به گزارش اروم نیوز؛ «محمد راحتی» از شهروندان بوکانی با بیان اینکه بیشتر ساعات روز آب شرب در خانه هایمان نداریم، گفت: این موضوع چندسالی است که گریبان گیر مردم بوکانی شده است بطوریکه در ساعات پیک مصرف در بهترین شرایط شاهد افت فشار و قطره چکانی شدن آن از لوله های آب خانه هایمان هستیم و یا اینکه آب به کل قطع می شود و زندگی همه ساکنان این شهر بویه در ارتفاعات را مختل می کند.
«گلاله ژاکلین» شهروند دیگری با انتقاد از بی توجهی مسئولان در حل مشکل آبرسانی به مناطق مسکونی واقع در بالای شهر اظهار کرد: بسیار از ساکنان این شهر محبور به خرید تانکر و ذخیره کردن آب شرب در زمان وصل بودن آب برای مصرف در زمان قطعی شده اند، به جای اینکه شاهد پیشرفت و زندگی راحت در شهرها باشیم روز به روز مردم این شهر کگویا به عقب بر می گردند و همچون سال های گذشته مجبور به نگهداشت آب در خانه هایشان هستند.
در دور دوم سفرهای هیئت دولت به آذربایجان غربی حل این مشکل بوکان در دستور کار قرار گرفت و با تصویب طرح انتقال آب سد سیمینه رود به شبکه آبرسانی شهرستان بوکان مقرر شد تا در ۲ سال آینده یعنی سال گذشته مردم این شهر از نعمت آب شرب در تمامی ساعات شبانه روز برخوردار شوند اما هم اکنون نزدیک به ۴ سال از زمان می گذرد و هیچ اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
فرماندار بوکان با بیان اینکه برای حل مشکل آب این شهر نسبت به اجرای دو طرح کوتاه مدت و بلند مدت اقدام خواهد شد، گفت: براساس برنامه ریزی کوتاه مدت ۳ فقره چاه در اطراف شهرستان بوکان ایجاد شده است تا آب این چاهها با لوله گذاری به سیستم آبرسانی بوکان تزریق و تا حدودی مشکل کمبود آب شرب مردم این شهر رفع شود.
«حسن عباسی» از اتصال منابع آبی چاههای جدید به شبکه سیستم آبرسانی بوکان تا ۱۰ روز آینده خبر داد و در خصوص دلایل کندی روند اجرای طرح های آبرسانی اظهار کرد: ۳ سال است که در صدد رفع این مشکل از طریق حفر چاه بودیم اما چاههای حفاری شده یا آب کافی برای تامین نیاز مردم این شهر را نداشتند و یا آب آن ها برای مصارف غیر از شرب مناسب بود.
به گفته فرماندار بوکان برای اجرای طرح آبرسانی به بوکان از طریق چاهها ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است که اقدامات عملیاتی آن به طور جدی از اسفند ماه سال گذشته آغاز شد و با اتمام آن ظرفیت آبرسانی بوکان به ۱۰۰ لیتر در ثانیه خواهد رسید.
وی یادآور شد: هم اکنون مناطق مسکونی واقع در ارتفاعات از جمله شهرک فرهنگیان، فرهنگیان جدید، کلتپه و مناطق سامان در زمان پیک مصرف با افت شدید مواجه می شود که امیدواریم این مشکل در سریع ترین زمان ممکن و با حل مشکلات اعتباری حل شود.
عباسی اجرای طرح آبرسانی از سد سیمینه رود را منتفی دانست و تصریح کرد: این طرح در صورتی قابلیت اجرایی داشت که سد سیمینه رود فعال بود در حالیکه ساخت این سد هنوز آغاز نشده است.
فرماندار بوکان ادامه داد: با توجه به اجرایی نشدن سد سیمینه، مطالعاتی که برای انتقال آب از این سد انجام شده بود مورد استفاده قرار نگرفت و مطالعات مجددی برای انتقال آب از سد شهید کاظمی انجام شد که پیش بینی می شود اجرای آن از ماه آینده کلید بخورد.
وی اعتبار مورد نیاز برای آغاز عملیات اجرایی طرح آبرسانی از سد شهید کاظمی را ۱۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: هم اکنون تنها مانع اجرای آن نبود اعتبارات است که امیدواریم با تامین منابع مالی امکان ساخت و بهره برداری از این طرح که تضمین کننده تامین آب ۳۰ ساله شهر بوکان است، به انجام برسد.
«رسول اکبری» مدیر عامل آب و فاضلاب آذربایجان غربی هم در این خصوص با بیان اینکه کمبود اعتبار امکان اجرای هرنوع طرحی را تاکنون از بین برده بود، اضافه کرد: نمی توان زمان دقیقی برای اجرای طرحآبرسانی بوکان حتی از چاههای حفر شده بیان کرد اما امیدواریم با توجه به ورود بخش خصوصی به این طرح به زودی کاهش بار مشکلات بوکانی ها را از این بابت شاهد باشیم.