رحیم محمود زاده در سال ۱۳۱۴ در شهرستان اشنویه متولد شده است. تحصیلات ابتدایی را در اشنویه و ارومیه گذرانده است. دوره ششم ابتدایی و دبیرستان را در ارومیه، مهاباد و تهران سپری کرده و درسال ۱۳۳۶ اولین نفری بوده که در اشنویه موفق به اخذ مدرک دیپلم شده است.
وی همچنین در دوران دبیرستان تلاش کرده است تا برای تحصیل دانش آموزان دبیرستانی کلاس اول تاسیس کند. وی در این مورد می گوید :
” به خاطر نبود دبیرستان در اشنویه جوانان وقت تا دوره ششم ابتدایی درس می خواندند و از ادامه منصرف می شدند من هم در این زمینه گزارشی تهیه کردم و برای مجله اطلاعات در سال ۱۳۳۰ فرستادم. رئیس فرهنگ وقت ارومیه (آقای مسگری) گزارش مرا در روزنامه اطلاعات خوانده بود و روز بعد مرا احضار کرد و به من گفت ۱۵ نفر دبیرستانی جمع کن تا برایتان مدرسه دبیرستان تاسیس کنم. من هم رفتم ولی ۷ نفر در اشنویه پیدا شد که فارغ التحصیل ششم باشند. به هر صورت رئیس فرهنگ قبول کرد و اولین کلاس اول دبیرستانی در اشنویه دایر شد که متاسفانه سال بعد به دلیل نبود دانش آموز ادامه پیدا نکرد…”
وی دوران افسری احتیاط را در دانشگاه نظامی سلطنت آباد تهران و خدمت در پادگان جلدیان گذرانده است. از سالهای ۱۳۴۲ تا ۱۳۴۸ خبرنگار روزنامه کیهان در اشنویه بوده، از سال 1348 تا ۱۳۵۶ مسئول اداره آبیاری اشنویه شده و همزمان با آن به مدیر عاملی شیر و خورشید در اشنویه انتخاب شده است. وی در این سالها قدام به تاسیس درمانگاه شیر و خورشید می کند. وی در این مورد می گوید :
“زمین این درمانگاه از طرف دولت قبلاً برای احداث اختصاص داده شده بود ولی ژاندارمری وقت آن محل را اشغال کرده و به دلایلی اجازه نمیداد درمانگاه در آن منطقه احداث شود. من برای بازپس گیری این زمین و احداث درمانگاه در سال ۱۳۵۱ پیش قدم شدم و به تهران مراجعه کردم. در آن دوران دکتر خطیبی معاون رئیس مجلس شورای ملی و مدیر عامل شیر و خورشید سرخ ایران (هلال احمر کنونی) بود. دکتر خطیبی از قبل مرا می شناخت و با اعتمادی که به من داشت قول داد که در زمینه احداث درمانگاه در اشنویه به من کمک کند. با مراجعات مکررم به دکتر خطیبی و تلاش فراوان عاقبت توانستم زمین اشغال شده توسط ژاندارمری را بازپس بگیرم و بودجه ای برای ساخت درمانگاه اختصاص داده شد. بعد از آن ساختمان درمانگاه را احداث و لوازم مورد نیاز را تهیه نمودم. بعداز احداث به مدت ۶ سال مدیر عامل درمانگاه شیر و خورشید بودم…”
کاک رحیم اشنویی محمود زاده در سال ۱۳۴۲ پنجمین نفری بود که در آذربایجان غربی اقدام به کاشت نهال سیب گلدن و رد و گیلاس پیوندی خراسان در سطح استان کرد. اقدام وی در زمینه کاشت نهال گلدن و رد و گیلاس پیوند در اشنویه به عنوان نخستین واردکننده این نهال ها به گفته وی باعث رشد و رونق باغداری در اشنویه شد.
محمود زاده در سال ۱۳۵۳ سرپرست ۵۰۰۰ نفر از آوارگان کردهای عراقی در نلیوان بود. در این سالها مصطفی بارزانی رهبر کردهای عراقی قیام ایلول را بر ضد حاکم وقت عراق برپا کرده بود.
محمود زاده همچنین در سالهای ۵۷ و ۵۸ مسئول شورای انقلاب اسلامی اشنویه بوده و به همراه علامه قاضی محمد خضری از طرف استانداری وقت به عنوان اعضای هیات حسن نیت در وقایع نقده انتخاب شد و در این سالها برای برقراری آرامش و امنیت در اشنویه تلاشهای زیادی انجام داد. وی در سال ۱۳۵۸ به دلیل مشکلاتی که برایش ایجاد شد اشنویه را ترک کرد و چند سالی را در ارومیه به سر برد.
رحیم محمود زاده در دنیای نویسندگی اش با نام ” رحیم شنویی ” شناخته شده است. وی بعداز انقلاب اسلامی تمام اوقاتش را صرف نویسندگی و فعالیت های پژوهشی در تاریخ ایران و کردستان کرده است. حاصل سالها تلاش وی در این زمینه ۳ کتاب بسیار ارزشمند با نامهای ” معانی بعضی از اسامی کهن ایرانی در زبان کردی، کتاب احسان نوری پاشا و کتاب ارومیه اشنویه و رواندز می باشد. این کتابها حاوی نکات بسیار جالب و مفید در زمینه اطلاعات تاریخی هستند. وی همچنین چندین کتاب چاپ نشده نیز نگاشته که در دست چاپ هستند. ازآن جمله کتاب خاطراتش می باشد که بالغ بر ۷۵۰ صفحه است.
محمود زاده همچنین مجموعه ای ازصدها عکس قدیمی از مراسمات مختلف و مناظر دهها سال پیش اشنویه را جمع آوری کرده که قرار است در کتاب خاطراتش برای مشاهده در اختیار عموم قرار دهد.
در زیر تصاویری از محل کار و زندگی رحیم محمود زاده درج شده است :