احمد امامی در گفتگو باخبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ با اشاره به اهمیت فرآیند سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان، اظهار کرد: تا تاریخ ۳۰ اسفند، فرصت باقیمانده برای سنجش آمادگی تحصیلی نوآموزان است و خانوادهها باید به این موضوع توجه ویژهای داشته باشند.
وی افزود: طبق آمار ارائهشده، در سال تحصیلی آینده حدود ۵۰ هزار دانشآموز به پایه اول ابتدایی وارد خواهند شد. از این تعداد، تاکنون حدود ۳۰ هزار نفر از والدین دانشآموزان نسبت به نوبتگیری برای سنجش آمادگی تحصیلی اقدام کردهاند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی آذربایجانغربی عنوان کرد: اما متأسفانه هنوز حدود ۲۰ هزار نفر از خانوادهها برای ثبتنام و انجام سنجش به مراکز مراجعه نکردهاند. این موضوع میتواند مشکلاتی را در مراحل بعدی، مانند ثبتنام و انتخاب مدرسه، برای دانشآموزان به وجود آورد.
امامی با اشاره به اهمیت انجام سنجش بهموقع، افزود: سنجش آمادگی تحصیلی یکی از مراحل اساسی برای شناسایی نیازهای آموزشی و روانی نوآموزان است که بر آینده تحصیلی آنها تأثیر مستقیم دارد.
وی تصریح کرد: در صورتی که والدین برای انجام سنجش به مراکز سنجش مراجعه نکنند، فرایند ثبتنام و انتخاب مدرسه برای فرزندشان با مشکلات جدی مواجه خواهد شد که ممکن است به تأخیر در آغاز تحصیل یا مواجهه با محدودیتهای مختلف منجر شود.
امامی با تأکید بر استفاده از سامانههای الکترونیکی برای ثبتنام، خاطرنشان کرد: والدین محترم میتوانند از طریق سامانه آنلاین sirat2.csdeo.ir برای نوبتگیری و ثبتنام سنجش نوآموزان اقدام کنند. این سامانه، فرایند را سادهتر کرده و به تسهیل دسترسی خانوادهها به خدمات مورد نیاز کمک میکند.
وی از همه اولیای خواست که موضوع سنجش آمادگی تحصیلی را جدی بگیرند و در صورت وجود هرگونه مشکل یا سوال، با مراکز سنجش تماس بگیرند و از حالا برای فرآیند سنجش آماده شوند تا از بروز هرگونه تأخیر یا مشکل در مراحل بعدی ثبتنام و انتخاب مدرسه جلوگیری کنند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان آذربایجانغربی، با بیان اینکه سنجشهای بهنگام میتواند نقش بسزایی در شناسایی مشکلات ویژه آموزشی، اجتماعی یا روانی نوآموزان داشته باشد، گفت: این فرایند، علاوه بر ارزیابی تواناییهای تحصیلی، به تشخیص نیازهای مداخله بهنگام و برنامهریزی آموزشی ویژه برای دانشآموزان کمک میکند بنابراین، انجام سنجش بهموقع و بهدرستی از اهمیت ویژهای برخوردار است.
وی گفت: با توجه به تأثیرات عمیق و بلندمدت این سنجشها بر موفقیت تحصیلی دانشآموزان، از تمامی والدین درخواست میشود که این مسئله را جدی بگیرند و در موعد مقرر به مراکز سنجش مراجعه کنند تا از مشکلات احتمالی در ثبتنام و انتخاب مدرسه جلوگیری شود.
لازم به ذکر است که این اقدام در راستای توجه به سلامت تحصیلی و روانی دانشآموزان و نیز تسهیل روند آموزشی آنها در سالهای آینده انجام میشود بنابراین، همکاری خانوادهها و مدارس در این زمینه میتواند به بهبود کیفیت آموزش و افزایش سطح آمادگی تحصیلی نوآموزان کمک کند.
انتهای خبر/ م