به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز» جلسه ستاد استانی احیای دریاچه ارومیه به ریاست استاندار آذربایجانغربی و دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه برگزار شد. این نشست با حضور اساتید، صاحبنظران و کارشناسان از استانهای آذربایجانغربی و آذربایجانشرقی به منظور بررسی و ارائه راهکارهای عملی و پژوهشی برای احیای دریاچه ارومیه برگزار شد.
استاندار آذربایجانغربی در این جلسه با تأکید بر اهمیت برگزاری مستمر این جلسات، تصریح کرد: رئیسجمهور محترم و معاون اول ایشان به طور جدی پیگیر فرآیند احیای دریاچه ارومیه هستند. در این راستا، علاوه بر بهرهمندی از نظرات کارشناسان و اساتید دانشگاهها، از نهادهای مردمنهاد و فعالان محیطزیستی که دغدغه احیای دریاچه را دارند، دعوت میکنیم تا پیشنهادات و راهکارهای خود را ارائه دهند.
وی در ادامه به بارشهای اخیر و تأثیر مثبت آن بر وضعیت دریاچه ارومیه اشاره کرده و افزود: آغاز راهاندازی حقآبه دریاچه ارومیه از سد کانی سیب نویدبخش است و به زودی شاهد راهاندازی حقآبه این دریاچه از سد چپرآباد خواهیم بود.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه نیز گفت: در کنار اجرای طرحهای قبلی با زمانبندیهای مشخص، در جستجوی راهکارهای جدید برای احیای دریاچه ارومیه هستیم و برنامهریزیهای لازم در این راستا در حال انجام است.
استاندار آذربایجانغربی همچنین اشاره کرد: برای افزایش بهرهوری و کارآمدی بیشتر، ساختار ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز تحت اصلاح و بهبود قرار خواهد گرفت تا بتوان بهتر و مؤثرتر در مسیر احیای این اکوسیستم ارزشمند گام برداشت.
در این نشست علاوه بر بررسی اقدامات پیشین، ضرورت استفاده از فناوریهای نوین در حوزه آب و محیطزیست، همچنین مشارکت گستردهتر مردم و سازمانهای غیر دولتی در فرایند احیای دریاچه ارومیه مورد تأکید قرار گرفت.
کارشناسان در این جلسه بر لزوم مدیریت جامع منابع آب و توجه به همافزایی بین استانها برای موفقیت طرحهای احیا تأکید کردند.
در این جلسه همچنین از اهمیت همافزایی بین نهادهای مختلف دولتی و خصوصی برای تأمین منابع مالی و فنی مورد نیاز برای احیای دریاچه ارومیه صحبت شد. اساتید و کارشناسان حاضر در نشست، بر لزوم تقویت پژوهشهای علمی و عملیاتی در حوزههای مختلف مرتبط با دریاچه ارومیه، از جمله مطالعات آبیاری، آبخوانداری، و بازسازی اکوسیستم، تأکید کردند.
همچنین، توسعه فناوریهای نوین در حوزه نظارت بر وضعیت دریاچه، مانند استفاده از سنجش از دور و دادههای ماهوارهای، به عنوان یکی از راهکارهای مؤثر در روند احیا مطرح شد. ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق و بهروز در زمینه وضعیت منابع آب، زیستمحیطی و اجتماعی نیز در دستور کار قرار گرفت.
در پایان این نشست، استاندار آذربایجانغربی خواستار همکاری بیشتر بین استانهای آذربایجانغربی و شرقی در خصوص پروژههای مشترک احیای دریاچه ارومیه شد و از تمام دستگاههای اجرایی و نهادهای علمی و تحقیقاتی خواست تا تلاشهای خود را در این راستا هماهنگتر کنند.
انتهای خبر/ و