پرویز امجدی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز» با اشاره به اینکه بالغ بر ۸۴۱ هکتار باغ گیلاس در ارومیه وجود دارد، اظهار کرد: از این مقدار، ۱۲۸ هکتار غیر بارور و ۷۱۳ هکتار بارور هستند.
وی افزود: پیشبینی میشود امسال بیش از ۵ هزار تن گیلاس از باغات شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود که این میزان برداشت نشاندهنده اهمیت کشاورزی گیلاس در ارومیه و نقش آن در اقتصاد محلی است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارومیه تصریح کرد: ارقام عمده کشت شده در شهرستان ارومیه شامل تکدانه، زرد دانشکده و سفید ارومیه است، متوسط عملکرد هر هکتار باغ گیلاس به ۷ تن میرسد که علاوه بر تأمین نیاز داخل استان، به تهران و استانهای همجوار نیز صادر میشود؛ این امر بیانگر کیفیت بالای گیلاسهای تولیدی در ارومیه و تقاضای زیاد برای این محصول در بازارهای مختلف است.
وی افزود: شهرستان ارومیه با دارا بودن ۵۱ هزار و ۳۶۷ هکتار اراضی مستعد باغی، یکی از قطبهای مهم تولید محصولات کشاورزی محسوب میشود و سطح زیر کشت باغهای هستهدار این شهرستان به ۱۳ هزار و ۷۲۱ هکتار میرسد که این ارقام نشاندهنده پتانسیل بالای ارومیه در تولید میوههای هستهدار و تأثیر آن بر اقتصاد کشاورزی منطقه است.
امجدی با بیان اینکه، جهت اصلاح و جایگزینی باغات، از پایههای رویشی گزیلا که عملکرد بالا و مقاومت بیشتری دارند، استفاده شود تأکید کرد: جهت بالا بردن گردهافشانی که تأثیر بسزایی در میزان تولید و کیفیت محصول دارد، با توجه به مساحت باغ و جمعیت کندو، به محض ظهور اولین گل در درختان، تعداد ۶ تا چهار کندو در باغ به ازای هر هکتار مستقر شود که این اقدامات میتواند به بهبود کیفیت و افزایش میزان تولید گیلاس در ارومیه کمک کند.
وی عنوان کرد: برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینههای تولید، از فناوریهای نوین کشاورزی مانند سیستمهای آبیاری قطرهای و مکانیزاسیون در مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت استفاده شود و همچنین، برگزاری دورههای آموزشی برای کشاورزان جهت آشنایی با بهترین روشهای مدیریت باغات و استفاده از کودها و سموم بهینه، میتواند به بهبود عملکرد و کیفیت محصولات کمک کند که این اقدامات نه تنها به افزایش تولید کمک میکنند، بلکه به حفظ محیط زیست و پایداری کشاورزی منطقه نیز کمک خواهند کرد.
علی اصغریان
انتهای خبر/