• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025

روستاهای آذربایجان غربی در آرزوی بهره مندی از گاز

  • کد خبر : 129160
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰:۰۰

روند پیشرفت گازرسانی به روستاهای آذربایجان غربی رضایت بخش نیست و با توقعات بوجود آمده برای روستائیان و قول های داده شده سازگاری ندارد. به گزارش اروم نیوز؛ گاز رویایی دست نیافتنی برای بسیاری از روستاهای آذربایجان غربی است، ترک خوردگی دستان کودکان و بسیاری دیگر از اهالی مردم روستاهای این دیار پیش از اینکه […]

روند پیشرفت گازرسانی به روستاهای آذربایجان غربی رضایت بخش نیست و با توقعات بوجود آمده برای روستائیان و قول های داده شده سازگاری ندارد.


به گزارش اروم نیوز؛ گاز رویایی دست نیافتنی برای بسیاری از روستاهای آذربایجان غربی است، ترک خوردگی دستان کودکان و بسیاری دیگر از اهالی مردم روستاهای این دیار پیش از اینکه فصل سرما به عینه آغاز شود نشان از محرومیت روستاییان از امکانات لازم برای گرم نگه داشتن خود و خانواده هایشان است که باید بار بی مسئولیتی و غفلت مسئولان از اجرای طرح های زیرساختی همچون گازرسانی را بر دوش بکشند.

هرچند شاید این مشکل در برخی دیگر از مناطق کشور نیز وجود داشته باشد اما آذربایجان غربی با توجه به سردسیر بودن، محرومیت و پایین بودن رفاه اجتماعی از وضعیت بغرنج تری برخوردار بوده و همچنان از بی‌مهری مسئولان رنج می‌برد.

 
«مراد قنبری» از اهالی روستای قره بلاغ از توابع شهرستان تکاب با ابزار نگرانی از آینده زندگی در این روستا گفت: اهالی این روستا با ۳ هزار نفر جمعیت و قرار گرفتن در مناطق سردسیر و با وجود ۸ ماه سرما از نعمت خدادادی گاز محروم هستند و از سوخت های سنتی که پیدا کردن آن هم کار خود مصیبت نامه دیگری است، استفاده می کنند.

وی ادامه داد: نفت و گاز در این مناطق حکم کیمیا دارد و هر کپسول گاز را با مرارت و زحمت به مبلغ بیش از ۳۰ هزار تومان از دستفروشان خریداری می کنند.

قنبری افزود: در سفرهای متعدد استاندار به شهرستان تکاب، بر بهره مندی روستا از گاز طبیعی تاکید بسیاری شده اما تاکنون هیچ یک از این صحبت ها نتیجه ای نداشته است.

«ناهید فیروزی» نیز از اهالی یکی از روستاهای شهرستان خوی، نبود گاز را از مهمترین مشکلات روستاییان بویژه در فصل های سرما دانسته و اظهار کرد: نداشتن این نعمت باعث شده است تا فاصله پخت و پز و همچنین استحمام فرزندان خود را برای جلوگیری از بیمارشدن آنها و از طرفی صرفه جویی در میزان استفاده از نفت و گازوئیل طولانی تر کنیم.

وی اضافه کرد: در فصول سرد سال که همه روستائیان وکشاورزان آرزوی ریزش نعمت های الهی و برف را بر زمین های خود دارند تا از اثرات آن در بهار سال آینده بهره مند شوند اما بسیاری از روستائیانی که تاکنون گازرسانی به مناطق زندگی آن ها انجام نشده است در آرزوی اتمام فصل سرما بدون بارش برف هستند.

مدیر عامل شرکت گاز استان هم با بیان اینکه ۷۲ درصد جمعیت روستایی آذربایجان غربی گاز ندارند، گفت: تاکنون ۹۸ درصد جمعیت شهری و تنها ۲۸ درصد جمیعت روستایی آذربایجان غربی از گاز طبیعی بهرمند شدند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در سفر دور دوم هیئت دولت با توجه به اینکه گاز رسانی به تعدادی از روستاهای مصوبه سفر قبلی باقی مانده بود برای تداوم عملیات گازرسانی در آن روستاها تاکید شد اما در دور سوم روستاهایی با فاصله پنج کیلومتری از خط لوله گاز که امکان گازرسانی برای آنها فراهم بود به تصویب رسید.

وی با بیان اینکه بر اساس مصوبات سفرهای هیئت دولت باید در مجموع به ۷۷۲ روستا گازرسانی انجام می شد، ادامه داد: این درحالیست که هم اکنون ۱۶۶ روستا برای آغاز عملیات گاز رسانی در دستور کار قرار دارند و برای گازرسانی به سایر روستاها باید در سریع ترین زمان ممکن نسبت به تخصیص اعتبارات دولتی اقدام شود.

مدیرعامل شرکت گاز استان در خصوص روند گازرسانی به روستاهایی که در مجاورت خط لوله گاز قرار دارند، اظهار کرد: با توجه به اینکه اعتبارات به طور ملی اخذ می‌شود و اجرای هرگونه طرحی باید توجیه اقتصادی داشته باشد ابتدا به شهرهایی با جمعیت زیاد گازرسانی می‌شود، سپس این قبیل روستاها در دستور کار قرار می‌گیرند.

وی مشکل نقدینگی را مهمترین چالش پیش روی شرکت گاز برای توسعه خدمات دانست و گفت: در صورت اخذ وام از بانک‌ها که در حال پیگیری است روند اجرایی طرح ‌های گازرسانی در استان سرعت پیدا می‌کند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه روند گازرسانی به روستاهای آذربایجان غربی کند و نامطلوب است، افزود: آذربایجان غربی در گازکشی به روستاها رتبه‌های آخر کشوری را به خود اختصاص داده است بطوریکه در هیچ یک ازاستان‌های کشور به اندازه این استان مشکل گاز وجود ندارد.

«عابد فتاحی» گفت: براساس مصوبات سفر ریاست جمهوری باید تاکنون به ۷۷۲ روستای این استان عملیات گازکشی انجام می‌شد، در حالیکه کمتر از یک دوم این رقم محقق شده است.

وی افزود: طبق اظهارات وزیر نفت، امسال هیچ گونه مشکلی در زمینه قطعی گاز متوجه استان و شهرستان ارومیه نمی‌شود ولی بسیاری از روستاهای استان ما حتی از وجود نعمت گاز در فصول تابستان نیز محرومند چه برسد به فصول سرما و کاهش فشار گاز در ساعات پیک مصرف.

روستاها از مهم ترین منابع اقتصادی در کشورمان محسوب می شوند، اما متاسفانه دیده ها و شنیده ها حاکی از آن است که در برنامه ریزی و اجرای عملیات عمرانی برای توسعه و فراهم آوردن شرایط آسان برای ادامه زندگی اهالی این مناطق کوتاهی صورت می گیرد.

هرچند با روی کار آمدن دولت نهم و ادامه آن در دولت دهم عدالت محوری و توزیع متوازن امکانات در تمامی نقاط کشور بعنوان یک شعار از سوی دولت و انتظار از سوی مردم مطرح شد اما تا تحقق عملی این شعار فرسنگ ها فاصله وجود دارد و شاید هم باید چشید سوز سخت و بی رحم سرما را تا فهمید حال روستاییان گرفتار در  هوای سرد زمستان را.

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=129160

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.