وارد مرحله جدیدی شد، گفت: در فروردین ۱۴۰۲ در سراسر کشور این مرحله به اجرا درآمد تحت عنوان شناورسازی سهمیه آرد نانوایان که با رویکرد عادلانه سازی ساختار توزیع آرد یارانهای در کشور شکل گرفت، منطق عملکرد به این صورت است که نانوایان محترم وقتی عملیات فروش نان را بر پایه کارتخوانهای هوشمند انجام میدهند سامانه مرکزی طرح هوشمندسازی، پردازشهای لازم را بر روی تراکنشها انجام میدهد و بر پایه آن نظام تخصیص آرد یارانهای به نانوایان اتفاق میافتد.
او افزود: اصولا در این طرح منطقی که حاکم بر طرح است این است که تا زمانی که نان در اختیار مردم قرار میگیرد تخصیص آرد یارانهای هیچگونه محدودیتی ندارد، نانوایان مبتنی بر دادههایی که در سامانه وجود دارد و یکپارچگی که بین سامانه خرید آرد و سامانه فروش نان یعنی کارتخوانهای هوشمند در کشور شکل گرفته، وظیفهای دارند مبنی بر این که یک عرضه عمومی نان را به مردم انجام بدهند.
در خریدهای خاص و پرحجم هم تحت عنوان فروش کسب و کارها خریدهای با حجم بالا را ثبت بکنند که فرآیندش توضیح داده شده برای نانوایان و ما در حال تکمیل فرآیند اطلاع رسانی هم همچنان هستیم. بعد از این که این تکلیف برای نانوایان روشن شد تراکنشهایی که توسط نانوایان در هر روز ثبت میشود در یک بازه زمانی یک ماهه در دوره گذشته آنها، مورد بررسی قرار میگیرد، ضریب تبدیلی تعریف شده که نانهای فروخته شده به مردم بعد از پردازش سامانه و تشخیص تراکنشهای واقعی تبدیل به آرد معادلش میشود و در هر دوره زمانی که نانوایان خرید را انجام میدهند که در استانهای مختلف دورههای ده روزه پانزده روزه و یک ماهه هست، متناسب با عملکرد گذشته خودشان، آرد را دریافت میکنند. پس اگر فروش به صورت کامل انجام نشده باشد، ساعتهای کاری رعایت نشده باشد، تنوع مشتریان ثبت شده در سامانه به قدر کافی نباشد، خود به خود نانوا تجربه کاهش را خواهد داشت. در واقع تراکنشهای غیرواقعی و عدم تراکنش دلیل اصلی کاهش هست، اصولا هر گونه عرضه نان به مردم وقتی به صورت صحیح انجام میشود بدون هیچ نگرانی برای نانوا آرد معادلش تخصیص داده خواهد شد.
مشاور وزیر اقتصاد گفت: برای این که فرآیند آموزش و اطلاع نانوا از وضعیت این که چه تراکنشی احیانا منجر به کاهش میشود یک مسیر پویا تعریف کردیم یعنی این که نانوا همین الان هم گزارش را اخیرا من دریافت کردم روزانه ما به طور متوسط هزار تماس با مرکز تماسی که پیش بینی شده داریم که سوالات نانوایان در خصوص دلایل کاهش سهمیهها پاسخ داده شود.
نکته بعدی این که نانوایان ممکن است دچار بی اطلاعی باشند یا اطلاع پایین داشته باشند در این دو ماهی که ما از مرحله شناورسازی عبور کردیم با ارفاقات بسیار بالا نظام اختصاص سهمیه آردشان رقم خورده تا آسیبی به منافع نانوایان وارد نشود.
او گفت: نکته سوم این که اصولا رفتار متعارف یک عدد ثابتی ندارد که ما بتوانیم در قالب یک بخشنامه آن را اعلام بکنیم. ما فرهنگ مصرف نان توسط مردم در استانهای مختلف را وقتی در سامانه تحلیل میکنیم کاملا متمایز است. عرضی که ما داریم این است که زمانی که شما از طریق کارتخوان هوشمند به مردم عرضه نان میکنید باید مطمئن باشید که فروش نان به مردم انجام میشود و در حد متعارف خودش یعنی میانگین رفتاری که خرید مردم در آن منطقه نشان میدهد، شما وقتی نان را میفروشید هیچ مشکلی پیش نمیآید. در فصول مختلف مصارف تغییر میکند. در فصل سرد و در فصل گرم و اصولا عدد ثابت تعیین کردن هم میتواند ضرر برای نانوا داشته باشد و هم غیرواقعی باشد.
پایان پیام/