به گزارش حرفرک به نقل از کانیپرس؛ در آستانه هفته عفاف و حجاب فرماندار بوکان در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به پیشبینی برنامههای متنوع در این هفته گفت: بر اساس برنامههای پیشنهادی از سوی ارگانها و مؤسسات مردمی شاهد برنامههای متنوع در هفته عفاف و حجاب در سطح شهرستان خواهیم بود.
خشایار صنعتی با اشاره به شعار محوری هفته عفاف و حجاب ” پای خانواده ایستادهایم” افزود: تمامی برنامههای اجرایی بایستی در راستای شعار محوری و تفهیم آن به سطح جامعه باشد.
وی عنوان کرد: برنامههای اجرای نهتنها در هفته عفاف و حجاب بلکه در طول سال بایستی بر محوریت زیست عفیفانه در جامعه باشد و همه ارگانها و نهادها و حتی مؤسسات مردمی باید در این حوزه فعال دررابطهبا موضوع زیست عفیفانه، بحث عفاف باشند.
صنعتی با اشاره پیشینه فرهنگ حجاب در میان مردم کرد تصریح کرد: در فرهنگ، ایرانیاسلامی مردم کردستان، از دیرباز نوع پوشش در خانوادهها دارای ارزش و موردتوجه بوده و بهعنوان یکخرده فرهنگ شناخته شده است.
فرماندار بوکان ادامه داد: مردم کرد از دیرباز به پوشش و حجاب توجه ویژهای داشتهاند و این مخم را میتوان در بسیاری از کتب، و سندهای تاریخی بهوفور مشاهده کرد.
وی تصریح کرد: پوشش زنان و مردان کردستانی از صدههای گذشته تا به امروز نشان از نگاه ویژه این مردمان به مسئله حجاب بوده و میتوان گفت که حجاب بخش جدای ناپذیر پوشش مردم کرد بوده است.
نماینده عالی دولت در شهر بوکان افزود: پوشش مردان و زنان به دلیل تنوع رنگ و طرح فاخر و زیبا، بیانگر شخصیت والا، کرامت و وجه انسانی – اجتماعی خاص بوده که موردتوجه جهانگردان و تاریخنویسان قرار گرفته است.
خشایار صنعتی عنوان کرد: طی چند دهه اخیر پوشش و لباسهای فاخر و زیبای کردی، دستخوش تغییرات و دستیارهای ناموجه، به دلیل بیتوجهی و کمکاری مدیران متولی شده و این مهم تأثیرات منفی در سطح جامعه به دنبال داشته است.
فرماندار بوکان گفت: رجوع به خواستگاه اصیل پوششها، با محتوای بروز رسانی شده و ترویج در بین چهرههای بومی میتواند دوباره سبب گسترش این نوع لباسها در بین مردم شود.
وی در پایان عنوان کرد: انتظار میرود در هفته عفاف و حجاب علاوه بر اجرای برنامههای روتین و پیشنهادی، کارها و فعالیتهای ارزشمندی در حوزه خانواده و فرزندان خصوصاً در فضای رسانهای اجرا شود تا بتوان جامعه را از سیل گزندها و آسیبها مصون نگه داریم.
انتهای پیام/