به گزارش خبرنگار اروم نیوز؛ این روزها گزارش رسانه ملی از یک خانواده استثنایی و پر جمعیت چالدرانی در شمال آذربایجان غربی نقل محافل مختلف به خصوص در فضای مجازی شده است.
این خانواده پرجمعیت کشور، زن و شوهر کرد زبان میانسال چالدرانی هستند که ۱۹ فرزند دارند، فرزندانی که شامل ۱۰ دختر و ۹ پسر هستندو در روستایی به نام مخور در ۲۵ کیلومتری شهر چالدران زندگی می کنند.
اما هدف از یادآوری این موضوع آن است که روشن کنیم بافت جمعیتی آذربایجان غربی از تنوع دینی، مذهبی و قومیتی ویژه و تقریباً منحصر به فردی برخوردار است که خروجیهای این تنوع در خیلی از بخشها از جمله اقتصاد، فرهنگ، انتخابات و حتی افزایش جمعیت ظهور و بروز دارد.
در این راستا گفت و گویی با پدر این خانواده پر جمعیت داشتیم.
قاسم عیلیو، پدر پرجمعیت ترین خانوده کشور، متولد سال ۱۳۳۴ بوده و و در سن ۲۳ سالگی ازدواج کرده است.
علیلو در گفت و گو با اروم نیوز می گوید:
سال ۵۱ بود با اینکه بیسواد بودم اما همراه خانواده به کار کشاورزی و دامداری مشغول بودیم؛ وضعیت خوبی نداشتیم ولی دیگر سنم برای ازدواج رسیده بود و شرایط حداقلی ام فراهم بود که تصمیم به ازدواج گرفتم البته آن زمان خیلی با این روزها متفاوت بود و تجملات امروزی در ازداوج ها نبود و خیلی راحت و ساده و با هزینه یک مهمانی کوچک می توانستیم مراسم عروسی بگیریم.
پدر پرجمعیت ترین خانواده آذربایجان غربی ادامه می دهد:
آن زمان اکثرا خانواده ها جمعیت زیادی اشتند و فرزندان زیادی در خانواده ها بود، فرزند اول من هم یک سال پس از ازدواجمان به دنیا آمد؛ مستقل زندگی می کردیم و از پدرم جدا شده بودم اما مشکلات زیادی هم نداشتم.
وی از اظهار تعجب برخی ها در خصوص پرجمعیت بودن این خانواده می گوید و می افزاید:
من فقط یک خانم دارم؛ در زندگی مان مشکلات زیادی داشتیم اما من و همسرم به دوست داشتیم که فرزندان بیشتری داشته باشیم تا کمک بتوانیم با کمک همدیگر وضعیت مناسب داشته باشیم و همیشه آرزو داشتم فرزدانم در کنارم باشند و کمک حالم باشند.
در حال حاضر هم فقط ۳ تا از فرزندانم متاهل هستند و جدا از ما زندگی خودشان را تشکیل داده اند و بقیه فرزندانم پیش خودم هستند؛ شاید وضعیت مناسبی نداشته باشیم ولی صفا و صمیمت خاصی در خانواده هست شاید برخی اوقات اسم بچه ها را اشتباهی صدا کنم اما همین موضوع صمیت و محبت خاص خود را نیز به دنبال دارد.
وی می گوید:
گفتن اینکه بزرگ کردن این تعداد بچه کار سختی نبود، درست نیست، سخت بود ولی بچه ها شیرینی زندگی هستند و این شیرینی موجب می شد که سختی بزرگ کردن آنها به چشممان نیاید؛ البته همیشه توکل به خدا داشتیم.
آقای علیلو از درآمد و وضعیت مالی خانواده نیز می گوید:
ماهیانه حدود ۷۰۰ هزار تومان یارانه می گیرم و مشغول کار کشاورزی و دامداری هستم؛ فرزندانم نیز در این کارها همیشه کمک حالم هستند، چه در کار کشاورزی و چه در کار دامداری همیشه کمکم کنند. البته قالی بافی نیز در منزل می کنیم و درآمدی هم از این راه داریم.
وی به نوه های خود نیز اشاره می کند و می افزاید:
سه تا از فرزندانم ازدواج کرده اند و تشکیل خانواده داده اند، در حال حاضر فعلا ۱۰ نوه دارم؛ (با خنده) که امیدوارم این تعداد هم افزایش یابد.
پدر پرجمعیت ترین خانوده کشور با اشاره به وضعیت تحصیل فرزندانش می گوید:
مهم ترین مشکل ما در بزرگ کردن بچه ها، موضوع تحصیل آنها بود، به خاطر اینکه در روستایی که ما زندگی می کنیم فقط تا مقطع پنجم ابتدایی کلاس است، تمام فرزندانم تا همین مقطع درس خوانده اند و بعد از آن مشغول کار شده اند.
شاید در نگاه اول همه آنها را بیکار ببینیم اما بچه هایم در کنار من و همسرم به کارهای کشاورزی، دامداری و قالی بافی مشغول هستند و تنها از این طریق مخارج و هزینه های خود و خانواده را تامین می کنند.