رضا بری در گفتوگو با خبرنگار اروم نیوز، با بیان اینکه، در حال حاضر بر اساس گزارشها انجمن جهانی اقتصاد، کشور ایران در برابــری حــق تحصیل دختــر و پســر و عدالــت آموزشــی در دنیــا رتبــه یک را به خودش اختصاص داده است، اظهار کرد: این کشور قبل از انقلاب جزو بیسوادترین کشــورها در حوزه بانــوان بود؛ اما در حال حاضر جــزء باســوادترین کشــورها در این حـوزه قرار دارد.
وی افزود: اکثر دختران و زنان قبل انقلاب حتی دسترسی به دبستان نداشتند؛ اما بعد انقلاب تحصیلـات دانشـگاهی دختـران بـه ۵۰ درصـد رسیده است.
رشد و توسعه طلایی ورزش زنان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی
کارشناس مسائل حجاب بیان کرد: پس از انقلاب اسلامی عرصههای مختلف حیات اجتماعی در ایران با تغییر و تحولات اساسی همراه شد که در این میان ورزش زنان به دلیل حساسیتهای موجود، تا سالها در عرصه بینالمللی ورزش قهرمانی فعالیتهای جدی نداشتند اما در چند دهه اخیر زنان ایران توانستند مقامهای برتر بینالمللی را از آن خود کنند.
وی تصریح کرد: تعـداد رشـتههای ورزشـی بانـوان از هفت رشـته در سـال ۱۳۵۷، بـه ۳۸ رشته طـی ۲۰ سـال اول انقـلاب افزایش یافت و از ۹ مربی ورزشی زن به ۵۳ هزار مربی رسیدهایم که این آمار نجومی است.
بری با بیان اینکه، مدالهای کسب شده بینالمللــی توســط بانــوان از دو مــورد به ۸۰۰ مورد پس از پیروزی انقلاب اسلامی رسیده است، عنوان کرد: همچنین فدراسـیونهای فعـال ورزشـی در حوزە بانـوان قبل از انقلاب یک مـورد بوده در حال حاضر به ۴۹ فدراسـیون افزایشیافته اسـت.
آمار پزشکان عمومی زن نسبت به سال قبل از انقلاب و یا زمان پیروزی انقلاب ۱۶ برابر شده است
وی عنوان کرد: آمار پزشکان عمومی زن نسبت به سال قبل از انقلاب و یا زمان پیروزی انقلاب ۱۶ برابر شده است. آن زمان سه هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی خانم داشتیم و در حال حاضر ۶۰ هزار پزشک عمومی داریم.
این طلبه جوان اظهار کرد: پزشکان متخصصمان هم 50 برابر شده، در آن زمان 590 پزشک متخصص زن داشتیم و اکنون 30 هزار پزشک متخصص زن داریم.
امامین انقلاب اسلامی به زن بهعنوان جنس دوم نمینگرند
بری بیان کرد: امامین انقلاب اسلامی به زن بهعنوان جنس دوم نمینگرند؛ بلکه به زن و مرد به یک نگاه مینگرند و به هر دو حقوق یکسانی قائلاند و چهبسا گاهی به زن بهخاطر روحیه لطیفش حقوق بیشتری قائل شده و در مسائل مهم و غیره زن را مانند مرد تأثیرگذار میبینند.
وی زن را بهعنوان عامل پیروزی انقلاب و اتفاقات مهم کشور همچون دفاع مقدس دانست بیان کرد: زن باید در تمام زمینهها با حفظ عفت و حیا نقشآفرینی کند؛ اما باتوجهبه ویژگیها و کارکردهای خاص زن برای او مسئولیتهای اجتماعی خاصتری قائل شدهاند که یکی از مهمترین آنها عبارت باشد از مادریکردن برای فرزندان خود است.
بری با اشاره به فرمایشات رهبر کبیر انقلاب عنوان کرد: امام خمینی (ره) فرمودهاند، اسلام هیچگاه مخالف آزادی زنها نبوده است، زن مانند مرد آزاد است که سرنوشت خود را انتخاب کند و در فعالیتهای مختلف اجتماعی شرکت داشته باشد. زنان آزادند در همه فعالیتها نقش داشته باشند.
این کارشناس با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری عنوان کرد: معظمٌله فرمودهاند، من شما بانوان را به رهبری قبول دارم، بانوان، رهبر نهضت ما هستند، ما دنبالۀ آنها هستیم.
بری با اشاره به اینکه زنان سند افتخار ایرانزمین بعد از پیروزی انقلاب اسلامی هستند، بیان کرد: یکی از مهمترین افتخارات و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی ایران، هویتبخشی به زنان است که توانستهاند با اتکا به داشتهها و توانمندیهای خود در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ورزشی بدرخشند.
وی عنوان کرد: حق تحصیل و پیشرفت و استخدام که قبل از انقلاب موروثی بود اکنون همه دختران و زنان ایرانزمین این حق را دارا بوده و میتوانند در جامعه فعالیت داشته باشند.
بری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری بیان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودهاند؛ زن ایرانی نباید در حاشیه و خارج از متن جامعه باشد؛ بنابراین باید در مسائل اجتماعی وارد شده و در جامعه ایفای نقش کنند.
سردمدار و موفقترین مادرها عبارت هستند از مادران شهدا که باید الگو قرار گیرند
کارشناس مسائل حجاب بیان کرد: زنان باید در بطن جامعه بوده و در مسائل گوناگون و مهم کشور با حفظ حیا و عفت حضور داشته باشند همچنین پاکی و لطافت زنانه و مادرانه خود را از دست ندهد.
وی تصریح کرد: بهخصوص در کنار فعالیتهای اجتماعی به ایفای نقش خود که مادر بودن است بپردازند و مادران شهید را که سردمدار و موفقترین مادرها بودن را الگوی خود قرار گیرند .
انتهای پیام/