ماموستا عبدالسلام امامی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ با انتقاد از وابستگی فکری برخی جوامع اسلامی به نظریهپردازان غربی، بر ضرورت تولید اندیشه سیاسی بومی و اسلامی تأکید کرد و با طرح این پرسش که «آیا باید همواره منتظر ارائه نظریههای سیاسی از سوی اندیشمندان غربی باشیم» اظهار کرد: چرا امت اسلامی نباید متفکران و نظریهپردازان سیاسی خود را داشته باشد و به جای آن به افکار وارداتی تکیه کند.
وی با اشاره به نقشآفرینی اندیشمندانی همچون ساموئل هانتینگتون و فوکویاما در سیاستگذاریهای جهانی تصریح کرد: این دو نظریهپرداز در بستر تمدن غربی رشد یافتهاند و در خدمت راهبردهای کلان آمریکا برای مدیریت افکار عمومی جهان قرار گرفتهاند ایالات متحده نیز با حمایت از این اندیشمندان، تلاش کرده است تا از طریق نظریهسازی، منافع خود را در نظام بینالملل تثبیت کند.
امامجمعه مهاباد عنوان کرد: ژاپنیها در حوزه ساخت و ساز و تولید محصولات صنعتی و اندیشه، پیشگام هستند اگر فشارهای غرب نبود، ژاپن امروز پیشرفتهترین قدرت اقتصادی جهان بود اما پس از جنگ جهانی، منابع مالی و نظامیاش به دست آمریکا افتاد.
وی تصریح کرد: ساموئل هانتینگتون، یکی از این اندیشمندان، کتابهای زیادی برای مدیریت افکار عمومی و سیاسی کشورهای غیرغربی نوشته است در کتاب «سامان سیاسی در جوامع دستخوش دگرگونی»، سامان سیاسی را تعریف میکند که در کشورهای غربی به معنای استبداد نیست، اما در کشورهای اسلامی، انتخابات منجر به درگیری یا بحران میشود.
امامی بیان کرد: دین مبین اسلام، مدینه فاضلهای را ترسیم میکند که در مقابل تمدن جاهلی غرب قرار دارد امروز، کشورهای اسلامی باعث میشوند که قدرتهای غربی تحریمهایی را علیه دیگر کشورهای اسلامی وضع کنند.
وی افزود: روشهای سیاسی دشمنان برای فشار بر امت اسلامی شامل چالشهای درونی و بیرونی است. در چالشهای درونی، نافرمانی تولید میشود که ناشی از القای یأس و ناامیدی و تبلیغات منفی علیه جریانهای اصیل مقاومت است.
امامی تصریح کرد: جهاد، یکی از واجبات دین است که نه تنها در حوزه جنگی، بلکه در حوزه فرهنگی، اقتصادی و سیاسی نیز مطرح است و شرکت در جهاد با روحیه شهادتطلبی و ایثار، از باورهای خدشهناپذیر مؤمنان است. اما منافقان از همین زمینه برای تردیدافکنی در باورهای مؤمنان استفاده میکنند.
وی عنوان کرد: امروزه، هر که بحث جهاد را مطرح کند، به عنوان تروریست معرفی میشود. اگر جهاد امروز مطرح بود، دشمن نمیتوانست به راحتی آنچه را که در غزه و محور مقاومت میگذرد، پیش ببرد.
امامجمعه مهاباد بیان کرد: دشمنان با ایجاد اختلاف و فضای دوقطبی، نه تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان اسلام، فتنه ایجاد میکنند. پیامبر در مدینه، پیمان اخوت را بین قبایلی که با هم مشکل داشتند، برقرار کرد.
وی اظهار داشت: مهمترین چالش در عرصه داخلی جهان اسلام، ایجاد رقابتهای شکننده بین رهبران و جریانهای مختلف است. این رقابتها، که اغلب از ایدئولوژیهای غربی نشأت میگیرند، باعث تفرقه در امت اسلامی میشوند.
امامی گفت: در کشورهای اسلامی، بحرانسازیهایی مانند تجزیه یمن، سودان، مراکش، الجزایر، تونس، سومالی، لیبی و غیره، تصادفی نیست این بحرانها، توان حکومتهای اسلامی را محدود کرده و آنها را درگیر مدیریت بحرانها میکنند.
وی افزود: در ایران اسلامی، حوادثی مانند فتنه ۸۸ و دیگر بحرانها، ناشی از دوقطبیسازیهایی است که دشمنان بیرونی طراحی کردهاند این دوقطبیسازیها، باعث تفرقه و بیاعتمادی در جامعه میشوند.
امامی عنوان کرد: نفوذ، یکی از پدیدههای خطرناک است که حتی ممکن است در اندیشههای ما نیز تأثیر بگذارد. خداوند در قرآن میفرماید: «اشداء علی الکفار، رحماء بینهم»؛ یعنی باید در برابر دشمنان سختگیر و در بین خود مهربان باشیم.
وی گفت: امروزه، سازمان همکاری اسلامی، به جای حمایت از مسلمانان، به سازمان همکاری صهیونیستی تبدیل و نفوذ باعث شده که جریانهای سیاسی بیشتر وابسته به غرب باشند و بین حکومتها و مردم فاصله ایجاد شود.
انتهای خبر/ م