• امروز : یکشنبه - ۵ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - صفر - 1447
  • برابر با : Sunday - 27 July - 2025

۸ شوال تخریب یک تاریخ است و اصرار بر انکار آن

  • کد خبر : 259771
  • ۲۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰:۰۰

امروز حافظه ما باید دقیق تر از دیروز باشد که فردا روز دیگر مصاحبه و فیلم نیست تا جواب های نادرست دم دستی مان فقط نمایش نسیان تاریخی ما باشد بلکه فردا روز، روز آخرت است و حساب مان پاک! به گزارش اروم نیوز، ۸ شوال، فقط یک تاریخ نیست، فقط یک روز نیست، فقط […]

امروز حافظه ما باید دقیق تر از دیروز باشد که فردا روز دیگر مصاحبه و فیلم نیست تا جواب های نادرست دم دستی مان فقط نمایش نسیان تاریخی ما باشد بلکه فردا روز، روز آخرت است و حساب مان پاک!

به گزارش اروم نیوز، ۸ شوال، فقط یک تاریخ نیست، فقط یک روز نیست، فقط یک رویداد نیست! ۸ شوال شروع یک جریان است، شروع یک انکار؟!

۸ شوال سالروز تخریب قبرستان بقیع است. قبرستان پر رمز و راز بقیع. بقیع  اسم رمز است. رمز غربت! رمز حضور و رمز ظهور!

دوبار! سال ۱۲۲۱ هـ .ق.-  و دیگربار شوال سال ۱۳۴۴ هـ .ق.

شرح ماجرا: «بار نخست در سال ۱۲۲۱ هـ .ق. بخشى از بناهاى قبرستان بقیع را ویران نموده و سپس با تکمیل سلطه خود بر حجاز در شوال سال ۱۳۴۴ هـ .ق. کلیه این بناها و گنبدها و آثار را ویران و اموال و اشیاى گران قیمت موجود در این اماکن را به تاراج بردند و نه تنها در مدینه، بلکه در هرجا گنبد و بارگاه و زیارتگاهى بود، به ویرانى آن اقدام کردند.»

نرم افزاری بود که به همت جوانان شیعی ایران زمین حول محور تخریب قبرستان بقیع و روز ۸ شوال طراحی و ساخته شده بود. قسمتی بود از مصاحبه و فیلم. که گفتگو می کردن با مردم عادی کوچه، بازار و خیابان. می پرسیدند: روز ۸ شوال چه روزی است؟ اما جواب ها: نمی دانم، سالروز ولادت امام…، عید…، میلاد … و …… فقط یک نفر به آرامی و خلوص گفت: روز غروب خورشیدِ بقیع در مدینه پیامبر(ص)!

« بقیع یکصدسال پیش، دیوار و حصارى نداشت، اما اکنون با دیوارى بلند محصور گشته و از گذشته تاکنون مسلمانان از هر فرقه و مذهبى، پس از زیارت پیامبرخدا(صلى الله علیه وآله) به اینجا آمده، اهل بیت پیامبر(صلى الله علیه وآله) و دیگر آرمیدگان در این گورستان را زیارت مى کنند.

قبر امامان معصوم(علیهم السلام) و تعداد دیگرى از دفن شدگان در بقیع نیز داراى قبه و سایبان بوده، که در حمله وهابیان تخریب گردید و اکنون این قبرستان به صورت فضاى باز و ساده اى درآمده و تنها برخى از قبور از دیواره هاى کوتاهى برخوردار است.

توجه والیان به قبرستان بقیع والیان مدینه در طول تاریخ، مقابر اهل بیت(علیهم السلام)، همسران پیامبر(صلى الله علیه وآله) ، فرزندان و یاران پیامبر(صلى الله علیه وآله) و تابعین مشهور و مدفون در بقیع را، با سنگ نبشته هاى هنرى و بناهاى عظیم و ضریح هاى ثمین و سیمین مشخص و در بازآفرینى و بازسازى-ها، پیوسته حراست و حفاظت از آن ها را برعهده مى گرفتند… . 

تا پیش از سلطه وهابیان بر حجاز، بیشترِ سفرنامه نویسانى که از مدینه دیدار داشته اند، گزارشى از قبه ها و بناهاى ساخته شده بر روى قبور ائمه و دیگر صالحان و چگونگى آن را گزارش کرده اند.

تصویربرداران ( عکاسان و …) نیز تصاویر گویا و روشنى از این قبرستان و بناهاى ساخته شده در آن، برداشته اند که نمونه هایى از آن را «ابراهیم رفعت پاشا» در سال هاى ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۵ هـ . ق. و نیز «محمد لبیب بک» در سال ۱۳۷۷ هـ .ق. از خود به یادگار گذاشته اند. 

پس از تسلّط سعودیان بر حجاز، با توجه به پیوند فکرى و مذهبى آنان با محمدبن عبدالوهاب، در هر شهر و منطقه اى که وارد مى شدند، آثار و ابنیه ساخته شده بر روى قبور بزرگان صدر اسلام را خراب و ویران مى¬کردند.»

و عاقبت در دو نوبت بقیع تخریب شد و آنچه که ماند همان است که به مرور و به تدریج شده بقیع امروزی!

مزار ائمه معصومین علیهم السلام در بقیع

«حرم ائمه بقیع که در کتب تاریخ بعنوان مشهد» و «حرم» اهل بیت معروف گردیده، در سمت غربی و منتهی الیه بقیع واقع شده است که در این حرم مطهر قبر چهارتن از ائمه اهل بیت؛ امام مجتبی، امام سجاد، امام باقر و امام صادق ـ علیهم السلام ـ در کنار هم و بفاصله ۳ـ۲ متری این قبرها، قبر عباس عموی گرامی رسول خدا ـ ص ـ قرار گرفته و در کنار آن نیز قبر دیگری است متعلق به فاطمه بنت اسد و بـه احتـمال ضعیـف متعـلق بـه فاطمه دختر رسول خدا ـ ص ـ که قبل از ویرانی ساختمان این حرم مطهر، همه این قبور ششگانه در زیر یک گنبد و دارای ضریح و صندوق زیبا بودند.»

سایر مزارهای بقیع

بقیع، قبرستان قدیمی مدینه است که بهترین عزیزان پیامبر(ص) و سربازان فداکار اسلام، در آنجا مدفونند؛ اینک به نام برخی از آنها اشاره می کنیم:

مرقد چهار امام معصوم از ائمه شیعه(ع): امام مجتبی(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع)

. (بنابه نقلی) قبرپنهان فاطمه زهرا(س)

قبور فرزندان پیامبر(ص) مانند ابراهیم، زینب، ام کلثوم و رقیّه.

قبور همسران آن حضرت.

قبر فاطمه بنت اسد مادر علی بن ابی طالب(ع)

قبر عباس عموی پیغمبر(ص)

قبر صفیّه و عاتکه، عمه های پیامبر(ص)

قبرحلیمه سعدیه، مادر رضاعی آن حضرت.

قبر عقیل برادر علی(ع)، و عبداللّه بن جعفر، همسر زینب کبری(س).

قبر سعد بن معاذ، و ابوسعید خدری.

قبر اسماعیل فرزند امام صادق(ع).

قبر امّ البنین مادر حضرت ابی الفضل(ع).

قبر عثمان بن مظعون، و سفیان بن الحارث بن عبدالمطلب.

قبر جمعی از شهدای اُحُد و شهدای واقعه حرّه که محل آنها معلوم و مشخص است.

قبور برخی از فرزندان ائمه و بستگان پیامبر گرامی اسلام(ص) و برخی از صحابه بزرگوار آن حضرت.

قبور گروهی از راویان حدیث، و عده ای از علما، شهدا و قرّاء و مبلغین بزرگ اسلام.

و سرانجام بسیاری از شخصیتهای برجسته و افراد والامقام که از صدر اسلام تاکنون، در این سرزمین مقدس آرمیده اند و قبورشان مجهول است. 

بیت الاحزان

«پیش از این در نزدیکی بقیع و در محدوده ای که در نزدیکی قبور ائمه (علیهم السلام) بوده، محلی با عنوان «بیت الاحزان» شناخته شده و در متون تاریخی قرون آغازین اسلامی، از آن یاد شده است. آنجا به عنوان محل گریه  خانم فاطمه زهرا(س) پس از رحلت پدرش بوده است. طبق برخی نقل های دیگر، در کنار بقیع، در همین حدود، خانه محقری برای خانم فاطمه زهرا(س) ذکر شده که بعدها به عنوان «بیت الاحزان» یا «قبه الحزن» شهرت داشته و زمانی نیز به عنوان «مسجد فاطمه» از آن یاد می شده است. این محل در شمال قبر عباس بن عبد المطلب و قبور ائمه (علیهم السلام) قرار داشته و بعدها ضمیمه بقیع شده است. در مدینه جای دیگری به عنوان «بیت الاحزان» مطرح نبوده است.»

تاریخ قبرستان بقیع بند یک یادداشت نیست. بند یک مناسبت یک روزه در تقویم! که اصلا!

۸ شوال اسم رمز این تاریخ است. تاریخ مکتوم آن! تاریخ مظلومیت و غربت! امروز حافظه ما باید دقیق تر از دیروز باشد که فردا روز دیگر مصاحبه و فیلم نیست تا جواب های نادرست دم دستی مان فقط نمایش نسیان تاریخی ما باشد بلکه فردا روز، روز آخرت است و حساب مان پاک!

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=259771

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.