به گزارش اروم نیوز؛ «فروش اقساط بدون پیشپرداخت، بدون چک، بدون ضامن »، « تمام قسط از ۳ تا۴۸ ماه»،«طلا وسکه تا سقف ۳ میلیون با چک کارمندی»،« خرید خودرو به صورت اقساط »،« لوازم منزل تمام قسط» و… این جملات تنها بخشی از پیشنهادات خرید قسطی است که در بسیاری از آگهیهای روزنامهها و یا سردر فروشگاهها میتوان دید.
خرید و فروش کالا به صورت قسطی در جامعه به شدت در حال رشد است از یک طرف فروشندگان از این فرصت برای جذب مشتری استفاده میکنند و از طرف دیگر مشتری هم میتواند به مرور قیمت کالای مورد نیاز خودش را بپردازد؛ بنابراین معامله دو سر سود است.
به راستی خرید قسطی به نفع اقتصاد خانواده است یا به ضرر آن؟ مردم از خرید قسطی سود میبرند یا ضرر؟ در پاسخ به این پرسش ها به سراغ مردم رفته ایم و از آنان جویا شدیم.
یکی از شهروندان ارومیه ای در پاسخ به این سوال گفت: خرید قسطی به ضرر اقتصاد خانواده است چرا که در پرداخت آن مبلغی بیشتر از معمول باید به فروشنده پرداخت شود.
شهروند دیگری در پاسخ به همین سوال تصریح کرد: به نظر من خرید اقساطی به نفع اقتصاد خانواده است چرا که فردی که مقداری پول برای خرید پس انداز کرده است در آن واحد می تواند به جای یک کالا دو کالا بخرد و مبلغ آن را در ماه های آتی پرداخت کند.
خرید قسطی خانواده ها را مصرف گرا بارمی آورد
شهروند دیگری در پاسخ به این که آیا خرید قسطی خانواده ها را مصرف گرا بارمی آورد یا نه؟ گفت: فرهنگ ایرانی از قدیم به گونه ای بوده است که مردم تا به کالایی نیاز پیدا نمی کردند از خرید آن امتناع می ورزیدند چون پول کافی در اختیار نداشتند اما متاسفانه امروز به دلیل تهاجم فرهنگ غرب مردم علی رغم این که پول کافی ندارند اما خرید می کنند و این مسئله خانواده ها را مصرف گرا بارمی آورد.
از دیگر دلایل روی آوردن به زندگی قسطی فقر است، فقر بخصوص فقر اقتصادی از مهمترین دلایل گرایش مردم به زندگی قسطی است به عبارتی مادامی که هزینههای زندگی از درآمدها پیشی میگیرند طبیعی است که با چنین فشارهایی زندگی مردم به سمت قسطی شدن سوق پیدا کند، متاسفانه به دلیل آن که درآمدها کفاف هزینههای جاری زندگی را نمیدهد قدرت خرید در بین مردم کاهش یافته واین امر نشان میدهد که سیاستهای اقتصادی ما تا کنون نتوانسته است آن طور که باید وشاید خوب عمل کند.
قیمت ها تغییر چندانی نداشته است و مردم خرید قسطی را ترجیح می دهند
یکی از فروشندگان وسایل خانگی که مغازه وی در پاساژی در خیابان بعثت ارومیه واقع است گفت: اخیرا اعلام شد که قیمت کالاها پایین آمده است اما این تغییر قیمت بسیار ناچیز و غیرمحسوس است و مردم قدرت خرید ندارند بنابراین بهترین راهکار خرید اقساطی است.
وی افزود: خرید قسطی برای فروشنده و خریدار معامله دوسر سود است اما زمانی که خریدار در موعد مقرر بدهی خود را پرداخت نمی کند به معامله یک سر زیان تبدیل می شود.
این فروشنده در پاسخ به این که خریداران بیشتر متقاضی کالای ایرانی هستند یا خارجی؟ ادامه داد: ۸۰ درصد خریداران طالب کالای خارجی هستند زیرا قیمت کالای ایرانی بالاست و کیفیت مطلوب را ندارد.
به هر حال زندگی قسطی اگر برای تامین کالاهای سرمایهای منظور گردد و اقتصاد را رشد دهد وتولید را انبوه کند و در شرایطی نمود پیدا کند که فروشندگان کالاها به بهانه عرضه قسطی درصد بسیار بالایی بر روی قیمت کالاها نکشند دارای مزایایی میباشد در غیر این صورت زندگی قسطی در دراز مدت شیرازه زندگی خانواده را به سمت متلاشی شدن پیش میبرد و بنیانهای آن را متزلزل میکند.