به گزارش اروم نیوز؛ فاروق سلیمانی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست پیرانشهر گفت: برابر گزارشات واصله و تحقیقات انجام گرفته یک تبعه عراقی تاکسی درم های کشف و ضبط شده را از استان های شمال کشور خریداری و درصدد انتقال آنها به کشور عراق بوده است. فرد متخلف به کشور عراق مراجعه کرده و پیگیری تحویل گرفتن تاکسی درمی ها نبوده است. در ضمن گونه های مذکور جزء گونه های سایتیس می باشد. خروج آن خلاف قانون و مقررات و ضوابط کنوانسیون سایتیس می باشد.
پلنگ ایرانی نام علمی: (Panthera pardus saxicolor) بزرگترین یا یکی از بزرگترین زیرگونههای پلنگ است .که بومی غرب آسیاست. این زیرگونه پلنگ در فهرست «گونههای در خطر انقراض» آییوسی ان قرار دارد. این پلنگ در زبان انگلیسی Persian Leopard خوانده میشود
سلیمانی افزود: اصلیترین تهدید پیشروی بقای این حیوان جداشدن زیستگاهها و قطع ارتباط ژنتیکی گروههای مختلف این حیوان است که معمولاً به تشکیل گروههای بسیار کوچک منجر شدهاست. بهطوریکه در همه قلمرو زیستی این حیوان هیچ گروه جمعیتی وجود ندارد که دربرگیرنده بیش از ۱۰۰ پلنگ بالغ باشد.
گفتنی است کاهش طعمه بر اثر شکار انسانها، گسترش زیربنایی، مزاحمتهای انسانی و از میان رفتن زیستگاه (شامل چیدن گیاهان و قارچهای خوراکی، ساخت معدن، جادهسازی، جنگلزدایی، آتشسوزی و چرای دام) عواملیست که منجر به تکهتکهشدن زیستگاههای حیوان شدهاست. غذای پلنگ با توجه به منطقهای که در آن زندگی میکند متفاوت است. بخش عمده رژیم غذایی پلنگ ایرانی از شکار سمداران میانجثه همچون بز کوهی(کل و بز)، انواع گوزن به ویژه مرال، گوسفند وحشی (قوچ و میش)، انواع غزال به ویژه آهوی گواتردار ایرانی، و گراز تأمین میشود. در کنار آن از شکارهای کوچکتری نظیر موش، خرگوش و تشی و گوشتخواران کوچکتر مانند روباه و شغال در کنار انواع پرندگان و خزندگان طعمه او میگردند. در ایران شکار اصلی این جانور کل و بز است و محل زندگی پلنگ نیز تا حد زیادی با محل زندگی کل و بز همسانی دارد.
منبع: سایت اطلاع رسانی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی