• امروز : شنبه - ۲۲ شهریور - ۱۴۰۴
  • برابر با : 21 - ربيع أول - 1447
  • برابر با : Saturday - 13 September - 2025

خطر در کمین است/فست فود بلای جان خانواده ها

  • کد خبر : 205387
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰:۰۰

عادات نامطلوب غذایی در شیوه زندگی کشور های در حال توسعه از جمله جامعه ما، تهدیدی برای سلامت کودکان و نوجوانان محسوب می شود.  به گزارش اروم نیوز،فست فود یا غذای فوری عنوانی می باشد برای غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده می‌ شوند. انواع ساندویچ به ویژه همبرگر از فست فودهای رایج هستند. […]

عادات نامطلوب غذایی در شیوه زندگی کشور های در حال توسعه از جمله جامعه ما، تهدیدی برای سلامت کودکان و نوجوانان محسوب می شود.

 به گزارش اروم نیوز،فست فود یا غذای فوری عنوانی می باشد برای غذاهایی که به سرعت طبخ و آماده می‌ شوند. انواع ساندویچ به ویژه همبرگر از فست فودهای رایج هستند. فست فود در مورد غذاهای خانگی به کار نمی‌رود. بلکه بیش تر اشاره به غذاهایی می‌کند که در رستوران‌ها تهیه می‌شود،نیاز به سرخ کردن اکثرفست فودها، استفاده بیش از حد سس‌های چرب و استفاده کمتر از سبزیجات منجر به چاقی، کمبود برخی از ویتامین‌ها و املاح، ناراحتی‌های گوارشی و در نهایت بیماری‌های قلبی عروقی در افراد می‌شود.

مصرف طولانی مدت فست فودها مجموعه‌ای از مشکلات را به دستگاه گوارش و سیستم ایمنی بدن وارد می‌کند و برنامه غذایی نامناسب یکی ازعوامل مهم در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است که سبب تغییرات در چربی خون می‌شود و در ابتلا به تصلب شرائین و بیماری‌های قلبی عروقی نقش بسیار مهمی‌ ایفا می‌کند،

با فست فود چه کنیم ؟ 

آیا کنارگذاشتن فست فود روش مناسبی است؟ مگر می توان از جاذبه فست فود کم کرد و جوانان را از رفتن به فست فود منع کرد؟  این کار در هیچ کجای دنیا عملی نیست و مصرف فست فود در کشورهای پیشرفته نه فقط کاهش نیافته، بلکه افزایش هم داشته است.

در این کشورها اصلاح شیوه پخت و تغییر نوع مواد گوشتی و افزایش اطلاع رسانی به مردم درباره خطرات فست فود به ویژه درمورد کودکان تا دوره نوجوانی، صورت گرفته و جواب هم داده است. اگر بخواهیم به مردم راهکاری عملی برای اصلاح شیوه تغذیه بدهیم باید در درجه اول اطلاع رسانی صحیحی داشته باشیم. متاسفانه اغلب مردم در فست فود همراه با پیتزا یا ساندویچ، چیپس و نوشابه گازدار می خورند و چند عامل خطر را یک جا وارد بدن خود می کنند.

زیان های فست فود

۱میزان سدیم بالا

بسیاری از فست‌فودها میزان سدیم بالایی دارند. مصرف بیش ازحد نمک منجر به افزایش فشار خون، حفظ آب در بدن و چاقی خواهد شد. مصرف‌کنندگان فست‌فود حتی گاهی به برخی از مشتقات آن مانند سیب‌زمینی سرخ کرده نیز به‌طور جداگانه نمک می‌زنند.

۲میزان چربی بالا

در رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها به فست‌فودهایی مانند چیزبرگر و چیکن‌ناگت چربی اضافه می‌کنند. شیوه طبخ بسیاری از این نوع غذاها که فروکردن مواد غذایی در روغن‌های اشباع‌شده است میزان چربی آنها را افزایش خواهد داد.

۳میزان کالری بالا

هات داگ، مرغ‌سوخاری و ماهی سرخ‌شده سرشار از کالری هستند. یک وعده غذایی فست‌فودی مانند یک ساندویچ چیزبرگر یا سیب‌زمینی‌سرخ کرده می‌تواند میزان کالری مورد نیاز یک فرد در ۲روز را یکجا داشته باشد. حتی غذاهای سالم‌تری مانند سالاد نیز اگر حاوی تکه‌های ژامبون و یا سس باشند میزان کالری بسیار بالایی خواهند داشت.

۴نوشیدنی‌های قندی

نوشیدنی‌های رایج در بازار شامل انواع نوشابه و آبمیوه است که اغلب آنها غنی از شکر هستند. مصرف بیش از حد مایعات پرکالری می‌تواند ندانسته ما را به سمت چاقی سوق دهد.

۵رژیم غذایی ناسالم

بسیاری از گزینه‌های موجود در منوی‌رستوران‌ها فاقد مواد غذایی ارزشمند هستند. تمرکز اصلی در وعده‌های غذایی روی پروتئین‌هایی است که آغشته به چربی بوده و نگهدارنده گوشت هستند. وعده‌های غذایی به ندرت حاوی میزان مناسبی از غلات، سبزیجات تازه و میوه‌های متنوعی هستند که برای یک رژیم غذایی سالم و متعادل لازم است.

۶صرف غذا حین حرکت

خوردن فست‌فود افراد را تشویق به خوردن درحال حرکت می‌کند و روزبه روز افراد بیشتری به این سیستم عادت می‌کنند که سریعا غذا خورده و رستوران را ترک کنند یا اینکه غذایشان را حین انجام کار دیگری بخورند. این مسئله باعث می‌شود تا به‌تدریج لذت غذاخوردن از بین رفته و زمانی که افراد باید برای صرف غذا دور میز با یکدیگر صرف کنند کاهش یابد. سریع خوردن غذا باعث می‌شود کالری‌ها بی‌هدف مصرف شده و تمایل به پرخوری افزایش یابد.

چگونه یک فست فود سالم سفارش دهیم؟

هنگام سفارش ساندویچ سعی کنیم یک همبرگر ساده یا گوشت مرغ، با حداقل سوسیس و کالباس، پنیر، نمک، کره و سس مایونز سفارش دهیم. سیب زمینی سرخ کرده به هیچ عنوان سفارش ندهیم زیرا بدترین ماده غذایی که اگر با روغن مانده در حرارت بالا سرخ شود و پنیر داشته باشد، سیب زمینی است سعی کنیم.

سیب زمینی را آب پز یا بخارپز یا تنوری کنیم و با ماست و همراه با سبزیجات خام یا پخته مصرف کنیم. به جای سیب زمینی، مخلفاتی مثل گوجه، کاهو، پیاز و سس خردل سفارش دهیم. سس گوجه فرنگی هم مناسب است درصورتی که چربی نداشته باشد. هنگام سفارش پیتزا، پیتزایی با حداقل قطر و نازک که ترجیحا بیشترش نان باشد و پنیر کمی داشته باشد و یا پیتزای سبزیجات سفارش دهیم و بهتر است مردم اصلا ۲ماده غذایی را نخورند یکی پیتزا با سوسیس های چرب است و دیگری پیتزای پپرونی زیرا پیتزای پپرونی تمامی عوامل سرطان زا را یک جا در خود دارد. به عبارتی کوکتل سرطان است. در مورد نوشیدنی نیز به جای سفارش کوکا یا هر نوع نوشابه گازدار دیگر، دوغ یا آب میوه سفارش دهیم.

فست فود ( غذای آماده ) دومین عامل ایجاد سرطان بعد از سیگار

دومین علت ایجاد سرطان، فست فود است. آمار ۷ میلیونی موارد مرگ و میر ناشی از سرطان در دنیا در سال های گذشته انتظار می رود تا سال ۲۰۲۰ این رقم به ۱۰ میلیون نفر برسد و در ۴۰ سال آینده این رقم به دوبرابر خواهد رسید. شبیه این آمار به خصوص در زمینه سرطان های دستگاه گوارش در کشور ما نیز وجود دارد و از آن جا که اولین محل ورود غذا به بدن دستگاه گوارش است، شکی نداریم که تغییر عادت های غذایی یکی از علل شیوع سرطان های دستگاه گوارش در کشور ماست.

حدود ۳۰ درصد سرطان های سینه، روده و پروستات با تغذیه ارتباط مستقیم دارند طبق تحقیقات عادت های غذایی در ۱۰ سال اول زندگی دختران با ابتلای آن ها به سرطان سینه در بزرگسالی مرتبط است. هر چه رژیم غذایی آن ها گیاهی تر و حاوی حبوب، غلات، میوه ها و سبزیجات متنوع باشد، در پیش گیری از بیشتر سرطان ها موثر است. از سویی زمانی که درباره سبک زندگی و شیوه تغذیه سالم سخن می گوییم باید متذکر شویم که تصحیح عامل های خطر در کودکی و نوجوانی موثر است زیرا این عامل ها نیاز به زمان دارند تا زمینه بروز سرطان را فراهم کنند. پس اگر قرار است تغییری ایجاد کنیم باید از کودکی عادت های تغذیه ای آنان را اصلاح کنیم.

 فست فوت دلیل اصلی بلوغ زودرس نوجوانان

غذاها نقش اصلی و محوری در بروز بلوغ زودرس در کودکان و نوجوانان دارند،فست فودها که عمدتا پرچرب و شیرین هستند و غذاهای پرچرب از جمله چیپس و پفک نیز در بروز بلوغ زودرس در کودکان و نوجوانان نقش دارد،در این میان دیر غذا خوردن نیز در بروز بلوغ زودرس تاثیر دارد چراکه به طوری طبیعی باید کودک قبل از ساعت ده شب به خواب رود و زمانی که کودک تا ساعت ۱۲و یک نیم شب بیدار است با اختلالاتی مواجه می شود که در بروز بلوغ زودرس تاثیر می گذارد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=205387

برچسب ها

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.