• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025

بازار طلای ارومیه هم بدلی از آب در آمد

  • کد خبر : 129137
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰:۰۰

بازار طلای ارومیه رونق همیشگی خود را از دست داده است مشکلات اقتصادی و نوسانات قیمت طلا از یک طرف و از طرفی دیگر وجود تخلفاتی که به تایید برخی از نهادهای دولتی هم رسیده مزید بر علت این رکود شده است. به گزارش اروم نیوز؛ این روزها خبر وجود طلاهای تقلبی و کم عیار […]

بازار طلای ارومیه رونق همیشگی خود را از دست داده است مشکلات اقتصادی و نوسانات قیمت طلا از یک طرف و از طرفی دیگر وجود تخلفاتی که به تایید برخی از نهادهای دولتی هم رسیده مزید بر علت این رکود شده است.


به گزارش اروم نیوز؛ این روزها خبر وجود طلاهای تقلبی و کم عیار در بازار  طلای استان بویژه ارومیه تلاطم زیادی را در بین شهروندان بوجود آورده است، بازاری که تمام اقشارمردم در آن به نوعی داد و ستد می کنند و بسیاری گذشته از جنبه زینتی استفاده از این فلز، خرید و فروش آن را ابزاری برای افزایش اندوخته مالی و پس اندازی برای روزهای مبادای خود می دانند اما خبری که به تایید مدیر کل استاندارد استان هم رسیده باعث شده است تا مردم با شک اقدام به معامله طلا کنند و چه بسا بسیاری حتی نسبت بهداشته های طلایی خود و اصل بودن آن و میزان عیارشان هم به شک افتاده اند، هرچند صنوف فعال در بازار طلای ارومیه این خبر را قبول ندارند اما مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی آذربایجان غربی با تایید وجود این مشکل از کشف ۷ کیلوگرم طلای نالخالص و غیر استاندارد از طلافروشی ها خبر داده و آن را زنگ خطری برای سرمایه مردم عنوان کرد.

 

 

به گفته منصور جلایر با بیان اینکه در این طلاها بعد از ذوب شدن مواد ناخالصی بسیاری یافت و بعد از طی مراحل ذوب طلاها، به مقدار زیادی از عیار آن ها کاسته شده که این به معنای از دست رفتن دسترنج مردم و حتی طلافروشان غافل است.

وی حساسیت بیشتر اتحادیه و طلافروشان را برای بررسی طلاهای مورد خرید و فروش در بازار به لحاظ داشتن استانداردهای لازم را خواستار شد و گفت: تمامی طلاها بایددارای کد شناسایی باشند تا امکان ردیابی واحد متخلف وجود داشته باشد.

این مقام مسئول تصریح کرد: نسبت به این موضوع باید با حساسیت بیشتری اقدام شود چه کسی می خواهد پاسخگوی این ضرر رسیده به مردم باشد،‌ بسیاری از مردم شایداین موضوع را ندانند و تا مدت ها به خیال داشتن سرمایه ای آن را نگهداری کنند و درهنگام فروش متوجه شوند که چه کلاه گشادی بر سرشان رفته است،‌آیا کسی مسئولیت آنرا خواهد پذیرفت؟

در این میان طلافروشی های بازار ارومیه این موضوع را تکذیب می کنند و بروز هرنوع تخلف و تقلبی را در بازار غیر قابل انجام می دانند، رئیس اتحادیه زرگران ارومیه معتقد است هیچ طلایی بدون بررسی اتحادیه نمی تواند از طریق توزیع کننده عمده آن ها در بازار عرضه و سپس به صورت خرد عرضه شود اما به واقع چنین کنترلی در بازار وجود دارد؟

شاید بنابر اظهارات رئیس اتحادیه زرگران ارومیه عرضه کننده طلا در بازار ابتدا اجناس را به کنترل اتحادیه برساند ولی اگر قرار بر انجام خلافی باشد چنین کاری آن هم با اختیار انجام خواهد گرفت؟

بنا بر اظهارات برخی طلافروشان که خود تمایلی به فاش شدن نامشان بدلیل مشکلاتی که ممکن است برایشان وجود آید، امتناع کردند برخی طلافروشان خود اقدام به وارد کردن طلا از کشور ترکیه با عیار ۱۴ می کنند و در مقابل این طلا را به نام ۱۸ عیار به مردم می فروشند، این موضوعات باعث شده است تا آبروی صنف طلافروشان و زرگران از بین برود،مردم اطمنیان کمتری به بازار می کنند و اگر به قصد زینت و یا انجام آداب عروسی نباشد کمتر به سراغ خرید طلا  به عنوان پس انداز می روند و بیشتر ترجیح می دهند اندوخته آن ها کمتر و با سود بانکی افزوده شود تا این که یکباره آن را از دست بدهند.

سال هاست که مردم همواره از قیمت طلایی که در مناطق مختلف شهر به فروش می رسند گلایه دارند، یک نوع طلا، با وزن یکسان و نوع کار یکسان انجام شده برروی آن درخیابان امام ارومیه با داخل بازار تفاوت فاحشی دارد اما در اغلب اوقات طلافروشان به بهانه های مختلف و اصطلاحاتی که برای مردم ناآشنا است سعی در موجه جلوه کردن کار خود می کنند اما در هنگام فروش دیگر از چنین بهانه هایی خبری نیست و در این میان تنها مردم است که تاوان تخلفات و غفلت مسئولان دولتی ناظر بر بازار طلا را پس می دهند.

در خصوص مشکلی هم که مدیر کل استاندارد استان از آن پرده برداشت وضعیت بر همین منوال است مردم برحسب اعتماد از طلافروشان طلا را با هدف زینت و یا صرفه اقتصادی خریداری می کنند اما با تخلفاتی که در خصوص درست نبودن عیار طلاها در حال انجام است آیا می توان به آینده این بازار امیدوار بود؟

برخی مسئولان وجود کدرهگیری برروی طلاها را ابزاری مهم برای پیگیری تخلفات احتمالی می دانند در حالیکه هم اکنون تنها ۲۸۰ واحد طلافروشی در ارومیه دارای پروانه هستند و بیش از نیمی از این میزان هم بدون پروانه به فعالیت می پردازند و چه بسا ممکن است تخلفی صورت پذیرد و یک شبه هم درب مغازه را بست و رفت آیا کسی جوابگو خواهد بود؟ آیا در صورت بروز این مشکل کدرهگیری چاره ساز خواهد بود؟

آنچه مسلم است اینکه بازار طلای ارومیه رونق همیشگی خود را از دست داده است مشکلات اقتصادی و نوسانات قیمت طلا از یک طرف و از طرفی دیگر وجود تخلفاتی که به تایید برخی از نهادهای دولتی هم رسیده مزید بر علت این رکود شده است، به جای پرده روش مشکلات گذاشتن و بر گردن گرفتن حق الناس و خیانت به مردم، چاره اندیشی بهترین راهکار برای نشان دادن حسن نیت هاست، امید که تدبیر لازم در این زمینه اندیشیده شود.

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=129137

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.