ناصر عتباتی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ از پایان خوش یکی دیگر از پروندههای قصاص نفس در این استان خبر داد و اظهار کرد: با تلاشها و رایزنیهای گسترده، سومین پرونده قصاص نفس در سال جاری در شهرستان سلماس به سازش انجامید و یک جوان از مجازات قصاص رهایی یافت.
وی با اشاره به جزئیات این پرونده گفت: حدود سه سال پیش، در جریان یک نزاع شدید و درگیری خیابانی در شهرستان سلماس، جوانی با هویت «ش – پ» مرتکب قتل عمد شده بود. پس از تشکیل پرونده و رسیدگی قضایی، حکم قصاص وی از سوی دادگاه کیفری استان صادر شد و دیوان عالی کشور نیز آن را تأیید کرد. این حکم در آستانه اجرا قرار داشت و خانواده مقتول نیز تا مدتها بر اجرای آن پافشاری داشتند.
رئیسکل دادگستری استان آذربایجانغربی تصریح کرد: در راستای ترویج فرهنگ صلح و سازش و با توجه به تأکیدات دستگاه قضایی بر ترویج اصلاح ذاتالبین، تیمی متشکل از دادستان، رئیس و مددکاران زندان شهرستان سلماس تشکیل شد که این تیم، با همکاری گسترده معتمدان محلی، خیران شهرستان، چهرههای برجسته مذهبی و اجتماعی و همچنین فرمانده تیپ ۲۶۴ متحرک هجومی سپاه، جلسات متعدد گفتگو و وساطت را با خانواده مقتول برگزار کردند.
عتباتی تصریح کرد: پس از ماهها تلاش پیگیرانه و رایزنیهای فشرده، سرانجام دل اولیای دم به رأفت گرایید و با گذشت از حق قانونی خود، زندگی دوبارهای به جوان محکوم به اعدام بخشیدند. این گذشت بزرگوارانه، علاوه بر نجات جان یک انسان، پیامآور گسترش روحیه بخشش، رأفت اسلامی و برادری در جامعه بود.
رئیس دستگاه قضایی استان آذربایجانغربی ضمن تقدیر از خانواده مقتول برای این اقدام انساندوستانه گفت: این گذشت، نشان از بلوغ اجتماعی و اخلاقی مردم منطقه دارد. در بسیاری از موارد، نهادینهسازی فرهنگ صلح و سازش و ترویج آموزههای دینی مبنی بر عفو و گذشت، میتواند جایگزین مناسبی برای انتقامجوییهای فردی باشد.
عتباتی همچنین بر تداوم برنامههای ستاد صبر و حمایت از شوراهای حل اختلاف تأکید کرد و افزود: دستگاه قضایی با جدیت از فرایندهای میانجیگری و حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات حمایت میکند کاهش آمار پروندههای قصاص در استان نتیجه همین رویکرد انسانمحور است.
گفتنی است این پرونده سومین مورد از پروندههای قصاص نفس در سال جاری در آذربایجانغربی است که با تلاشهای گسترده مسئولان قضایی و مشارکت اجتماعی مردم، به سازش و گذشت ختم شده است؛ موضوعی که میتواند الگویی برای سایر نقاط کشور در زمینه کاهش خشونت و افزایش همبستگی اجتماعی باشد.
انتهای خبر/ م