• امروز : دوشنبه - ۲۲ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 15 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Monday - 12 May - 2025
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی:

هم‌افزایی دستگاه‌ها برای تغییر نگرش جمعیتی ضروری است

  • کد خبر : 282585
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۸:۴۰
هم‌افزایی دستگاه‌ها برای تغییر نگرش جمعیتی ضروری است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌‌غربی گفت: برای مقابله با بحران کاهش جمعیت و افزایش نرخ باروری، نیاز به هم‌افزایی و همکاری میان نهادهای مختلف اجتماعی، فرهنگی و بهداشتی احساس می‌شود.

احسان ریخته‌گر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛با اشاره به کاهش نگران‌کننده نرخ فرزندآوری در کشور، به‌ویژه در مناطق شمال‌غرب، اظهار کرد: موضوع جوانی جمعیت امروز به یکی از اولویت‌های کلان حوزه سلامت و حتی امنیت اجتماعی و ملی تبدیل شده و بی‌توجهی به آن می‌تواند آینده توسعه کشور را به‌طور جدی تحت‌الشعاع قرار دهد.

وی با تأکید بر ضرورت نگاه جامع به این مسئله، تصریح کرد: مراکز بهداشت شهری و روستایی باید با رویکردی میدانی و فعال، به رصد مستمر شاخص‌های باروری، تحلیل دقیق الگوی فرزندآوری و استخراج علل کاهش جمعیت بپردازند. صرف اتکا به آمارهای کلی و بدون تحلیل محلی، نمی‌تواند راهگشا باشد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌ غربی با اشاره به پیچیدگی عوامل مؤثر در کاهش فرزندآوری گفت: این پدیده فقط ریشه بهداشتی یا اقتصادی ندارد بلکه ترکیبی از مؤلفه‌های فرهنگی، اجتماعی، روان‌شناختی، اقتصادی و حتی زیست‌بومی است که بسته به هر منطقه متفاوت بروز می‌کند. بنابراین، برای مقابله مؤثر با روند نزولی جمعیت، باید راهکارهای منطقه‌ای، تخصصی و مبتنی بر ظرفیت‌های بومی ارائه شود.

وی در ادامه با اشاره به نقش ساختار بهداشت در مدیریت هوشمند این چالش، اظهار داشت: در شرایط فعلی، استفاده از ظرفیت برنامه پزشک خانواده، نظام ارجاع و توسعه نظام مراقبت از خانواده‌ها می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در شناسایی، حمایت و مداخله هدفمند در خانواده‌های در معرض کاهش فرزندآوری ایفا کند.

ریخته‌گر با اشاره به اجرای طرح ملی «آمایش امید» در استان، افزود: این طرح با هدف شناسایی نقاط آسیب‌پذیر از نظر جمعیتی و طراحی نقشه مداخله‌ای برای ارتقای باروری تعریف شده و به‌عنوان یکی از برنامه‌های اصلی حوزه بهداشت، در حال اجراست. در قالب این طرح، تلاش می‌شود با تحلیل جمعیت‌شناسی مناطق، رویکردهای حمایتی و ترغیبی متناسب با شرایط بومی هر منطقه تدوین و اجرایی شود.

ریخته‌گر همچنین با تأکید بر اهمیت تسهیل دسترسی به مشاوره‌های تخصصی و خدمات حمایتی، بیان کرد: باید فرآیند شناسایی زوج‌های جوان، ارجاع هدفمند آنان به مشاوران، پیگیری روند فرزندآوری و پوشش حمایتی و درمانی، به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته، در قالب یک سامانه نظام‌مند و مداوم دنبال شود تا در کنار آگاه‌سازی، موانع واقعی نیز برطرف گردد.

وی خاطرنشان کرد: بدون مشارکت سایر دستگاه‌های فرهنگی، اجتماعی و رسانه‌ای و بدون ایجاد باور عمومی در جامعه نسبت به ارزش خانواده و فرزندآوری، هیچ برنامه‌ای در این حوزه به موفقیت نخواهد رسید از این‌رو، باید با تقویت گفتمان عمومی، زمینه‌های تغییر نگرش و ارتقاء امید اجتماعی نیز فراهم شود.

انتهای خبر/ م

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=282585

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.