• امروز : یکشنبه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 22 - شوال - 1446
  • برابر با : Sunday - 20 April - 2025

ذبح سلامتی مردم در کشتارگاه های سنتی

  • کد خبر : 129135
  • ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۰:۰۰

سودجویان با پنهان کردن بیماری گوسفندان و یا خوراندن آب نمک برای افزایش آب شکم دام برای بیشتر نشان دادن وزن آن از مردم اخاذی می کنند و حق و مالشان را پایمال می کنند. ذبح کردن برای قربانی و یا ذخیره گوشتی امروز به یک  امر متداول در بسیاری از خانواده ها تبدیل شده […]

سودجویان با پنهان کردن بیماری گوسفندان و یا خوراندن آب نمک برای افزایش آب شکم دام برای بیشتر نشان دادن وزن آن از مردم اخاذی می کنند و حق و مالشان را پایمال می کنند.


ذبح کردن برای قربانی و یا ذخیره گوشتی امروز به یک  امر متداول در بسیاری از خانواده ها تبدیل شده است، ‌قربانی کردن را به استناد داستان زندگی حضرت ابراهیم (ع) راهی برای قبولی حاجات خود می دانند و در نگاهی دیگر برای تامین نیاز خود به گوشت سالم و به صرفه، خود اقدام به خرید گوسفند و ذبح آن می کنند و کم اتفاق نیافتده است که یک غفلت ساده در چنین مواقعی ضرر اقتصادی را بر خریداران دام تحمیل کرده و سلامتی آن ها را به خطر انداخته است.

 

به گزارش اروم نیوز؛ در آذربایجان غربی هم گذشته از عید قربان، مناسبت هایی چون عاشورا و تاسوعای حسینی، تولد نوزاد و مراسم عروسی از جمله روزهایی است که مردم دست به جیب شده و برای خرید قربانی اقدام می کنند و در روستاها نیز به رسم گذشته همزمان با آغاز فصل سرما برای ذخیره گوشت در کوزه و در اندرونی خانه ها گوسفند ذبح می کنند اما همیشه ترس سالم نبودن گوشت دام قربانی و ذبح شده وجود دارد و یا در نهایت خوش بینی کلاه گشادی به لحاظ وزن گوسفند بر سر خریداران فرو می رود که تازه بعد از کشتار متوجه آن می شوند.

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری ارومیه هم با تایید وجود سوء استفاده کنندگان از بازار دام و فریب مردم گفت: این سوء استفاده کنندگان به صورت دلالی دام های درنظرگرفته شده برای قربانی و ذبح را که بیشتر گوسفند هستند در حاشیه و اطراف شهر به فروش می رسانند که متاسفانه در بیشتر موارد شاهد تخلف در نحوه عرضه گوسفندان هستیم.

 

«نادر اعظمی» ادامه داد: سودجویان با پنهان کردن بیماری گوسفندان و یا خوراندن آب نمک برای افزایش آب شکم دام برای بیشتر نشان دادن وزن آن از مردم اخاذی می کنند و حق و مالشان را پایمال می کنند.

وی اضافه کرد: مردم برای خرید دام مطمئن باید به میدان دامی که در روستای جارچی ارومیه تعبیه شده و ناظران دامپزشکی در آن حضور دارند، مراجعه کنند تا هم به لحاظ بهداشتی و هم به لحاظ وزن دام اطمینان خاطر داشته باشند.

 

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری ارومیه درباره کشتارگاه های سنتی و فعالیت غیر بهداشتی آن ها اظهار کرد: هم اکنون هیچ کشتارگاه سنتی در ارومیه وجود ندارد و تنها یک واحد کشتارگاه نیمه صنعتی با رعایت تمام شاخصه های بهداشتی و نظارت بازرسان دامپزشکی درحال ارائه خدمات به شهروندان است اما همچنان ذبح و قربانی کردن دام به صورت سنتی توسط مردم انجام می شود و ما با این موضوع مخالف هستیم و امیدواریم مردم نیز با حساسیت بیشتری از سلامتی خود مراقبت کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه عاملی باعث شده تا این کشتارگاه به صورت کامل بعنوان واحد صنعتی نامیده نشود، عنوان کرد: این واحد بدلیل قدمت ۵۰ ساله اندکی فرسودگی در بافت فیزیکی خود داشت که هرچند بازسازی شده است اما تنها به دلیل عمر زیاد آن نیمه صنعتی نامیده می شود اما به لحاظ تجهیزات از جمله سیستم شوک، تله کشتار، لاشه شقه کن و پوست کن استانداردهای لازم را دارد.

 

مدیرعامل سازمان کشتارگاه صنعتی شهرداری ارومیه از بهداشتی بودن کلیه مراحل کشتار دام ها در این واحد و نظارت دقیق بازرسانی دامپزشکی در ۵ مرحله خبر داد و اضافه کرد: مردم باید گوشتی را بخرند که دارای مهر کشتارگاه باشد و فقط در این صورت است که می توان از فعالیت برخی دلالان و کسانی که بی توجه به سلامت مردم به فروش دام های بیمار و فاقد شاخصه های سلامتی می پردازند جلوگیری کرد.

معاون فنی دامپزشکی آذربایجان غربی با تاکید بر لزوم جدیت مردم در مبارزه با سودجویان عرصه کشتار دام گفت: اگر مردم به سلامتی گوشت مورد استفاده خود بی اهمیت باشند احتمال افزایش بیماری در جامعه و شیوع آن افزایش می یابد.

 

«حسین دهقان» با بیان اینکه مردم باید از خرید و استفاده گوشت دام های کشتار شده در خارج از محل کشتارگاه صنعتی و فاقد مهر دامپزشکی خودداری کنند، اضافه کرد: کشتارگاه های سنتی به هیچ وجه نمی توانند سلامتی گوشت مورد استفاده مردم را تضمین کنند.

وی گوشت های خارج شده از کشتارگاه های سنتی را مورد تایید دامپزشکی نداست و افزود: هم اکنون ۱۲ کشتارگاه سنتی در آذربایجان غربی فعالیت دارند که جز کشتارگاه های ماکو و سردشت ۱۰ واحد دیگر امکان بازسازی ندارند و باید تعطیل شوند و به مرور زمان و با همکاری دستگاههای مسئول این کشتارگاه ها تعطیل خواهند شد.

 

معاون فنی دامپزشکی آذربایجان غربی داشتن محیط مناسب از نظر کنترل تردد، دارابودن سالن استراحت و انتظار پیش از کشتار دام، وجود بالابر لاشه دام پس از خونگیری و شوکر را مهمترین ملزومات یک کشتارگاه بهداشتی و صنعتی عنوان کرد و گفت: استقبال بخش خصوصی برای ساخت کشتارگاه های صنعتی ضعیف است و هرچند شهرداری ها هم اعتبارات محدودی در اختیار دارند اما امیدواریم با برنامه ریزی بتوانند برای ساخت این واحدها منابع مالی را تامین و هزینه کنند.

رئیس اتحادیه دامداران ارومیه  هم در این باره گفت: دامداران نمی توانند هیچ تخلفی بکنند مگر اینکه قصابی دام حذفی، مریض و لاغر را با عنوان نگهداری می خرند و اما خود آن را ذبح کرده و می فروشند که در اینصورت تضمینی برای سلامتی دام وجود ندارد.

 

منصور ابراهیم زاده ادامه داد: بهترین راه برای تشخیص اینکه گوشتی بهداشتی است و یا از مسیر غیر بهداشتی در چرخه عرضه قرار گرفته است وجود مهر تایید دامپزشکی برروی آن است، مردم و خریداران باید به این علامت توجه داشته باشند و از قصاب آن را جویا شوند.

هرچند دامپزشکی هم در این باره تا جاییکه امکان دارد نظارت می کند و مانع از بروز چنین تخلفاتی می شود، نباید از این موضوع گذشت که دلالان آفت بخش گوشت و دام هستند.

 

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه میدان دواب که برای خرید و عرضه دام تعبیه شده چه اندازه در کنترل بازار تاثیر داشته است؟ اظهار کرد: مهمترین مشکل نبود نظارت بر قیمت عرضه دام است، دام ها به صورت توافقی قیمت گذاری شده و به فروش می رسند و این موضوع باعث ضرردهی بسیاری از دیگر دامداران می شوند.

رئیس اتحادیه دامداران ارومیه افزود: قصابی ها گوشت را از دامدار تنها بر مبنای وزن گوشت به قیمت ۱۸ هزار تومان می خرند بدون اینکه پالایش آن یعنی جگر، کلیه و دل و بسیاری دیگر از مواد مورد استفاده درونی لاشه را در نظر نمی گیرند.

 

در نهایت ماهم راضی به افزایش قیمت نیستیم امیدواریم دولت هر دو طرف مردم و بخش تولیدی را در نظر بگیرد و به نفع هردوطرف چاره اندیشی کند تا از یک طرف به لحاظ اقتصادی از دغدغه ها کاسته شود و از طرفی از تخلفات بهداشتی که ممک است توسط دلالان را برای عرضه لاشه با قیمت پایین تر و بی کیفیت جلوگیری کند.

به گفته ابراهیم زاده برای دام و لاشه ها همیشه بازار وجود ندارد و یکی از اساسی ترین مشکلات همین است که دامداران با مشتری های خرده و آشنا سر و ، کار دارند در حالیکه بهترین کار وجود یک واحد خریدار عمده از دامداری ها و توزیع آن در بین قصابی ها است که دغدغه فروش آنان کمتر شده و قصابان هم به راحتی بتوانند به محصول مورد نظر به میزان کافی و در سریع ترین زمان دسترسی پیدا کنند.

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=129135

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.