به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ ماموستا مامد کلشینژاد عصر امروز در مراسم دیدار سران عشایر با فرمانده سپاه شهدای آذربایجانغربی که در هتل پارک ارومیه برگزار شد؛ اظهار کرد: عشایر نجیب و زحمتکش استان آذربایجانغربی، با حفظ اصالت فرهنگی و پایبندی به سنتهای شرافتمندانه خود، همواره نماد وحدت و همبستگی در منطقه بودهاند.
وی تصریح کرد: چه برادران کرد، چه ترکمن و چه سایر اقوام ساکن در این خطه، با همدلی، مسالمت و برادری در کنار هم زندگی کردهاند و یکی از بهترین جلوههای وحدت ملی را در این استان به نمایش گذاشتهاند و این وحدت، که برخاسته از روحیهای اسلامی و ایرانی است، سرمایهای گرانسنگ برای ملت و نظام جمهوری اسلامی محسوب میشود.
امام جمعه اهلسنت ارومیه تصریح کرد: از نخستین روزهای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، عشایر این دیار با نثار خون شهیدان بیشمار از میان خود، وفاداریشان به نظام اسلامی را به اثبات رساندهاند.
وی بیان کرد: آنان در میدانهای مختلف، چه در دفاع مقدس و چه در صحنههای اجتماعی، همواره سربلند ظاهر شدهاند دشمنان انقلاب بارها تلاش کردهاند از تنوع قومی و مذهبی استان برای تفرقهافکنی بهره ببرند، اما بصیرت و هوشیاری عشایر و مردمان این منطقه، سد محکمی در برابر این توطئهها بوده است.
کلشینژاد بیان کرد: از دل همین روحیه ولایتمداری و عشق به انقلاب اسلامی بود که تشکیلات بسیج عشایری شکل گرفت نهادی که امروز همانند خانوادهای بزرگ در دل سپاه پاسداران، نقش مؤثری در حفظ امنیت، خدمترسانی و تقویت هویت انقلابی در میان عشایر ایفا میکند این نهاد نهتنها یادآور مقاومت و غیرت عشایری است، بلکه تجلی گفتمان مردمسالاری دینی در میان محرومترین و پرتوانترین اقشار جامعه نیز به شمار میرود.
وی افزود: عشایر استان با وجود شرافت و عزت فرهنگی خود، هنوز در بسیاری از مناطق با مشکلات معیشتی، آموزشی، بهداشتی و زیرساختی دستوپنجه نرم میکنند از اینرو، توجه ویژه مسئولان به مکانیزهکردن شیوههای تولید، بهبود مسیرهای ارتباطی، توسعه دامپروری نوین و ایجاد اشتغالهای پایدار در این مناطق امری ضروری است و رفع محرومیت از مناطق عشایری، گامی بزرگ در جهت تحقق عدالت اجتماعی و اهداف کلان انقلاب اسلامی است.
کلشینژاد عنوان کرد: امروز اگر ما در استان آذربایجانغربی و سایر مناطق عشایری کشور شاهد امنیت و آرامش هستیم، این آرامش را مرهون تلاشهای خاموش ولی پرثمر عشایر غیور میدانیم و عشایر نهتنها حافظان مرزهای جغرافیایی کشور هستند، بلکه حافظان مرزهای فرهنگی، اخلاقی و ارزشی ما نیز به شمار میروند. بدون تردید، نقش آنان در دفاع از ارزشهای دینی، اجتماعی و فرهنگی، غیرقابل انکار و بسیار ارزشمند است.
وی تصریح کرد: همه نهادهای حکومتی، بهویژه دستگاههای اجرایی و قضایی، باید با همافزایی و تعامل بیشتر، به حل مشکلات و معضلات موجود در جامعه عشایری بپردازند و در بسیاری از موارد، عشایر خود با درایت و بزرگواری اختلافات قومی، قبیلهای و اجتماعی را حلوفصل کردهاند؛ حتی در جایی که نهادهای رسمی با چالش مواجه شدهاند این ظرفیت اجتماعی و فرهنگی، گنجینهای است که باید آن را تقویت و پاسداری کرد.
انتهای خبر/ م