به گزارش اروم نیوز؛ مسکن مهر طرحی که برای تنیدن یک چهاردیواری به مامن خانواده ها آغاز شد امروز در پیله غفلت مسئولان و از طرفی زیاده خواهی برخی تعاونی ها در آذربایجان غربی جان می دهد و قربانیان آن مردمی هستند که از فرش زیر پایشان برای داشتن سقف بالای سرشان گرفته تا گوشواره فرزندانشان را فروختند و گمان بر خانه دار شدن کردند اما دریغا که وعده های نخستین برای صاحب خانه شدن با کمتر از ۱۰ میلیون تومان تنها در حد همان شعارها باقی مانده است امروز باید بیش از ۳ برابر این رقم به حساب تعاونی ها واریز کنند تا شاید بتوانند امیدی به آینده این واحدهای نیمه تمام داشته باشند.
هم اکنون ۲۴ هزار و 84 مسکن مهر در قالب تعاونی در استان در حال ساخت است و با وجود اینکه قرار بود این واحدها با آورده شخصی کمتر از ۱۰ میلیون تومان ساخته شوند ، اکنون در نیمه راه درجا می زنند و تعاونی ها خواستار افزایش این آورده به مبالغی بیش از ۳۰ میلون تومان هستند و در برخی موارد صاحبان واحدهای مسکونی را تهدید به حذف و جایگزینی می کنند.
«فضه اختیاری» یکی از اعضای تعاونی مسکن مهر در شهرک گلمانخانه ارومیه با انتقاد از افزایش هرروز مطالبه تعاونی ها بعنوان آروده شخصی از اعضا اظهار کرد: من زمانیکه در این طرح ثبت نام کردم وعده خانه دار شدن با ۸ میلیون به من داده شد و قرار بود تا سال ۹۰ واحد مسکونی من را تحویل دهند اما هم اکنون ۲ سال از آن زمان می گذرد و مبلغ آورده مان را هم بیش از دو برابر کرده اند.
وی افزود: اگر پیشرفتی بود می شد این افزایش قیمت ها را توجیه کرد اما ما از سال ۸۷ بیش از ۸ میلیون تومان به حساب تعاونی پول واریز کردیم ولی تعاونی با هدر دادن بیش از ۵ سال زمان تازه به فکر ساخت و ساز افتاده است و هزینه این کوتاهی را مردم باید پرداخت کنند.
مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی علت این نیاز تعاونی ها به افزایش آروده شخصی از سوی صاحبان واحدهای مسکونی مهر را تعلل تعاونی ها در اجرای طرح و در نتیجه گرانی مصالح و ابزار مورد نیاز برای ساخت و سازها دانست و تصریح کرد: متاسفانه تعاونی ها خود یکی از مهمترین دلایل بروز این مشکل و ضررده شدن صاحبان واحدهای مسکونی هستند.
«خلیل محبت خواه» ادامه داد: برخی اعضا از روی نداشتن توان مالی لازم نمی توانند سهم خود را پرداخت کنند و برخی افراد هم بدلیل بی اعتمادی که نسبت به عملکرد تعاونی ها در آن های ایجاد شده است از پرداخت مبالغ مورد نیاز امتناع می کنند که باید این اعتمادسازی از سوی خود تعاونی ها ایجاد شود و البته این اداره کل هم نظارت ها را بیشتر کرده است.
این مقام مسئول یادآور شد: این اداره کل در حقیقت نقش ناظر را در این میان دارد و این تعاونی ها هستند که باید منافع دو طرف یعنی مردم و خود و پیمانکاران را تامین کنند، تعاونی ها باید آگاه باشند زمانیکه با پیمانکار قرار داد بسته اند پیمانکار موظف به اتمام طرح با رقم ذکر شده در قرار داد است.
محبت خواه عنوان کرد: برای اطمینان از درستی کار تعاونی ها باید با تشکیل جلسات زیرقیمت اقدامات انجام شده را به اطلاع اعضا برسانند و در صورت قانع شدن اعضا و نیاز به افزایش آورده شخصی بی شک متقاضیان خود این شرایط را درک خواهند کرد.
مدیرکل راه و شهرسازی استان تصریح کرد: تا پایان سال تمامی واحدهای مهر در استان حتما به پایان خواهند رسید و از سال آینده واحدهای جدید با شرایط جدیدی که دولت در نظر خواهد گرفت آغاز خواهد شد.
«رضا دیلمقانی» از اعضای هیئت مدیره تعاونی مسکن مهر در شهرک گلشهر ارومیه هم در این ارتباط با گلایه مندی از مسئولان که توپ مقصر تاخیر در روند اجرای طرح مسکن مهر استان را به میدان تعاونی ها می اندازند، اظهار کرد: تعاونی ها در حکم سپر بلای مسئولان کم کار طرح مسکن مهر استان هستند و کوتاهی هرنهادی در نهایت به اسم تعاونی ها تمام می شود.
وی اضافه کرد: ما وعده ۸ الی ۱۲ میلیونی برای خانه دار شدن را نداده بودیم اما امیدوار بودیم دولت با این شعار بسترهای لازم را در این زمینه فراهم کنند که متاسفانه نه تنها بانک ها بعنوان بازوی اصلی اجرای طرح مسکن مهر همکاری لازم را نداشتند و بیشتر از اینکه جاده صاف کن باشند چاله کن این طرح شدند بلکه تورم و گرانی در بازار مصالح، ضربه نهایی را بر این طرح زد و باعث زمین گیر شدن آن شد که تنها می توان با افزایش سهم آورده شخصی افراد بر مشکل بی پولی فائق آمد.
مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی که از دوسال پیش با ادغام وزارتخانه های تعاون و کار یکی از متولیان این طرح شده است، در خصوص اینکه اصلی ترین مشکل اجرای این طرح در آذربایجان غربی چیست؟گفت: پرداخت نشدن سهم آورده شخصی افراد، کم کاری پیمانکاران، سوء مدیریت مدیران عامل تعاونی ها و اعضا هیات مدیره تعاونی ها است که در این ارتباط با تصویب یک طرح و ضرب الاجل فوری در اقدام به این طرح سعی در حل مشکلات بوجود آمده وجلوگیری از پایمال شدن بیش از این حقوق مردم داریم.
«علی سلیمانی» با اشاره به گلایه مندی متقاضیان از افزایش میزان آورده ادامه داد: مردم حق دارند چون این مبالغ با تصورات ابتدایی آن ها تفاوت های چشمگیری دارند اما تعاونی ها هم چاره ای ندارد چراکه تورم و گرانی باعث خم شدن کمر فعالان این حوزه شده است و در نهایت این خانه ها قرار است برای خود مردم باشند باید با اندکی صبوری سعی در تامین این مبالغ کنند.
وی در پاسخ به اظهار نظری در مورد اینکه تعلل تعاونی ها باعث کشیدن شدن مراحل اجرایی طرح به بازه زمانی کنونی و در نتیجه گیر کردن در مشکل گرانی شده است، یادآور شد: در گذشته باید مسئولانه تر با این موضوع برخورد می شود اما ما امروز را از دست نداده ایم و بر اساس توافق انجام شده که با بررسی های دقیق و بر اساس گزارشات رسیده از سوی بازرسان و برخی اعضای تعاونی وضع و تصویب شده است ترتیبی اتخاذ شده که در صورت مشاهده هر گونه تخلف و کم کاری از سوی پیمانکار، مدیرعامل آن تعاونی مستقیما اقدام با اخراج پیمانکار کند و در صورت سوء مدیریت مدیرعامل، اعضای هیات مدیره همان تعاونی نسبت به عزل وی اقدام و شخص دیگری را جایگزین می کنیم.
مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی با اشاره به پاسخگو بودن این راهکار گفت: بیش از ۹۰ درصد از تعاونی ها کاررا سرعت داده و بر جدیت نظارت و بازرسی ها واقف شده اند اما متاسفانه در خصوص تعاونی هایی که پیش تر نسبت به تشکیل پرونده وارجاع انان به دادگستری اقدام شده است، نمی توان کاری کرد و باید منتظر رای نهایی دادگاه باشیم.