به گزارش «اروم نیوز» به نقل از درناسسی استان آذربایجانغربی بهعنوان یکی از قطبهای کشاورزی در کشور مطرح میشود و این استان دارای 122 هزار هکتار اراضی باغی است که در حدود 65 هزار و 41 هکتار از باغات به محصول سیب اختصاص دارد که سالانه در حدود یک میلیون و ۶۹۵ هزار تن انواع میوه هستهدار و دانهدار در آذربایجانغربی تولید میشود. آذربایجانغربی سالانه با تولید بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن محصول توانسته تا ۳۰ درصد از سبد تولیدات کشور را در اختیار خود قرار دهد.
طبق پیشبینیهای انجام شده امسال یک میلیون و ۲۲۱ هزار تن سیبدرختی از باغات استان برداشت خواهد شد که حدود ۷۵۰ هزار تُن آن به کشورهای هند، پاکستان، روسیه، افغانستان و عراق صادر و یا روانه سردخانهها برای ذخیرهسازی محصول میشود.
آذربایجانغربی دارای ظرفیتهای ویژهای در تولید سیبدرختی است که بازارهای منطقه در نتیجه تلاش تاجران در انتظار صادرات سیب آن هستند.
پیشبینی تولید ۱.۵ میلیون تن سیب در آذربایجان غربی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با بیان اینکه پیشازاین، انتظار ما تولید یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن سیب در استان بود، گفت: با بررسیهای تکمیلی صورتگرفته، پیشبینی میشود امسال بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن سیب در استان تولید شود.
خسرو شهبازی افزود: باتوجهبه این افزایش تولید باید همه نهادهای مسئول در راستای توسعه صادرات این محصول برای ایجاد ارزشافزوده بیشتر اهتمام ویژه داشته باشند.
وی اضافه کرد: آذربایجانغربی از قطبهای تولید محصولات کشاورزی بهویژه تولید سیب در کشور بوده و رتبه نخست را در بین استانهای مختلف داراست و یکسوم سیب تولیدی کشور در این استان تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: یکی از اقدامات اساسی صورتگرفته جمعآوری سیبهای زیر درختی بود که چهره نامناسبی به شهر داده بود و امسال این اقدام خوب انجام گرفت و مراکزی برای جمعآوری این نوع سیبها تعیین شد.
شهبازی ادامه داد: تاکنون ۱۵۰ هزار تن سیب زیر درختی از محصولات باغی به کارخانهها در آذربایجان غربی هدایت شده است.
وی با اشاره به فعالیت خوب کارخانههای بستهبندی در آذربایجانغربی گفت: همچنین کارخانهها فراوری و کنسانتره سیب در استان رونق پیدا کرده که ۲۵۰ هزار تن ظرفیت تولید و تهیه کنسانتره و پوره سیب را برای صادرات به کشورهای هدف دارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی افزود: صادرات سیب استان امسال زودتر از سالهای گذشته صورتگرفته و امید میرود با این روند بتوانیم بازار سیب را مدیریت کنیم.
پیشبینی ذخیره 850 هزار تن سیب در سردخانهها
آقابالازاده در خصوص ذخیره سیبدرختی در سردخانههای استان به خبرنگار درناسسی اظهار کرد: باتوجهبه فصل برداشت سیبدرختی در آذربایجان غربی سردخانههای استان در حال بارگیری است و ظرفیت بارگیری در حدود 800 هزار تن بوده و در حال حاضر 60 درصد بارگیری شده است.
وی ادامه داد: طی امسال تعداد 30 واحد سردخانه به تعداد سردخانههای استان اضافه شده است که ظرفیت بارگیری سردخانهها در استان در حدود 70 هزار تن افزایشیافته است.
آقابالازاده عنوان کرد: در حال حاضر در حدود یک میلیون و صد هزارتن ظرفیت بهرهبرداری سیب را دارد؛ اما امسال در حدود 850 هزار تن در سردخانه بارگیری میشود و در حدود 250 هزار تن از ظرفیت سردخانهها خالی خواهد ماند.
رئیس اتحادیه سردخانه داران آذربایجانغربی تصریح کرد: باتوجهبه سیاستهای دولتی و تلاشهای مسئولین طی امسال شاهد صادرات خود سیب به کشورهای هندوستان پاکستان، کشورهای حوزه خلیجفارس صادر میشود.
وی با اشاره به مشکلات صادرات سیبدرختی عنوان کرد: یکی از عمده مشکلات صادرات سیبدرختی به کشورهای همسایه کمبود کامیونهای یخچالدار و افزایش نرخ کرایه کامیونها برای صادرات به کشورهای امارات دبی است که نسبت به سال گذشته دوبرابر افزایشیافته است.
آقابالازاده خاطرنشان کرد: یکی از معضلات صادرات محصول معضل در بحث حملونقل است که در بخش صادرات زمینی و دریایی با کمبود مواجه هستیم.
وی به اشاره به سورتینگ محصولات کشاورزی در استان تصریح کرد: طی سال گذشته یکی از حلقههای مفقوده نبود سورتینگ محصولات بودیم که طی امسال باتوجهبه حمایتهای دولت ظرفیت سورتینگ در استان افزایشیافته و سالانه 300 هزار تن میوه سورت و بستهبندی میشود.
آقابالازاده یادآور شد: در سال حدود 20 واحد سورتیگ مشغول به فعالیت است که این تعداد روبه افزایش است.
وی در خصوص فروش سیبدرختی اذعان کرد: در حال حاضر مشکلی در خصوص فروش محصول سیبدرختی وجود ندارد و مبلغی پرداخت شده به باغدار در حدود یک کیلو سیب به قیمت 20 تا 24 هزار تومان است.
آقابالازاده خاطرنشان کرد: یکی معضلات اساسی دیگر که صادرکنندگان با آن مواجه هستند صادرات ارز و پیمانسپاری ارز است که به علت وجود این مشکلات، کارت بازرگانی بسیاری از تاجران تعلیق شده است که نمیتوانند به تعهدات خود عمل کنند.
وی گفت: طی سال گذشته تمام سیبهای ذخیره شده در سردخانه به فروش رسید و باغداران مشکلی در صادرات محصول نداشتند.
انتهای خبر/