به گزارش اروم نیوز، کولبران مردان سخت کوشی هستند که عمدتا در منطق مرزی زندگی می کنند. افرادی که در سایه بی تدبیری مسئولان در عدم توجه کافی به اقتصاد محل زندگیشان از مسیرهای و مبادی قانونی اقدام به واردات اجناسی معین به اندازه توان بدنی خود بر دوش بر کول خود سوار و فاصله کوتاه چند صد متری تعین شده بین بازارچه های مرزی را به صورت پیاده طی و اجناس مورد نظرشان را وارد کشور می کنند.
هر چند بسیاری از کالاهای وارداتی توسط کوله بران نمونه های مشابه داخلی دارند و خود این واردات هم به ضرر تولید ملی تمام می شود اما مماشات صورت گرفته با این مرز نشینان مستضعف ناشی از نبود اشتغال و یا وسایل امرار معاش در این مناطق است.
کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان استان هایی هستند که در آن کولبری رواج دارد. استان هایی که همیشه دغدغه های امنیتی برای حافظان امنیت کشور داشته اند. وجود ضد انقلاب و تروریست های مزدور در پشت جدار مرزی این استان ها و رفت آمدها و تحرکات گاه و بی گاه آنان برای بر هم زدن امنیت مناطق مرزی کشور مسوولان و در راس آنها مرزبانان را واداشته تدابیر صفت و سختی برای نظارت بر ترددات مرزی لحاظ کنند.
از بدو پیروزی انقلاب اسلامی همیشه توطئه های فراوانی علیه تمامیت ارضی و امنیت ملی کشورمان از سوی بدخواهان و دشمنان قسم خورد این مرز و بوم طراحی و اجرا شده است.
یکی از مهمترین موضوعاتی که طی سال های اخیر در دستور کار دشمنان ایران اسلامی قرار گرفته، جنگ رسانه ای و انعکاس وارونه واقعیت ها و رویدادهای داخلی توسط رسانه های خارجی بوده است.
بر اساس آمار موجود ضریب تاثیرپذیری مردم در مناطق مرزی کشور از رسانه های خارجی به مراتب بیشتر از رسانه های داخلی بوده است.
یکی از مواردی که از درجه اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و طی چند ساله اخیر با حجم عظیمی از تبلیغات رسانه ای جریان معاند همراه شده است، درگیری های مرزی بین مرزبانان با قاچاقچیان تا دندان مسلح و مافیای واردات مشروبات الکلی و مواد مخدر بوده است.
این افراد که با پشتیبانی برخی گروهک های تروریستی حاضر در منطقه با ایجاد بازارچه های غیررسمی فروش مشروبات علی الخصوص در خاک اقلیم کردستان عراق که عمدتا در مناطق مرزی با کشور ما قرار دارند تجارت پر سودی را برای خود و اربابانشان به وجود آورده اند به صورتی که برندهای بزرگ تولید مشروبات الکلی تمایل زیادی برای عرضه محصولات خود در این بازارچه ها نشان داده اند و در بسیاری از موارد تنها چند روز از تاریخ تولید درج شده بر روی بطری های مشروب وارد شده به کشور توسط این قاچاقچیان سپری شده است.
این رسانه ها با رویکردی هدفمند این قاچاقچیان را کولبر معرفی می کنند و با زیر سووال بردن اقدام مرزبانان در ممانعت از ورود این افراد و برخورد قاطع با کاروانهای مشروبات الکلی درصدد تخطئه و آلوده کردن اذهان عمومی مردم مناطق مرزی کشور در عدم تفکیک کولبران با قاچاقچیان سازمان یافته و مسلح بر آمده اند.
نکته حائز اهمیتی که باید به آن اشاره شود تلاش مضاعف مسوولان برای سامندهی کولبران مرزی طی سالهای اخیر است به صورتی که عمده فعالان کوله بری دارای دفترچه های خاص و حتی کارت تردد الکترونیکی هستند و بر اساس ضوابط اقدام به ورود و خروج کالا از مبادی معین و رسمی مرزی می نمایند و بر این اساس تصاویر منتشر شده از افرادی که ظاهرا در هیبت کولبران از مناطق صعب العبور مرزی از رسانه های سودار و معاند منتشر می شوند به هیچ عنوان مربوط به کولبران واقعی که مردانی آبرومند و حلال خور هستند که برای امرار معاش شرافتمندانه و در ازای دریافت مبالغ ناچیز دهها کیلوگرم کالا را بر کول خود سوار می کنند، نیست.
علی رغم این واقعیت متاسفانه برخی از مسوولان و شخصیت های داری وجهه اجتماعی و صد البته تربیون در این بازی رسانه ای جریان معاند نظام گرفتار شده و هر از چند گاهی با گرداب وارونه نمایی های کذب همراه می شوند و در مقام دفاع از معیشت کولبران خواسته یا ناخواسته سنگ قاچاقچیان سازمان یافته و مسلح مشروب ، اسلحه و مواد مخدر را به سینه می زنند و اظهاراتشان به خوراک خوبی برای این رسانه های کذاب تبدیل می شود.
با این اوصاف ضرورت تفکیک کولبران از قاچاقچیان مسلح و اجحاف در حق مرزبانان غیور به عنوان بانیان امنیت و آسایش مردم که چون دیواری پولادین مرزهای کشور را احاطه کرده اند بیش از پیش نمایان می شود.