سرهنگ اکبر نصرتی در گفتوگو با خبرنگار اروم نیوز، با اشاره به اینکه بیشترین جرم در فضای مجازی در آذربایجان غربی مربوط به جرائم اقتصادی مانند کلاهبرداری و برداشت اینترنتی است اظهار کرد: 41 درصد جرائم سایبری استان به این امر اختصاص دارد و در این راستا در خریدهای امن باید به توصیههای پلیسی توجه شود تا قربانی افراد سودجو نشویم.
وی با اشاره به اینکه جرائم سایبری در استان 6 درصد افزایش داشته است افزود: متوسط کشوری در این زمینه 15 درصد است و آذربایجان غربی استان هشتم کشور در وقوع جرائم سایبری به شمار میرود.
رئیس پلیس فتای آذربایجان غربی اظهار کرد: سال گذشته 96 درصد جرائم سایبری در استان کشف شد و این آمار در دوماهه امسال به 90 درصد رسیده است.
وی عنوان کرد: 66 درصد مجرمان سایبری بالای 26 سال، 28 درصد بین 19 تا 25 سال و 6 درصد زیر 18 سال هستند و در سال گذشته یک هزار و 502 نفر در بحث جرائم سایبری در استان دستگیر شده و امسال نیز 175 نفر دستگیر شدهاند
نصرتی گفت: همچنین شهروندان برای نصب نرمافزارها و بدافزارها باید از مارکتهای داخلی استفاده کنند؛ چون در صورت استفاده از مارکتهای خارجی و بروز جرائم سایبری، روند رسیدگی به جرائم دشوارتر میشود.
وی تصریح کرد: در شناسایی و دستگیری باندهای مجرمانه نیز، 20 باند در سال گذشته دستگیر و 50 نفر متهم تحویل مراجع قضایی شدند که همه آنها خارج از استان بودند.
رئیس پلیس فتای آذربایجان غربی با اشاره به اینکه سایتهای شرطبندی بهعنوان سرطان فضای مجازی هستند افزود: سال گذشته 275 نفر عوامل قمار و شرطبندی شناسایی و 10 میلیارد و 451 میلیون ریال از موجودی به نفع دولت ضبط شد و امسال نیز 33 نفر از عوامل این سایتها دستگیر شدهاند.
نصرتی اظهار کرد: همچنین 22 میلیارد تومان از اموال شهروندان که برداشت غیرمجاز از آنها صورتگرفته بود به حسابشان بازگشت
وی تأکید بر اینکه شهروندان نباید بدون علم و آگاهی به سمت رمزارزها بروند اظهار داشت: از سوی دیگر شهروندان نباید وارد شرکتهای هرمی و سایتهای شرطبندی شوند؛ چون عواقبی داشته و این شرکتها با پرداخت سود هنگفت، کاربران جدید را جذب کرده و نیاز است که شهروندان در این زمینه هوشیار باشند.
انتهای پیام/