احسان ریختهگر، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ از اجرای طرح وارنیش فلورایدتراپی ویژه دانشآموزان ابتدایی استان خبر داد و اظهار کرد: این برنامه در راستای سیاستهای ارتقای سلامت دهان و دندان و پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان، از ابتدای اسفند سال جاری آغاز شده و تمامی مدارس استان را تحت پوشش قرار خواهد داد.
وی تصریح کرد: این طرح با اعتباری بالغ بر ۱۸ میلیارد ریال و با تلاش شبانهروزی کادر بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، همراهی آموزش و پرورش و همکاری مدیران و معلمان مدارس اجرایی شده است.
ریختهگر با اشاره به عملکرد موفق این برنامه در سال تحصیلی گذشته بیان کرد: سال گذشته توانستیم ۷۷ درصد از دانشآموزان ابتدایی استان را تحت پوشش وارنیش فلوراید قرار دهیم.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی، عنوان کرد: امسال نیز، با وجود برخی تأخیرها در آغاز طرح، تلاش میکنیم با بهکارگیری تمام ظرفیتهای اجرایی، میزان پوشش این برنامه را به حداکثر ممکن برسانیم.
وی بر اهمیت همکاری خانوادهها و مدارس در اجرای موفق این طرح تأکید کرد و افزود: اطلاعرسانی مؤثر به والدین درباره فواید وارنیش فلوراید میتواند نقش مهمی در افزایش میزان مشارکت دانشآموزان داشته باشد.
ریختگر گفت: علاوه بر اجرای وارنیش فلورایدتراپی در مدارس، این خدمات برای کودکان ۳ تا ۶ سال نیز در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاههای بهداشت و خانههای بهداشت روستایی ارائه میشود والدین میتوانند با مراجعه به این مراکز، نسبت به دریافت این خدمت برای فرزندان خود اقدام کنند.
وی گفت: برای افزایش تأثیرگذاری وارنیش فلوراید، رعایت برخی نکات ضروری است. از جمله اینکه کودکان باید قبل از اجرای این برنامه، دندانهای خود را مسواک بزنند و هنگام حضور در مدرسه، مسواک و خمیر دندان خود را به همراه داشته باشند.
ریختگر گفت: همچنین پس از انجام وارنیش فلوراید، دانشآموزان باید تا پایان روز از مصرف غذاهای سفت، چسبنده یا بسیار داغ پرهیز کنند. مواد غذایی نرم و ولرم مانند سوپ و فرنی، گزینههای مناسبی برای تغذیه پس از اجرای این برنامه هستند.
وی تصریح کرد: برای اثرگذاری بهتر این روش، کودکان تا صبح روز بعد نباید از مسواک و نخ دندان استفاده کنند تا ماده وارنیش فرصت بیشتری برای تأثیرگذاری روی مینای دندان داشته باشد.
ریختگر گفت: با توجه به اهمیت پیشگیری از مشکلات دندانی در سنین کودکی، انتظار میرود اجرای این طرح با حمایت بیشتر خانوادهها، همکاری مستمر مدارس و تأمین اعتبارات کافی، بتواند گامی مؤثر در جهت ارتقای سلامت دهان و دندان نسل آینده بردارد.
انتهای خبر/ م