• امروز : دوشنبه - ۱۷ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : 16 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Monday - 8 September - 2025

مردم هندوستان هم از این برنج مصرف نمی کنند !

  • کد خبر : 168248
  • ۰۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰:۰۰

برنج کمیاب ایرانی پس از مدت کوتاهی در سیر تاریخ کمیاب تر شد.  به گزارش سرویس اجتماعی اروم نیوز برنج کمیاب ایرانی پس از مدت کوتاهی در سیر تاریخ کمیاب تر شد. تا اینکه به علت برخی سیاست های اقتصادی برنج های پاکستانی و هندی میهمان سفره های مردم شد. امروزه برنج پس از نان […]

برنج کمیاب ایرانی پس از مدت کوتاهی در سیر تاریخ کمیاب تر شد.

 به گزارش سرویس اجتماعی اروم نیوز

برنج کمیاب ایرانی پس از مدت کوتاهی در سیر تاریخ کمیاب تر شد. تا اینکه به علت برخی سیاست های اقتصادی برنج های پاکستانی و هندی میهمان سفره های مردم شد.

امروزه برنج پس از نان به عنوان غذای اصلی بسیاری از خانواده های ایرانی به شمار می رود. اگرچه ایران جزو محدود کشورهایی است که از جهت دارا بودن موقعیت آب و هوایی چهارگانه خاک مناسب را برای کشت برنج داراست اما برنج یکی از اصلی ترین غلات وارداتی به شمار می رود.
برنج ایرانی در رده بندی برنج های مرغوب اگر بهترین نوع موجود نباشد حداقل یکی از صدرنشینان جدول رده بندی برنج های دنیاست و در عین اینکه صادر می شود همچون سایر اقلام صادراتی دیگر برای مردم این خاک کمیاب است. برنج کمیاب ایرانی پس از مدت کوتاهی در سیر تاریخ کمیاب تر شد. تا اینکه به علت برخی سیاست های اقتصادی برنج های پاکستانی و هندی میهمان سفره های مردم شد.

این برنج ها که دیگر بخش عمده ای مصرف غذایی مردم را به خود اختصاص داده حتی نیمی از عطر و طعم برنج های ایرانی را ندارد. اما این موضوع به همین جا ختم نشده و پس از اینکه مردم به این جایگزینی خام هم راضی شدند همین اندک هم به آسیب های خطرناک برنجهای ذاتا دم نکشیده هندی تبدیل شد.

 

برنج هندی به شدت سرطان زاست

بررسی های انجام شده توسط موسسه تحقیقات برنج که با کمک یک محقق ایرانی عضو موسسه بین المللی تحقیقات برنج انجام شده است حاکی بر این است که برنج های هندی وارداتی با توجه به ویژگی های غیر معمول و غیر طبیعی که دارند مشکوک به دستکاری ژنتیکی هستند و مصرف آن ها می تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی و سایر مشکلات برای سلامت انسان شود.
ضمن اینکه آن چه به طور غیررسمی در این خصوص مطرح شده است، آلوده بودن این برنج ها به ماده شیمیایی «فنول» است که به شدت سرطان زاست و موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی نیز به عنوان اصلی ترین و مهم ترین مرجعی که در این زمینه می تواند اظهارنظر کند نسبت به آلودگی شیمیایی این برنج ها هشدار داده است. متاسفانه بررسی ها نشان داده است این نوع برنج حتی در خود کشور هندوستان مصرف نمی شود و به کشورهای اروپایی نیز راه پیدا نکرده است.

کشورهایی مانند آلمان و انگلیس از همان ابتدا برنج پر محصول (باسماتی) را سمی و ورود آن را ممنوع ساختند اما ایران برای دور زدن تحریم ها طی چند سال گذشته در قبال نفت این نوع برنج را به جای روپیه هندی وارد ساخته است به همین علت سطح زیر کشت برنج باسماتی در هند به نزدیک ۷ میلیون هکتار رسید که این رقم معنی دوبرار شدن سطح زیر کشت این برنج را دارد. البته برخی کارشناسان معتقدند که برنج باسماتی پاکستانی هم ممکن است آلودگی داشته باشد.
برنج های وارداتی از سوی هیچ مرجعی به ثبت نرسیده/ مردم هندوستان از این برنج مصرف نمی کنند

دکتر خانکشی پور سخنگوی موسسه تحقیقات برنج ایران نیز در گفت وگو با یکی از روزنامه ها در این خصوص می گوید: برنج های وارداتی دارای خصوصیاتی هستند که برای اولین بار در دنیا مطرح می شود. به طوری که در حال حاضر هیچ برنجی با این خصوصیات بلندی، مقاومت و خصوصیت قد کشیدن بعد از پخت (تا این اندازه) در دنیا وجود نداشته است. این دانه های برنج حدود ۶ دهم میلی متر قد دارند که پس از پخت قد آن ها به حدود ۲ سانت می رسد. ضمن آن که در مقابل حمله حشرات کاملا مقاوم هستند و بعد از پخت نیز کیفیت خوبی دارند.

وی خاطرنشان کرد: به طور معمول در دنیا ارقام جدید برنج پس از طی مراحل مختلف آزمایش می شود و اثبات نتایج آن به ثبت می رسد. اما این در حالی است که برنج های وارداتی دانه بلند از سوی هیچ مرجعی به ثبت نرسیده اند. به همین جهت ساختار آن ها کاملا ناشناخته است.

وی افزود: محققان ما در موسسه تحقیقات برنج با شروع آزمایش های اولیه و در اولین بررسی های خود به این نتیجه رسیدند که ایجاد نشدن هیچ گونه چسبندگی در این نوع برنج و له نشدن آن در اثر پخت طولانی مدت و مقاومت آن در برابر کلیه آفات می تواند به این علت باشد که این نوع برنج در مرحله عمل آوری فرآیند خاصی را طی کرده و مورد دستکاری های ژنتیکی قرار گرفته است.

 

ترکیبات شیمیایی این برنج ها به هیچ وجه توصیه شده نیستند

 

این در حالی است که در برنج های هندی وارداتی چند خصوصیت کیفی به طور توام دیده می شود و این نکته ای است که توجه محققان و مراجع علمی را به خود جلب کرده و بیانگر آن است که دستیابی به چنین محصولی تنها از راه غیر معمول امکان پذیر است. ظهور یک باره نوعی برنج دانه بلند با مقاومت بالا و بدون ایجاد چسبندگی و خواص دیگری که برای آن مطرح می شود ذهن هر محققی را به خود مشغول می کند.

این برنج ها به گونه ای است که هر اندازه در آب جوش حرارت می بیند به اصطلاح شل یا له نمی شود و این خیلی غیرطبیعی است.به علاوه ادعای ضد آفت بودن این برنج ها نیز مسئله دیگری است که احتمال استفاده از مواد شیمیایی را در فرآیند تولید این برنج ها تقویت می کند که با اثبات این موضوع، می توان با قاطعیت اعلام کرد که این ترکیبات شیمیایی به هیچ وجه توصیه شده نیستند و تهدید جدی برای سلامت مصرف کنندگان به شمار می روند.

نکته دیگر که شاید جالب باشد این است که برخی از انواع برنج در واقع نوعی ماکارونی محسوب می گردد با این تفاوت که ماکارونی معمولی از آرد گندم تهیه می گردد ولی آنچه به عنوان برنج وجود دارد همین فرایند را طی می کند یعنی برنج نامرغوب را آرد کرده و با وسایل تکنولوژیکی به برنجی در می آورند که در اصل یک نوع ماکارونی قد کوتاه ، هم اندازه و یک دست می باشد به همین علت موقع پخت دچار چسبندگی نمی شوند و حتی قبل از پخت رنگی مایل به ماکارونی دارند.
تحقیقات مختلف همگی سمی بودن برنج های هندی را به اثبات رسانده ولی هنوز انواع برنج هندوستان در بازار وجود دارد و مردم بدون هیچ اطلاعی فقط به صرف ظاهر و پخت مناسب این برنج ها را خریداری می نمایند و معلوم نیست چه زمانی واردات برنج هندی متوقف خواهد گردید. در عین حال که رییس تحقیقات برنج پنجاب سمی بودن برنج های تولیدی کشورش را تایید کرد و کارشناسان امور بهداشتی هند هم نگران سلامتی مردم کشورشان در آینده می باشند برنج هایی که در هند هم مصرف نمی شود به راحتی و حجم گسترده وارد ایران می گردد.

تاجران در گسترش پخش برنج هندی سهمی ندارند

غفاری تاجر مواد غذایی با اشاره به اینکه فروش عمده برنج سود زیادی ندارد اشاره کرد: اغلب تاجران و مراکز پخش مواد غذایی برنج را فقط به این دلیل که یکی از موادغذایی اصلی مردم به شمار می رود می فروشند تا مشتری برای خرید آن به محل دیگری مراجعه نکند وگرنه برنج های پاکستانی و هندی سود زیادی ندارند.

وی ادامه داد: آنچه که امروزه در بازار به چشم می خورد برنج دانه بلند هندی است که رسانه ای هم شده است. برنج پاکستانی دیگر به ندرت در بازار یافت می شود و با وجود تمام زیان های برنج های هندی چون مردم اطلاع چندانی از ضررهای آن ندارند به راحتی برنج هندی را خریداری کرده و مصرف می کنند. سیاست اقتصادی دولت امروز ایجاب می کند که برنج هندی تنها محصول پر فروش بازار باشد و تاجران در گسترش پخش آن سهمی ندارند.

برنج حالا که برادر نان است و نمک، دیگر نمی شود از سبدغذایی مردم جدا شود. اما هرکسی هر قدر هم که گرسنه باشد غذایی را بر سفره خود و خانواده اش نمی گذارد که اسباب مرگ تدریجی آنان را فراهم آورد. چه بسا که هزینه درمان ابتلاء به بیماری سرطان و بیماری های خطرناک دیگر برای همان هایی که از سر نداری برنج ارزان قیمت هندی می خرند از بهای کامیون ها برنج هندی گران تر تمام شود. مردم غذا میخورند تا زنده بمانند نه اینکه ندانسته قدم در راه مرگ بگذارند!

 جوان پرس

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=168248

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.