به گزارش اروم نیوز، وقف از جمله سنت های پسندیده جامعه است که از سفارش های ائمه معصومین (ع) بوده و بایستی برای گسترش وقف در جامعه باید فرهنگسازی شود که این امر آگاهی بخشی به مردم در خصوص وقف کردن، بسیار مهم است و نیاز به سرمایه گذاری و اطلاع رسانی دارد.
وقف به عنوان صدقه جاری ،ذخیره آخرت برای همه انسان هاست که آثار آن در جامعه ماندگار می شود.
احیای موقوفات، زنده نگهداشتن سیره عملی امامان معصوم(ع) است، در دین مبین اسلام نیز به این مساله تاکید فراوانی شده است و ائمه اطهار(ع) نیز در مساله وقف پیش قدم بودند.
۱۴ هزار موقوفه آذربایجان غربی سنددار میشوند
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی، گفت: ۱۴ هزار موقوفه آذربایجان غربی در یک برنامه فشرده ۲ ساله سنددار میشوند.
حجتالاسلام و المسلمین ناصر جوانبخت، در جمع خبرنگاران با تشریح عملکرد اداره کل اوقاف و امور خیریه در ۷ ماهه امسال اظهار داشت: مهمترین اتفاقی که به تازگی در ساختار و چارت تشکیلاتی ادارات اوقاف روی داده که شامل تغییرات در معاونتها و تعیین وظایف دقیق هر کدام میشوند منجر به تخصصی سازی این دستگاه در کلیه فعالیتها شده است.
وی، گفت: در ساختار جدید سازمان اوقاف و امور خیریه در کل کشور و به تبع آن در ادارات استانها اداره قرآنی نیز راه اندازی شده که قدم بسیار مثبتی در مدیریت رویدادهای قرآنی به شمار میآید.
حجت الاسلام جوانبخت، تصریح کرد: با ادغام سه اداره شهرستانی هم اینک تعداد ادارات اوقاف شهرستانی آذربایجان غربی به ۱۴ مورد رسیده و ۹ اداره از این تعداد در زمینهای اوقافی مستقر هستند که بر اساس سیاستهای جدید سازمان اوقاف مقرر شده برای انتقال به زمینها و ساختمانهای دولتی به سرعت تعیین تکلیف شده یا اجاره بهای موقوفات از سوی دولت تعیین و پرداخت شود.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی، اظهار داشت: برای تأمین امکانات و تکمیل دانشکده علوم قرانی در خوی نیز مبلغ ۶۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده و ۳۰۰ میلیون تومان نیز برای تکیه حمزیان چایپاره مد نظر قرار گرفته است.
وی، تصریح کرد: در آذربایجان غربی افزون بر ۳۶ هزار موقوفه و رقبه وجود دارد که تا چندی پیش ۱۴ هزار مورد از آنها سند مالکیت رسمی نداشتند اما مقرر شده در یک برنامه فشرده ۲ ساله ۱۴ هزار مورد آنها سنددار میشوند و امسال نیز ۲۴۰۰ مورد آن سند دار شدهاند.
وی، افزود: در ایام اربعین حسینی موقوفه متعلق به اوقاف آذربایجان غربی در مرز مهران اقدام به برپایی یک موکب کرد و به ۵۵ هزار نفر خدمات رسانی انجام داد اگرچه آمادگی خدمات رسانی به ۱۵۰ هزار نفر وجود داشت اما به دلیل بسته بودن مرز خسروی و معطل ماندن در آن این امکان فراهم نشد.
توجه به وقف قرآنی، مظلوم واقع شده است
در همین راستا، امام جمعه تکاب، با تاکید بر ترویج و گسترش فرهنگ وقف در جامعه گفت: باید به وقف قرآنی که در جامعه مظلوم واقع شده است توجه کرد.
حجت الاسلام و المسلمین عیسی برادری، با اشاره به اینکه وقف یک مقوله بسیار مهم فرهنگی، مذهبی و اقتصادی است اظهار داشت: وقف سنت حضرت محمد(ص) بوده و در دین مبین اسلام بدان تاکید فراوان شده است.
وی، اضافه کرد: با وجود اینکه چهار دانگ شهرستان تکاب و ۶ دانگ روستاهای آن موقوفی هستند، اما این کافی نیست و باید مردمان متمول و افرادی که از استطاعت لازم مالی برخوردار هستند، به این مسئله توجه لازم را داشته باشند.
امام جمعه تکاب، با تاکید بر ترویج فرهنگ وقف در جامعه بیان کرد: با توجه به اینکه وقف، صدقه جاری محسوب می شود، باید به دانش آموزان و دانشجویان بی بضاعت، خانوارهای بی سرپرست و بدسرپرست، بیماران صعب العلاج کمک کرده و از سوی دیگر به گسترش وقف های قرآنی که مظلوم واقع شده، توجه کرد.
کلنگزنی ۴ موقوفه در خوی و مهاباد
معاون بهرهوری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجان غربی هم ابراز کرد: در دهه وقف امسال، موقوفه پاشاخان خوی کلنگ زنی می شود.
آیت محمدی، با اشاره به کلنگ زنی چهار پروژه در دهه وقف امسال اظهار داشت: موقوفه لطیفه غفارزادگان خوی در ۱۳۰ متر عرصه و ۷۹۸ متر زیربنا در چهار واحد مسکونی و یک واحد تجاری با رقم اعتباری ۱ میلیارد و ۳۰ میلیون تومان کلنگزنی میشود.
وی، بیان کرد: حجم سرمایهگذاری آن نیز ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده که توسط بنیاد توسعه و عمران و با مشارکت بخش خصوصی برای اجرا در ۲۴ ماه پیشبینی میشود و در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی کلنگ زنی شده، در غیر این صورت در سال ۱۳۹۷ انجام میگیرد.
معاون بهرهوری اقتصادی اداره کل اوقاف و امور خیریه آذربایجانغربی، با اشاره به کلنگزنی موقوفه پاشاخان خوی افزود: این موقوفه نیز در ۹۹۰ متر زیربنا و ۲۴۴ متر زمین شامل چهار واحد مسکونی و یک واحد تجاری بوده و حجم سرمایهگذاری آن ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان و هزینه اجرا ۱ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان است که توسط بنیاد توسعه و عمران و با مشارکت بخش خصوصی برای اجرا در ۲۴ ماه پیشبینی شده است.
وی، با اشاره به کلنگزنی موقوفه خانقاه نهریه مهاباد در ۱۵۸ متر عرصه و زیربنای ۵۰۹ متر مربع بیان کرد: این پروژه نیز دارای سه واحد مسکونی و یک واحدتجاری و حجم سرمایهگذاری ۸۳۰ میلیون تومان و هزینه ۶۰۰ میلیون توسط بنیاد توسعه و عمران و با مشارکت بخش خصوصی برای اجرا در عرض یک سال پیشبینی شده است.
محمدی، به کلنگزنی موقوفه بانو پریزاد مهاباد نیز در دهه وقف اشاره کرد و گفت: عرصه این پروژه ۸۹٫۵ متر و زیربنای ۳۹۰ متر مربع بوده و دارای سه واحد، شامل یک انباری با حجم سرمایهگذاری ۵۳۹ میلیون و هزینه ۵۰۰ میلیون تومان نیز توسط بنیاد توسعه و عمران و با مشارکت بخش خصوصی برای اجرا در ۱۲ ماه برنامه ریزی شده است.
معرفی واقفان خیراندیش به مردم ضروری است
هرچند بسیاری از افراد خیر که پا در مسیر وقف و توسعهی موقوفات گذاشتهاند، هیچ نیازی به معرفی و تشویق ندارند و عموما کمترین تمایلی به طرح اقدامات مفید و ارزشمند خود نشان نمی دهند، اما این امر وظیفه ای را از دوش مسئولان و متولیان برنمی دارد.
معرفی افراد خیّر و نیکوکار و انعکاس اقدامات ارزشی و ماندگار آنان می تواند به صورتی کارآمد بر فضای معنوی جامعه تأثیر بگذارد، با معرفی واقفان نیکاندیش که با توان و سرمایه ی خویش زمینه ی رفع بخشی از مشکلات جامعه و خدمت به مردم را فراهم آوردهاند، بذر عاطفه و خیرخواهی در جامعه کشت می شود و عطر خوش معنویت، ایثار، اخلاص و دیگرخواهی در فضای جامعه پراکنده می شود.
انتهای پیام/