به گزارش پایگاه خبری اروم نیوز علی دیانتی در گفتوگو با خبرنگاران، با بیان اینکه با افزایش بیش از 10 درصدی سطح زیر کشت نسبت به سال قبل ۳۹۹ هکتار از اراضی استان زیر کشت گل محمدی قرار دارد که ۲۲۲ هکتار از باغات بارور و مابقی بهصورت نهال است اظهارکرد: میزان تولید گل تر از اراضی زیر کشت این محصول در استان بیش از ۷۵۰ تن است که 10 درصد از رشد برخوردار است.
دیانتی تصریح کرد: سالانه بیش از ۹۰۰ هزار لیتر گلاب از گل محمدی در مناطق مختلف استان از جمله شهرستانهای ارومیه، مهاباد، خوی و پیرانشهر استحصال میشود.
وی با بیان اینکه زمان برداشت گل محمدی از اواخر اردیبهشتماه شروع و تا اواخر خردادماه ادامه دارد، بیان کرد: ارقام گل محمدی موجود استان رقمهای مخصوص گلاب بهمنظور گلابکشی و رقم مربایی برای تهیه مربا و مارمالاد است.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه متوسط عملکرد برگ گل محمدی در هر هکتار سه هزار و 600 کیلوگرم است، عنوان کرد: ارقام مورداستفاده برای کشت این محصول در سطح استان اغلب گل محمدی خوی بوده و از ارقام محلی کاشان نیز بهصورت محدود برای کشت استفاده میشود که بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستانهای خوی و ارومیه است.
وی با اشاره به مصارف گل محمدی اضافه کرد: از ۸۰ درصد محصولات برای عرقگیری، و مابقی بهصورت گلبرگ خشک برای تهیه گلقند، مربا و سایر مصارف خوراکی، مصرف تازهخوری و حدود پنج درصد بهصورت غنچه خشک بهمنظور صادرات استفاده میشود.
دیانتی با اشاره به حمایت جهاد کشاورزی از کشت این گیاه دارویی افزود: رویکرد سازمان در جهت افزایش سطح زیر کشت و تولید محصول و حفظ منابع طبیعی با حمایت از توسعه این محصول است بهطوریکه در سال ۱۴۰۱ و در جهت حمایت از کشت گیاهان کم آب بر ۱۷ هکتار گلستان از طریق تهیه نهال گل محمدی کشت بافتی و از محل اعتبارات ستاد احیای دریاچه ارومیه در شهرستانهای حوزه دریاچه شامل ارومیه، سلماس، مهاباد، بوکان، تکاب و اشنویه توزیع شود.
وی عنوان کرد: گل محمدی با دارابودن مزایای بسیار، گیاهی بااهمیت برای کشور است که نیازمند تجاریسازی است.
به گزارش پایگاه خبری اروم نیوز، گل محمدی پس از باز شدن دوام کمی روی شاخه دارد و در صورت تأخیر طی ۲۴ ساعت رنگ آن به سفیدی گراییده و میریزد و تأخیر زمان برداشت باعث افت شدید کیفیت گلاب و عطرمایه استحصال شده دارد.
برداشت در صبح زود و قبل از طلوع آفتاب و هوای خنک بامدادی شروع و تا قبل از گرمشدن هوا باید انجام و به مراکز خرید یا کارخانهها عرقگیری انتقال یابد؛ زیرا با گرمشدن هوا گلهای چیده شده پژمرده و فعالیتهای تخمیری در گلها که اغلب رویهم انبار و فشرده میشوند افزایش مییابد.
انتهای پیام/