• امروز : جمعه - ۱۵ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 6 - شوال - 1446
  • برابر با : Friday - 4 April - 2025

فضاهای خالی شهر ارومیه جولانگاه معتادان متجاهر / غفلت تا کی ادامه دارد؟

  • کد خبر : 15747
  • ۱۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۷:۰۰
فضاهای خالی شهر ارومیه جولانگاه معتادان متجاهر / غفلت تا کی ادامه دارد؟

به گزارش پایگاه خبری اروم نیوز؛ بارها خبر پاک‌سازی فضای خالی شهر از وجود معتادان توسط عوامل انتظامی و بهزیستی در رسانه‌ها منتشر شده؛ اما پس از گذشت چند روز بار دیگر جولان معتادان در این مکان‌ها به معضل جدی و همیشگی شهروندان تبدیل شده است. شب یا روز، پایین‌شهر و بالاشهر فرقی ندارد در […]

به گزارش پایگاه خبری اروم نیوز؛ بارها خبر پاک‌سازی فضای خالی شهر از وجود معتادان توسط عوامل انتظامی و بهزیستی در رسانه‌ها منتشر شده؛ اما پس از گذشت چند روز بار دیگر جولان معتادان در این مکان‌ها به معضل جدی و همیشگی شهروندان تبدیل شده است.

شب یا روز، پایین‌شهر و بالاشهر فرقی ندارد در هر ساعت و منطقه می‌توان این معتادان را دید که به مصرف مواد مشغول‌اند، زندگی مردم اعم از زن و کودک، پیر و جوان، محصل و کاسب را در این محلات با ترس و استرس، عجین کرده‌اند.

فضاهای خالی شهر مکانی برای استراحتگاه و جولان معتادان شده است اگر از محله‌ای رانده شوند در خیابان‌های پشتی، محله‌ای دیگر و یا در پارک‌ها تجمع می‌کنند.

خیابان پرورش، خیابان مدرس، مکان‌های خالی در خیابان‌های ابوذر، شیخ تپه، زیرپل‌ها، مرکز شهر و پارک‌ها به‌خصوص پارک صفا از جمله مکان‌هایی است که با وجود ارسال گزارشات از سوی مردم هنوز جولانگاه معتادان متجاهر محسوب می‌شود.

مسئولان باید دست‌به‌کار شوند تا آسمان شهر بیش از این تیره‌تر نشود

سعید محمدی یکی از ساکنان خیابان پرورش ارومیه در خصوص جولان معتادان در فضاهای خالی این منطقه عنوان کرد: درگذشته، افراد معتاد فقط در حوالی پارک‌ها برای تأمین مواد مخدر و تأمین مکانی برای خواب و استراحت دیده می‌شدند، اما امروزه اوضاع به‌قدری وخیم است که دیگر فقط در یک پارک و در یک محدوده مشخص مستقر نیستند؛ بلکه در سطح شهر در حال چرخش‌اند و نزدیک به مناطق مسکونی برای خود پاتوق ایجاد می‌کنند.

وی بیان کرد: فضای خالی در جنب مدرسه پسرانه در این منطقه آسیب جدی برای دانش‌آموزان محسوب می‌شود.

محمدی در ادامه بیان کرد: از طرفی رهاسازی سرنگ‌ها و زباله‌های عفونی توسط معتادان در مناطق مختلف شهری می‌تواند موجب انتقال و تشدید انواع بیماری‌ها در جامعه باشد؛ بنابراین مسئولان باید دست‌به‌کار شوند تا آسمان شهر بیش از این تیره‌تر نشود.

ضایعات می‌فروشم و با پول آن مواد می‌خرم

در ادامه این گزارش یکی از معتادان که در حال جمع‌آوری ضایعات از سطل زباله بود در گفتگو با خبرنگار اروم نیوز، گفت: ضایعات جمع می‌کنم با پول آن مواد تهیه می‌کنم.

این شهروند بیان کرد: هر کیلو ضایعات را ۱۰ هزار می‌فروشم؛ اما گاهی نامردی می‌کنند و پول ضایعات را به من نمی‌دهند.

وی بیان کرد: اگر پول ضایعات را بدهند یک‌راست به مدرس رفته و مواد می‌خرم و هروئین می‌کشم و تزریق می‌کنم.

خیابان‌های شهر خانه امن من شده است 

این شهروند عنوان کرد: ۱۲ سال است که به‌واسطه اعتیاد، از خانواده طرد شده و حالا خیابان‌ها، خانه امن من شده است.

امیدی به زندگی ندارم

از او می‌پرسم، آخر این راهت به کجا می‌رسد و او پاسخ می‌دهد: آخرش هیچی. امیدی ندارم و آخرش باید یا در جوی آب یا جای دیگر بمیرم.

کاهش سن اعتیاد در شهر ارومیه 

موحدی دبیر شورای همایش مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی با بیان اینکه برای کاهش آسیب‌های اجتماعی به‌ویژه اعتیاد باید از ظرفیت دانشگاه‌ها، موضوع مقالات، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشگاهی استفاده کنیم، گفت: متأسفانه سن اعتیاد کاهش‌یافته و تنوع مواد مخدر صنعتی افزایش دارد پس ما ناگزیر باید جبهه فرهنگی و پیشگیری را تقویت کنیم.

 رسانه به‌عنوان مهم‌ترین رکن جبهه فرهنگی است

وی از رسانه به‌عنوان مهم‌ترین رکن جبهه فرهنگی یادکرد و افزود: در کنار استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها باید از ظرفیت بی‌بدیل رسانه‌ها اعم از صداوسیما، خبرگزاری‌ها، نشریات و فعالان حوزه فضای مجازی باید برای اجرای بهتر برنامه‌ها یاری گرفت.

پیشگیری بهتر از درمان است

موحدی بیان کرد: پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین اگر یک‌دهم هزینه‌هایی که برای درمان معتادان و بهبودی آنها می‌شود صرف کار فرهنگی شود به قطع یقین برای پیشگیری و مقابله با معضل اعتیاد حتماً نتیجه بهتری می‌گیریم.

 ۵۰۰ نفر توزیع‌کننده خرد دستگیر و تحویل دادسرا شدند

وی اظهار کرد: از ۱۵ اسفند سال گذشته تا پنجم اردیبهشت امسال و در قالب طرح نوروزی ۵۰۰ نفر توزیع‌کننده خرد دستگیر و تحویل دادسرا شدند همچنین یک شیره‌کش‌خانه، چند پاتوق معتادان و اماکن آنها پلمب شد.

کشف بیش از یک هزار کیلوگرم مواد مخدر در آذربایجان غربی

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی افزود: در سه‌ماهه نخست سال جاری بیش از یک هزار و ۴۰۰ کیلوگرم انواع مواد مخدر در این استان کشف و ضبط شده است.

وی، گفت: برخورد قاطع دستگاه قضایی و تلاش نیروهای انتظامی، مرزبانی، نظامی و امنیتی استان را برای فعالیت قاچاقچیان ناامن کرده است.

 کمپ امید در استا راه‌اندازی شده است

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی افزود: سال گذشته یک کمپ با ظرفیت ۱۳۰ نفر فعال بود و از ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۱ کمپ دیگر راه‌اندازی کردیم که فاز اول آن با ظرفیت ۵۰۰ نفر و فاز دوم هم با ظرفیت یک هزار نفر است.

وی افزود: همچنین علاوه بر کمپ‌های ماده ۱۶ یا دولتی از کمپ‌های ماده ۱۵ برای نگهداری و درمان معتادان متجاهر استفاده می‌شود و در حال حاضر در مراکز ماده ۱۵ (غیردولتی) از کل شمال، جنوب و مرکز استان نزدیک ۴۵۰ نفر نگهداری می‌شود.

 فاز دوم کمپ بانوان راه‌اندازی می‌شود

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان غربی گفت: کمپ بانوان با ظرفیت ۳۰ نفر در مرکز استان دایر است و معتادان متجاهری که خانواده ندارند و کارتن‌خواب هستند تحت درمان قرار داده و نگهداری می‌کند.

وی افزود: فاز دوم این کمپ در حال احداث است که تا پایان شهریورماه جاری با ظرفیت ۱۰۰ نفر به بهره‌برداری می‌رسد.

افراد زیر ۱۸ سال و بیماران خاص نگهداری نمی‌شوند

وی افزود: افراد زیر ۱۸ سال و بیماران خاص همانند زخم باز، اچ‌آی‌وی، هپاتیت و اختلالات روانی طبق پروتکل‌های مرکز ماده ۱۶ (کمپ دولتی) در این مکان نگهداری نمی‌شوند.

سال گذشته ١٢ تن و ٧۶٨ کیلو مواد مخدر کشف شده است

سرهنگ حسن‌خانی جانشین انتظامی آذربایجان غربی نیز ماه گذشته در نشست خبری مشترک رؤسای کمیته‌های تخصصی مبارزه با مواد مخدر استان گفت: در طول یکسال گذشته ١٢ تن و ٧۶٨ کیلو مواد مخدر کشف و دراین‌خصوص ۱۰ هزار و ۴۴۳ نفر دستگیر شده‌اند و بیش از ٧٠٠ هزار عدد قرص روان‌گردان کشف شده است.

وی افزود: در همین مدت ۶ هزار و ۸۱۵ فقره پرونده تشکیل و ۶٢ باند متلاشی و ٣٠٨ دستگاه خودرو هم توقیف شده و ١٢٧ قبضه اسلحه هم کشف شده است و ۴۶ واحد مربوطه پلمب شده است.

حسن‌خانی اذعان کرد: در طول یکسال گذشته دو هزار و ۱۷۰ طرح عملیاتی اجرا شده و ارزش ریالی کشفیات مواد مخدر نیز ٨٠٠ میلیارد تومان بوده است.

آذربایجان غربی در بخش اعتیاد رتبه ٢٢ اعتیاد کشوری را به خود اختصاص داده است 

وی افزود: در بخش اعتیاد رتبه ٢٢ اعتیاد کشوری و ٩ درصد آنها زنان و بقیه را مردان تشکیل می‌دهند و ٢٢ مرکز درمانی و با ظرفیت یک هزار و ۷۰۰ نفر ظرفیت مواد ١۵ و ١۶ در استان ایجاد شده است.

١٢۵ پاتوق و ١٩۵ نقطه آلوده به توزیع مواد مخدر در کل استان شناسایی شده است

حسن‌خانی تأکید کرد: در کل استان ١٢۵ پاتوق و ١٩۵ نقطه آلوده به توزیع مواد مخدر و ٨۶ محله اماکن مخروبه شناسایی شده است.

جانشین انتظامی استان تصریح کرد: در سه‌ماهه اول امسال دو تن و ١٧۵ هزار قرص روان‌گردان و ۵۴٢ طرح عملیاتی اجرا، ۵٣ مورد پلمب اماکن و چهارهزار و ۲۷۲ نفر دستگیر شده‌اند و بیش از سه هزار و ۷۰۰ پرونده تشکیل و در اختیار محاکم قضایی و ١۶ باند متلاشی و ۴١ قبضه اسلحه کشف و بالغ بر ۵٠٠ میلیارد تومان از اموال و دارایی سوداگران مواد مخدر کشف و ضبط شده است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=15747

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.