احسان ریختگر در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ با هشدار نسبت به خرید دام از منابع غیرمجاز اظهار داشت: مردم باید دام قربانی خود را تنها از جایگاههای عرضه دام بهداشتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه کنند. خرید دامهای بدون شناسنامه بهداشتی و خارج از نظارت میتواند خطر انتقال بیماری را افزایش دهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آذربایجانغربی از مردم خواست با رعایت توصیههای بهداشتی، از ابتلا به بیماری خطرناک تب خونریزیدهنده کریمه کنگو پیشگیری کنند.
وی افزود: ذبح دام باید صرفاً در کشتارگاههای مورد تأیید سازمان دامپزشکی انجام شود و از انجام ذبح در منازل، حیاطها و معابر عمومی جداً پرهیز شود، چرا که این کار سلامت فردی و اجتماعی را به خطر میاندازد و محیط را آلوده میکند.
ریختگر خاطرنشان کرد: مردم نباید گوشت مورد مصرف خود را از محلهایی که کشتار غیرمجاز انجام میشود خریداری کنند، چرا که احتمال آلودگی گوشت به ویروس تب کریمهکنگو در این محلها بسیار بالاست.
وی تصریح کرد: افرادی که اقدام به ذبح دام میکنند باید حتماً از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه، لباس مخصوص و ماسک استفاده کنند و پس از ذبح نیز ابزارها و محیط باید به دقت ضدعفونی شود و خونابههای حاصل از ذبح باید به روش بهداشتی جمعآوری و دفع شوند.
لزوم نگهداری گوشت در شرایط مناسب پیش از مصرف
ریختهگر بیان کرد: گوشت دام تازهذبحشده باید پیش از قطعهقطعهکردن و مصرف، به مدت حداقل ۲۴ ساعت در یخچال با دمای چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود. این فرایند به غیرفعالشدن ویروسهای احتمالی کمک میکند.
وی همچنین به مردم توصیه کرد از مصرف گوشت و جگر تازه به صورت خام یا نیمپز خودداری کنند و مصرف این فرآوردهها پس از گذشت حداقل ۴۸ ساعت نگهداری در یخچال و با پخت کامل مجاز است.
ریختهگر تأکید کرد: زنان خانهدار که معمولاً مسئول خرد کردن گوشت در منازل هستند، باید از دستکش استفاده کنند و پس از اتمام کار، دستها و تجهیزات را به دقت شستوشو و ضدعفونی نمایند.
وی در پایان با اشاره به علائم خطر این بیماری گفت: در صورت مشاهده تب، سردرد، درد عضلانی، خونریزی یا لکههای پوستی پس از تماس با دام یا گوشت تازه، باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود چراکه تأخیر در مراجعه میتواند منجر به عوارض شدید و حتی مرگ شود.
انتهای خبر/ م