• امروز : یکشنبه - ۵ مرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - صفر - 1447
  • برابر با : Sunday - 27 July - 2025

قطعه مشاهیر و احیای دروازه های ارومیه؛ در انتظار حل اختلاف شهرداری و دولت!

  • کد خبر : 259537
  • ۲۰ تیر ۱۳۹۵ - ۰:۰۰

اگر شهرداری و دولت مناقشات خود با همدیگر را حل و فصل نکنند قطعا قربانی اصلی این درگیری ها مفاخر و نخبگان استان و در نتیجه عقب ماندگی حوزه های مختلف خواهد بود. به گزارش اروم نیوز، سومین جلسه هیات امنای انجمن مفاخر آذربایجان غربی شامگاه شنبه با ریاست استاندار، با حضور نماینده ولی فقیه، […]

اگر شهرداری و دولت مناقشات خود با همدیگر را حل و فصل نکنند قطعا قربانی اصلی این درگیری ها مفاخر و نخبگان استان و در نتیجه عقب ماندگی حوزه های مختلف خواهد بود.

به گزارش اروم نیوز، سومین جلسه هیات امنای انجمن مفاخر آذربایجان غربی شامگاه شنبه با ریاست استاندار، با حضور نماینده ولی فقیه، مدیران ارشاد و تعدادی از پژوهشگران استانی برگزار شد.

آنچه از ابتدای این جلسه واضح و روشن می نمود، نبود برنامه ریزی منسجم در جلسات قبلی و نداشتن طرح قابل اتکا جهت ارائه و اجرا در عرصه شهرستانی و استانی بود.

در این جلسه، شهردار ارومیه که نماینده شهرداران سراسر استان در جلسات محسوب می شود، قائم مقام خود را فرستاده بود تا شاید از این طریق فرجی برای طرح های ارائه شده شورا و شهرداری عایدشان شود. اما گویا ورق برگشته و استاندار چندان دل خوشی از اتفاقات اخیر نداشته است!

هرچند سخنان حجت الاسلام و المسلمین محجمدباقر کریمی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در خصوص برگزاری برنامه های گرامیداشت برای شخصیت های مختلف استان حاکی از فعالیت های مناسب انجمن مفاخر در راستای بهینه سازی تقدیر از بزرگان عرصه های مختلف بدپود، اما گویا این سخنان تنها برای جلب توجه دوستان و آشنایان مفاخر بوده و جز برگزاری مراسم داخلی و با حضور اعضای همان انجمن و تعدادی از اعضای انجمن های چندگانه حوزه هنری فرد دیگری از آن ها خبری ندارد!

البته کریمی به این نکته هم اشاره می کند که طرح نامگذاری معابر و ساختمان های مهم شهر و نیز احیای دروازه های ارومیه جزو اموراتی است که در انجمن مفاخر پیگیر آن هستیم.

این همان نکته ای است که نماینده شهردار در جلسه به آن معترض می شود و زمینه برای انتقادات بعدی فراهم می شود. عدلدوست که گویا تنها با اظهارات شورایی ها و شهردار به جلسه آمده در سخنانش اشاره ای به تغییر نام خیابان ها و محله های قدیمی شهر دارد و چنین ابراز می کند که کمیسیون نامگذاری شورای شهر در این زمینه فعالیت دارد! کمیسیونی که متشکل از اعضای شورا و نمایندگان چند دستگاه مرتبط و غیرمرتبط است!

البته عدلدوست در کنار این سخن، اشاره ای به ساخت قطعه هنرمندان و مفاخر ارومیه دارد که در صدد راه اندازی و تصویب آن هستند.

اما او در مورد احیای دروازه های شهر به ضرص قاطع اعلام می کند که هیچ برنامه مدونی برای این امر نداریم و تنها برنامه شهرداری ساخت دروازه های جدید در محل تعریف شده جدید توسط شهرداری و نه در محل دروازه های قدیمی شهر است! دروازه هایی در محل های جدید و با ساخت نوین ولی با اسامی قدیمی و دروازه های قبلی!

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در پاسخ به این اظهارات قائم مقام شهردار چنین عنوان می کند که احیای دروازه ها مهم است نه ساخت دروازه جدید! او بر این عقیده است که باید تاریخ شهر حفظ شود نه اینکه با معماری جدید در محل هایی غیر از دروازه های قدیمی در صدد نامگذاری اسامی قدیمی باشیم!

او در خصوص پلاک کوبی و شناسایی اماکن تاریخی در بافت قدیمی شهر نیز چنین اظهار می دارد که باید از بافت قدیمی شهر مراقبت ویژه انجام شود تا به این ترتیب زمینه برای احیای تمدن تاریخی فراهم شود. برای این کار هم باید شهرداری وارد میدان شده و زمینه را برای فعالیت های بازسازی معماری شهر فراهم سازد.

با این توضیحات کریمی، نوبت به استاندار و رئیس انجمن مفاخر استان می رسد که با دلی پر از اقدامات خودسرانه شهرداری ها، متذکر می شود که باید هرچه زودتر تکلیف اقدامات شهرداری ها مشخص شود که مسئولیت با شورای شهرها خواهد بود یا شهرداری یا از طریق انجمن مفاخر تصمیم گیری شده و توسط شهرداری اجرا خواهد شد!

سعادت که گویا دلش از اقدامات قبلی شهرداری پر است، کم کاری شهرداری ها در حوزه فرهنگی را بارز خوانده و ابراز می کند: اقداماتی نظیر کندن مجسمه فردوسی در سلماس و عواقب بعدی آن متاثر از همین کم کاری های شهرداری در حوزه فرهنگی بوده که پس از این نباید شاهد چنین اموراتی باشیم.

وی، نصب ائلمان در شهر و استفاده از تجربیات شهرهای دیگر در نامگذاری معابر و سایر اقدامات فرهنگی را نیاز اصلی شهرداری های استان دانست و خواستار تسریع در وضعیت اجرای برنامه ها و طرح های فرهنگی و روشن شدن مسئول اصلی این امورات شد.

در ادامه این سخنان، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ارومیه نیز لب به سخن گشوده و چنین بیان داشت که نظرات برخی در خصوص ساخت مقبره برای مفاخر استان چندان جالب توجه نیست چراکه ساخت قطعه ای متمایز با سایر قطعه های باغ رضوان می تواند به خوبی نمایانگر جایگاه ارزشمند مفاخر باشد. او خواستار توجه به وضصعیت بودجه شد و خطاب به مسئولین این تذکر را داد که نباید طرحی مورد تصویب قرار گیرد که فردا نتوانید همانند یادمان شهید باکری به مرحله پایانی اجرا برسانید!

پس از این بحث و رسیدن به این نتیجه که نباید امیدی به اقدامات فرهنگی و عمرانی حوزه فرهنگ در شهرها داشت! نوبت به اظهار نظر اعضای انجمن مفاخر رسید که شاید هنوز به طور قطع به این باور نرسیده اند که انجمن تنها محل برای تصمیم گیری در خصوص آینده مفاخر و نحوه بزرگداشت نخبگان استان است.

این نکته را به راحتی می شد از سخنرانی ها و به بیان بهتر از کلاس تاریخ معاصر برخی چهره ها متوجه شد که هنوز باور آن ها به چنین انجمن ها و شوراهایی به آن حد نرسیده که واقعا نتیجه از این جلسات استخراج شود!

در میان سخنان این اعضا تنها می توان نکاتی نظیر اهمیت تاریخی شهر، نحوه تشکیل جلسات تجلیل، استفاده از نظرات بزرگان، جمع آوری آثار بزرگان و نیز استفاده از ظرفیت رسانه ها برای بالا بردن سطح اطلاع رسانی برنامه های تجلیل را برگزید که قابلیت طرح دارد! ساید مباحث مربوط به تاریخ ارومیه و استان و نحوه ساخت دروازه ها و سایر ادوات نظامی است!

اما در انتهای سخنان اعضای انجمن، تنها بانوی عضو انجمن یعنی «مدرسی» بحثی را آغاز می کند که تمام جلسه بر محور آن گردیده و به این ترتیب مصوبات اصلی جلسه مشخص می شود. او در سخنان خود اشاره مستقیم به نقش ارومیه و استان در ترویج معارف اسلامی و همچنین انتقال زبان فارسی به سراسر جهان دارد و خواستار توجه مسئولین به این ۲ مقوله به عنوان مهم ترین مباحث امروز می شود.

در ادامه سخنان این بانوی مورخ، علیرضا رادفر معاون سیاسی و امنیتی استاندار آذربایجان غربی، نامگذاری معابر را نیازمند تصویب توسط مقام بالادستی می داند و هر اقدامی که غیر از این روش انجام شود را نادرست و غطل می داند!

با شنیدن سخنان اعضای انجمن، استاندار بار دیگر لب به سخن گشوده و چنین اظهار می کند که بزرگان ملی و مذهبی برای مردم ملموس و قابل درک هستند اما اینکه اسامی بزرگان محلی را با وجود گمنام بودن به عنوان اسامی محلات و ساختمان ها برگزینیم نمی توانیم نتیجه مطلوبی را شاهد باشیم چراکه باید مردم با این شخصیت ها ارتباط برقرار کرده و به این ترتیب زمینه برای استفاده از آن ها فراهم شود.

سعادت، همچنین خواستار توجه به تاریخ استان و ارومیه به جای توجه به اشخاص می شود و چنین عنوان می کند که توجه به نقش استان در تاریخ بسیار مهم تر از نقش یک فرد در زمینه خاص است؛ البته در این زمینه هم باید تحقیق مناسبی انجام شود.

استاندار آذربایجان غربی، همچنین به لزوم تهیه موزه ای در حوزه های مختلف نظیر جنگ، فرهنگ و دیگر زمینه ها اشاره کرده و خاطرنشان می شود: تمام زمینه های مختلف باید موزه خاص خود را داشته باشند که برای آغاز این کار می توان موزه مفاخر فرهنگی را در یکی از مدارس سطح شهر ارومیه راه اندازی کرد تا به این ترتیب نخبگان و مفاخر استانی بتوانند آثار و داشته های زندگی خود را به نحوی به دید مردم برسانند.

با این سخنان، دیگر بخش پایانی جلسه آغاز می شود و کریمی به عنوان دبیر جلسه نقش نهادهای علمی و دانشگاهی در برگزاری برنامه ها و طرح ریزی های مختلف بسیار موثر می داند. وی حضور مفاخر در رسانه ها به خصوص در صداوسیما را جزو اصلی ترین خواسته ها و دغدغه های انجمن می داند که نیازمند اختصاص بودجه و ردیف خاصی است.

توجه به نقد شخصیت ها، بیان معایب افراد در کنار خصوصیت های بارز آن ها و نیز توجه به روحیات نسل حاضر و نسل های بعدی از جمله تاکیدات نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه است که در بخش پایانی خطاب به مسئولین انجمن مفاخر استان اظهار می دارد.

پایان بخش این جلسه، مصوباتی است که بیشتر جنبه تذکر دارند تا اجرایی! مصوباتی نظیر توجه به دروازه های قدیمی شهر، قطعه مفاخر در باغ رضوان ارومیه، توجه به اصالت بافت مرکزی و نیز همکاری نهادها با انجمن مفاخر استان!

اما نکته اصلی که در این جلسه مغفول ماند این بود که آیا واقعا تشکیل چنین جلسات و اختصاص زمان برای چنین مباحثی می تواند موجب توجه به مفاخر و نخبگان شود یا اینکه تنها هدف این نشست ها ارائه گزارشات و دورهمی با چهره های همیشگی است؟ به راستی آیا بنیاد و انجمن مفاخر استان توانسته اقداماتش را به گوش و دیده مردم برساند یا اینکه تنها خروجی جلسات مصوباتی روی کاغذ و بی توجهی بعدی به همین مصوبات خواهد بود؟!

و نکته پایانی این که آیا شهرداری و دولت حاضر خواهند بود به نفع مفاخر استان با همدیگر همکاری داشته باشند یا اینکه مصوباتشان توسط طرف مقابل رد خواهد شدو  بازهم مفاخر باید منتظر چنین جلسات و تنش هایی خواهند بود؟

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=259537

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.