• امروز : پنج شنبه - ۸ خرداد - ۱۴۰۴
  • برابر با : 2 - ذو الحجة - 1446
  • برابر با : Thursday - 29 May - 2025
مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌غربی:

حضور عشایر در جشنواره‌ها، تنوع‌بخشی به گردشگری است

  • کد خبر : 284440
  • ۰۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۷:۳۴
حضور عشایر در جشنواره‌ها، تنوع‌بخشی به گردشگری است
مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌غربی با اشاره به نقش مؤثر عشایر در توسعه گردشگری فرهنگی گفت: جامعه عشایری اشنویه با بهره‌مندی از سبک زندگی سنتی، شیوه معیشت خاص، لباس‌ها، غذاهای محلی و آداب و رسوم اصیل، یکی از مؤلفه‌های مهم در جذب گردشگر است.

علی ناجی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ با تأکید بر اهمیت معرفی ظرفیت‌های بکر و طبیعی شهرستان اشنویه به گردشگران، اظهار کرد: روز گذشته نشستی با هدف بررسی راهکارهای توسعه گردشگری در این شهرستان برگزار شد که طی آن، بر لزوم هماهنگی، انسجام بین‌بخشی و مشارکت فعال دستگاه‌های اجرایی و نهادهای محلی برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر جشنواره‌ها و رویدادهای گردشگری به‌ویژه جشنواره گیلاس تأکید شد.

وی افزود: اشنویه به‌عنوان یکی از قطب‌های طبیعی و بکر استان، ظرفیت‌های بی‌نظیری در حوزه گردشگری از جمله ییلاقات سرسبز، مناطق کوهستانی و طبیعت دست‌نخورده دارد که در صورت برنامه‌ریزی هدفمند می‌تواند مقصدی جذاب برای مسافران تابستانی و طبیعت‌گردان باشد.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌غربی در ادامه با اشاره به نقش مؤثر عشایر در توسعه گردشگری فرهنگی اظهار کرد: جامعه عشایری شهرستان اشنویه با بهره‌مندی از سبک زندگی سنتی، شیوه معیشت خاص، لباس‌ها، غذاهای محلی و آداب و رسوم اصیل، یکی از مؤلفه‌های مهم در جذب گردشگر است این ظرفیت‌ها، اگر به شیوه‌ای مناسب معرفی شوند، می‌توانند جلوه‌ای منحصربه‌فرد از فرهنگ ایرانی-اسلامی را به بازدیدکنندگان داخلی و حتی خارجی ارائه دهند.

وی تأکید کرد: عشایر نه‌تنها حافظان منابع طبیعی و محیط زیست هستند بلکه خود، بخشی از جاذبه‌های گردشگری زنده محسوب می‌شوند که باید تلاش کنیم در قالب جشنواره‌هایی چون «هفتمین جشنواره گیلاس»، نمایش کاملی از زندگی عشایری، هنرهای دستی، موسیقی محلی و آیین‌های سنتی ارائه کنیم.

ناجی با بیان اینکه توسعه گردشگری بدون تقویت زیرساخت‌های محلی و حمایت از جوامع میزبان امکان‌پذیر نیست، تصریح کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای معرفی جاذبه‌های طبیعی و فرهنگی، باید به توسعه امکانات اولیه در مناطق گردشگرپذیر مانند راه‌های دسترسی، اقامتگاه‌های بوم‌گردی، مراکز خدمات‌رسان و همچنین آموزش جوامع محلی به‌ویژه عشایر برای میزبانی شایسته از گردشگران توجه ویژه داشت.

وی خاطرنشان کرد: با ایجاد کارگاه‌های آموزشی، همکاری با دهیاری‌ها و شوراهای محلی و نیز برنامه‌ریزی فرهنگی، می‌توان زمینه حضور پایدار گردشگران و رونق اقتصادی خانواده‌های عشایری را فراهم کرد. این امر، نقش مهمی در تثبیت جمعیت در مناطق مرزی، ارتقای درآمد خانوارها و تقویت امنیت پایدار نیز خواهد داشت.

انتهای خبر/ م

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=284440

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.