• امروز : چهارشنبه - ۷ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : 1 - ذو الحجة - 1446
  • برابر با : Wednesday - 28 May - 2025
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان‌غربی خبر داد:

تجهیز قشلاق کله‌رش سلماس به آبشخور سیار

  • کد خبر : 284199
  • ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۷:۵۸
تجهیز قشلاق کله‌رش سلماس به آبشخور سیار
مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌غربی از تداوم حمایت‌ها برای تقویت زیرساخت‌های کوچ‌نشینان در مناطق قشلاقی خبر داد و گفت: با استقرار آبشخور سیار در منطقه قشلاقی کله‌رش علیا در سلماس، گامی مؤثر در تأمین آب شرب دام‌های عشایر برداشته‎ایم.

علی ناجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ با اشاره به اهمیت تأمین آب شرب دام‌های عشایر در مناطق قشلاقی، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های ما در فصل گرم سال، پاسخگویی به نیازهای آبی دام‌های عشایر است که در مناطق کم‌برخوردار و بدون زیرساخت‌های پایدار مستقر می‌شوند که در همین راستا، با تجهیز منطقه قشلاقی کله‌رش علیا به دستگاه آبشخور سیار و انجام لوله‌گذاری در برخی مسیرها، گامی عملی در جهت رفع این نیاز اساسی برداشته شد.

وی افزود: منطقه کله‌رش علیا یکی از مناطق هدف در طرح‌های پشتیبانی از کوچ‌نشینان است که به واسطه فاصله از منابع دائمی آب و پراکندگی محل استقرار خانوارهای عشایری، همواره با مشکل تأمین آب شرب دام‌ها مواجه بوده‌اند و بهره‌گیری از آبشخور سیار نه‌تنها پاسخگوی این نیاز بوده، بلکه سبب کاهش اتلاف وقت، انرژی و هزینه‌های جابجایی آب نیز شده است.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌غربی با اشاره به اقدامات عملیاتی صورت‌گرفته در این طرح گفت: پس از بررسی‌های میدانی و هماهنگی با معتمدین محلی، آبشخور سیار تحویلی در سه نقطه مهم از قشلاقات منطقه مستقر گردید تا پوشش مناسب‌تری برای دام‌های پراکنده در منطقه ایجاد شود.

وی تصریح کرد: در نتیجه این اقدام، آب شرب مورد نیاز بیش از دو هزار رأس دام تأمین شده است؛ موضوعی که نقش مهمی در حفظ سلامت دام‌ها، افزایش راندمان تولیدات دامی و جلوگیری از مهاجرت زودهنگام عشایر داشته است.

ناجی عنوان کرد: تأمین آب بهداشتی و مستمر برای دام‌ها یکی از پایه‌های اصلی پایداری اقتصاد عشایری به شمار می‌رود. عشایر سلماس با داشتن نقش مهمی در تولید گوشت قرمز و لبنیات محلی، نیازمند حمایت‌های مستمر در حوزه زیرساخت‌های کوچ‌رو هستند و برنامه‌هایی همچون استقرار آبشخور سیار، نمونه‌ای از این پشتیبانی‌هاست که به صورت هدفمند و میدانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه حمایت از جامعه مولد عشایر تنها به اقدامات فصلی محدود نمی‌شود، تأکید کرد: ما در تلاش هستیم با برنامه‌ریزی بلندمدت، امکاناتی چون تانکرهای ذخیره آب، لوله‌گذاری در مسیر چشمه‌ها، ایجاد آب‌انبارهای سنتی و نصب پنل‌های خورشیدی برای پمپاژ آب در مناطق دورافتاده را نیز در دستور کار قرار دهیم.

ناجی همچنین با تقدیر از همکاری اداره‌کل امور عشایر آذربایجان‌غربی و مشارکت خود عشایر در اجرای این پروژه گفت: اجرای موفق این طرح‌ها بدون مشارکت فعال مردم محلی امکان‌پذیر نیست و تعامل مستقیم با خانواده‌های عشایری، یکی از رموز موفقیت ما در پاسخ به نیازهای زیربنایی این جامعه سخت‌کوش است.

انتهای خبر/ م

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=284199

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.