گفتگوی خبری آقای دکتر روحانی در حالی از رسانه ملی پخش گردید که ملت ایران قریب به دو ساعت منتظر پخش آن بودند. این برنامه قرار بود که بطور زنده پس از اخبار ساعت 21 پخش گردد، اما دقایقی مانده به ساعت ۲۳ بینندگان نظارهگر سخنان رئیس جمهور شدند. در حالیکه ببیندگان از علت چنین تاخیری به درستی مطلع نبودند، و در زیرنویس شبکه یک سیما آمده بود: «با عرض پوزش از بینندگان محترم به محض دریافت تصاویر از محل نهاد ریاست جمهوری سریال عصر پائیزی قطع خواهد شد.» رئیس جمهور در برابر دوربین قرار گرفت و در ابتدای سخنانشان با اشاره به تأخیر در پخش این گفتوگو گفت: «میخواهم از مردم عزیز که مدت مدیدی پای تلویزیون نشستند و منتظر این برنامه ماندند تشکر کنم.» سپس رو به مجری زن برنامه خانم “سونیا پوریامین” کرد و خطاب به وی گفت: «خوشحالم که با این تأخیر شما را در این برنامه داریم.» همین امر کافی بود تا بر ابهامات مخاطبین افزوده شود و گمانههای مختلفی در اذهان ایشان خلق گردد!
در همین حین بود که رسانههای دولت هجمه خبری وسیعی را علیه رسانه ملی و بالاخص رئیس سازمان صداوسیما به راه انداخت و با تیترهای تند، ضرغامی را عامل تاخیر در پخش برنامه گفتگوی ویژه رئیس جمهور معرفی کردند که در صدر آنها خبرگزاری ایرنا، ایسنا و سایت های آفتاب، سایت شبکه ایران، بهار نیوز و … قرار داشتند.
البته این اقدام رسانهای دولت بدون پاسخ نماند و ضرغامی نیز با انتشار نامه ای به شورای نظارت خواستار تعیین تکلیف در مورد انتخاب مجری توسط روسای قوا شد. در این نامه آمده است:
«جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای رئیسی، رئیس محترم شورای نظارت بر سازمان صداوسیما
با سلام؛ احتراما؛ با توجه به اهمیت تاخیری که در شروع مصاحبه زنده تلویزیونی رئیس جمهور محترم پیش آمد؛ خواهشمند است در مورد انتخاب مجری توسط روسای محترم قوا، و امتناع از پذیرش وظیفه قانونی و حرفهای رسانه ملی اظهارنظر نمائید.»
طبق اخبار بدست آمده مشخص گردید که اصرار مسئولین دفتر رئیس جمهور برای اضافه کردن یک مجری دیگر در آخرین لحظات پخش این گفتگو، باعث تاخیر در برنامه شده است. به واقع قرار بود که این برنامه تنها با مجری گری آقای “کاظم روحانی نژاد” انجام گیرد که با اصرار تیم رسانهی نهاد ریاست جمهوری خانم “سونیا پوریامین” نیز به آن افزوده شد و همین اختلاف نظر موجب تاخیر بیش از یک ساعت و نیم پخش گفتگوی رئیس جمهور گردید.
این خبر بلافاصله توسط رسانهای بیگانه و سایتهای ضدانقلاب نیز بازتاب یافت و سایتهایی چون بیبیسی فارسی، رادیو فردا، جرس و … آن را در صدر خبرهای خود قرار دادند.
این اقدام هرچند برای برخی ممکن است اتفاقی ساده محسوب شود، اما اولا در حوزه فعالیت رسانهای اقدامی غیرقابل قبول و خطایی فاحش است که عاملان هرکه باشند، در قبال چنین اقدام ناشیانهای باید به افکار عمومی پاسخگو بوده و عذرخواهی نمایند.
ثانیا از لحاظ سیاسی – اجتماعی نیز اقدام ناشایست است که در سطح افکارعمومی از علنی شدن اختلافات قوه دولت و رسانه ملی حکایت دارد.
فارغ از قضاوت عجولانه در اختلاف طرفین و بدون آنکه بخواهیم در مورد حادثه پیش آمده به دنبال مقصیر بگردیم، باید گفت چنین اختلاف نظری آن هم در برابر چشم میلیونها ببینده تلویزیونی سراسر کشور و حتی در برابر ببیندگان جهانی، اقدام ناشایستی است که هر چه زودتر باید برای رفع آن چارهای اندیشید! به واقع کدام حق طلبی و مصلحت اندیشی ایجاب میکند که اختلاف رسانه ملی و قوه مجریه اینگونه در برابر بییندگان عیان گردد؟! چرا اگر اختلافی هست در پشت پرده و از طریق رایزنی و گفتگو حل نمیشود؟ آیا زمان لازم برای چانه زنی در تعیین مجری چنین برنامه ای از قبل وجود نداشته است؟ آیا همه چیز باید به دقیقه ۹۰ کشیده شود تا سوء مدیریت اینچنین آشکار گردد؟
ضمن آنکه معلوم نیست انتخاب مجریان برنامهای که اغلب زمان آن در اختیار رئیس جمهور است، و بیشتر به مونولوگ شباهت دارد تا دیالوگ! تا چه اندازه میتواند با اهمیت باشد که تیم رسانهای نهاد ریاست جمهوری اجازه ندهند رئیس جمهور در برابر دوربین قرار گیرد؟! چرا دولت اعتدال که رویکرد میانهرویی را شعار خود برگزیده، اینگونه دچار افراط شده است و بر خواسته ای بی اهمیت اینچنین پافشاری می کند؟!
به هرحال چنین اتفاقاتی که با کمی تدبیر و اعتدال و عقلانیت به آسانی قابل حل است نباید به جنجالی رسانهای آن هم در برابر چشم میلیونها ببینده قرارگیرد و فرصت را برای تخریب نظام اسلامی فراهم آورد. امید که این اختلافات سطحی خیلی زود رفع شده و در برنامههای دیگر تکرار نشود. و همچنین مصلحت سنجی و توجه به منافع ملی، راهبرد اساسی همه مسئولین و بازیگران و فعالین حوزه سیاسی قرار گیرد تا دیگر شاهد چنین تجربیات تلخی نباشیم.
منبع : بصیرت