• امروز : یکشنبه - ۲۳ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Sunday - 14 September - 2025

جای خالی آبزیان در سبد غذایی مردم آذربایجان غربی/ مصرف سرانه استان تنها شش کیلوگرم است

  • کد خبر : 203052
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰:۰۰

در حالی که آذربایجان غربی یکی از قطب های مهم تولید انواع آبزیان در کشور تلقی می شود ولی مصرف سرانه آبزیان در این استان تنها ۶ کیلو گرم است. به گزارش اروم نیوز ارزش بالای پروتئین آبزیان، صنعت ماهیگیری را به صنعتی مهم در جهان تبدیل کرده، ولی این صنعت در آذربایجان غربی با […]

در حالی که آذربایجان غربی یکی از قطب های مهم تولید انواع آبزیان در کشور تلقی می شود ولی مصرف سرانه آبزیان در این استان تنها ۶ کیلو گرم است.

به گزارش اروم نیوز ارزش بالای پروتئین آبزیان، صنعت ماهیگیری را به صنعتی مهم در جهان تبدیل کرده، ولی این صنعت در آذربایجان غربی با وجود پر رونق بودن مشتری برای خود نداشته و مردم آذربایجان غربی به دلایل مختلف بخش کوچکی از سبد غذایی خود را به آبزیان اختصاص می دهند.

آبزیان به خاطر ترکیبات خود به خصوص وجود اسیدهای چرب ارزشمندی بنام امگا ـ ۳ به عنوان غذای سلامتی معروف شده‌اند. بطور کلی اهمیت غذایی گوشت انواع ماهی، به لحاظ دارا بودن پروتئین و چربی با کیفیت بالا و فراوانی انواع مواد معدنی و ویتامین‌هایی که در آن موجود است بعنوان یک غذای کامل محسوب می‌شود.

 سالانه بیش از ۱۷ هزار تن انوع ماهی در آذربایجان غربی تولید می شود

آذربایجان غربی یکی از قطب های مهم تولید انواع ماهی گرم آبی و سردآبی در کشور محسوب می شود و بیش از ۳  هزار نفر در جریان تولید آبزیان فعالیت می کنند.

در این رابطه محمد شیرولیلو مدیر کل شیلات و آبزیان آذربایجان غربی می گوید: استان آذربایجان غربی از لحاظ تولید ماهی در بین استانهای غیر ساحلی کشور مقام اول را دارد و از این لحاظ مازاد تولید استان به استانهای گیلان ، مازندران ، گرگان و کرمانشاه صادر میشود .

وی همچنین با بیان اینکه امسال بیش از ۷ میلیون بچه ماهی در استخر های تکثیر ماهی در استان ، بخصوص در شهرستان پلدشت تولید شده است می گوید : این بچه ماهیان با نامهای کپور ، آمو ، فیتوفاک و بیگهد تکثیر شده که علاوه بر تامین بچه ماهی مراکز پرورش ماهی استان به سایر استانها نیز صادر شده است .

شیر ولیلو همچنین به تعیین استان آذربایجان غربی به عنوان استان معین برای تولید لارو گونه ارزشمند ماهی سوف در کشور اشاره کرد و گفت : امسال در این راستا بیش از ۲ میلیون لارو ماهی سوف در مرکز پرورش ماهی شهید کاظمی پلدشت تکثیر و به سایر استانهای کشور صادر شده است .

سرانه مصرف آبزیان در آذربایجان غربی ۶ کیلوگرم است

بر اساس آمارهای رسمی ملی و جهانی در ایران مصرف سرانه‌ ماهی و آبزیان دریایی ۱۱ کیلوگرم است، این درحالی است که میانگین سرانه‌ی مصرف آبزیان در جهان ۱۸ کیلوگرم و در کشور‌های اروپایی ۲۲ کیلوگرم است ولی متاسفانه با وجود اینکه آذربایجان غربی، یکی از قطبهای تولید آبزیان در بین استانهای غیر ساحلی کشور است، این میزان تنها ۶ کیلوگرم است.

هر چند بر اساس اعلام مدیر کل امور شیلات و آبزیان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی میزان مصرف سرانه امسال به ۶٫۵ کلیوگرم افزایش می یابد، ولی باز هم از هدف گذاری برنامه‌ پنجم توسعه که مصرف ۱۳ کیلوگرم است، تفاوت فاحشی وجود داشته و باید چاره اندیشی اساسی در این راستا انجام شود

توان مالی مردم برای مصرف آبزیان پایین است

آمار بیکاری و بررسی وضعیت توسعه و رفاه اقتصادی در آذربایجان غربی در کنار میزان درآمد عمومی مردم نشان میدهد  مصرف پایین آبزیان با توان مالی  مردم در ارتباط است.

علاوه بر این قیمت بالای آبزیان در وضعیتی که آذربایجان غربی از قطب های مهم تولید آن به شمار می رود یکی از دلایل پایین بودن رغبت مردم برای خرید آن  است.

محمد ۲۶ ساله یکی از شهروندان ارومیه ای در این رابطه می گوید: متاسفانه قیمت ماهیان عرضه شده با وجود اینکه در خود استان تولید می شوند و از ماهیان دریای خزر یا خلیج فارس نیست باز هم قیمت بسیار بالایی دارند.

علیرضا کارمند یکی از ادارات نیز معتقد است قیمت ماهی در مقایسه با سایر فراورده های گوشتی بالاست و مصرف مستمر ماهی از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست.

وی با اشاره به اینکه قیمت انواع سوسیس، کالباس و همبرگر چه در فروشگاهها و چه مراکز عرضه فست فود بسیار کمتر از قیمت انواع ماهی و غذاهای دریایی است، ادامه داد: مسئولان باید برای عرضه ماهی با قیمت های متعادل اقدام کنند، چرا که با مصرف ماهی میزان ابتلا به بیماریها کاهش و جامعه سلام تری خواهیم داشت.

نحوه عرضه آبزیان به بازار مناسب نیست

عرضه غیربهداشتی و نادرست ماهی در بازار براساس آنچه تعدادی از شهروندان می گویند دلیل دیگر پایین بودن مصرف آن است.

عرضه فله ای ماهی در تره بارها و فروش آن توسط وانت های سیار یکی از روش های مرسوم عرضه این فراورده مهم گوشتی در آذربایجان غربی است.

در این روش ها که ماهی در فضای باز بوی ناخوشایندی از خود منتشر می کند به گفته بسیاری از شهروندان عاملی دافعه برای خرید آن است.

جواد ۳۶ ساله با بیان اینکه عرضه ماهی در فضاهای عمومی و بدون بسته بندی بهداشتی اصلا پذیرفتنی نیست می گوید: ما همواره در میادین و محلات فروش میوه شاهد عرضه ماهی به صورت روباز هستیم و در این روش بوی نامطبوع آن عاملی جهت عدم مراجعه مردم است.

وی می افزاید: اصولاً نحوه ارائه کالا به مشتری یکی از مواردی است که تاثیر زیادی در میزان فروش دارد، مخصوصا در زمینه مواد خوراکی نحوه عرضه و بسته بندی بین مردم از حساسیت زیادی برخوردار است و مردم به خرید اقلامی که وضعیت ظاهری مناسبی ندارند پرهیز می کنند.

پیام صدیقی پور

 انتهای پیام/ ا

 

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=203052

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.