• امروز : شنبه - ۲۷ اردیبهشت - ۱۴۰۴
  • برابر با : 20 - ذو القعدة - 1446
  • برابر با : Saturday - 17 May - 2025
مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست آذربایجان غربی خبر داد:

توسعه سایت تکثیر میش‌مرغ در دشت سوتاو بوکان

  • کد خبر : 283041
  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰:۳۰
توسعه سایت تکثیر میش‌مرغ در دشت سوتاو بوکان
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان غربی گفت: توسعه پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو بوکان به‌عنوان مهم‌ترین مأمن میش‌مرغ در شمال غرب کشور در دستور کار قرار گرفته است.

 حجت جباری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز» با اشاره به آخرین وضعیت زیستگاه گونه نادر میش‌مرغ در آذربایجان غربی، اظهار کرد: تسریع در تکمیل پروژه‌های سایت تکثیر میش‌مرغ در دشت سوتاو؛ گامی مهم در حفاظت از گونه‌ای در معرض انقراض است.

 مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی بر تسریع روند اجرای پروژه‌های زیرساختی و حفاظتی این منطقه تأکید کرد و گفت: آخرین وضعیت زیستگاه این پرنده نادر و در معرض انقراض، مورد بررسی قرار گرفته شده و دستورات لازم، بر تسریع در تکمیل پروژه‌ها نیز داده شده است.

 جباری با تأکید بر اینکه تلاش مضاعف برای تکمیل پروژه‌های عمرانی در دست اجرا ضروری است، گفت: میش‌مرغ به‌عنوان یکی از گونه‌های منحصر به فرد پرندگان در کشور، طی سال‌های گذشته با کاهش شدید جمعیت روبه‌رو شد و تنها زیستگاه‌های محدودی در کشور از جمله دشت سوتاو در بوکان محل زندگی این پرنده باقیمانده است.

 وی اضافه کرد: اقدامات حفاظتی و تکثیر در اسارت برای حفظ بقای این گونه در دستور کار جدی سازمان حفاظت محیط‌ زیست قرار گرفته است.

 جباری تأمین زیرساخت‌های مناسب برای آغاز به کار رسمی سایت تکثیر از اولویت‌های اصلی اداره کل برشمرد و اظهار داشت: برای موفقیت در برنامه احیای جمعیت میش‌مرغ، نیازمند تکمیل سریع پروژه‌های در حال اجرا و تقویت تجهیزات حفاظتی هستیم و با توجه به اهمیت موضوع نیز نظارت مستقیم بر اجرای این طرح‌ها در دستور کار قرار دارد.

 مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی ادامه داد: دشت سوتاو بوکان به‌عنوان مهم‌ترین زیستگاه میش‌مرغ در شمال غرب کشور، از ظرفیت بالایی برای اجرای برنامه‌های حفاظتی و علمی برخوردار است و توسعه سایت‌های تکثیر در این منطقه می‌تواند نقش کلیدی در حفظ تنوع زیستی و جلوگیری از انقراض این گونه ارزشمند ایفا کند.

 وی با اشاره به ضرورت هم‌افزایی میان نهادهای محلی، ملی و سازمان‌های مردم‌نهاد برای حفاظت از زیستگاه‌های حساس، افزود: پروژه‌های مرتبط با حفاظت از میش‌مرغ تنها زمانی اثربخش خواهند بود که در کنار اقدامات عمرانی، فرهنگ‌سازی و جلب مشارکت جوامع محلی نیز به‌صورت هم‌زمان پیگیری شود.

 جباری با تأکید بر اینکه دشت سوتاو از معدود زیستگاه‌های باقی‌مانده این گونه است، گفت: اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان، با همکاری مراکز علمی و پژوهشی، مطالعات دقیق زیست‌محیطی را در این منطقه انجام داده و بر اساس آن، طرح‌های احیایی و حفاظتی تدوین و در حال اجراست.

 گفتنی است پناهگاه حیات‌وحش دشت سوتاو طی سال‌های اخیر با چالش‌هایی نظیر خشکسالی، تخریب زیستگاه، چرای بی‌رویه و تغییرات اقلیمی مواجه بوده است، اما با وجود این، تلاش‌ها برای احیای این منطقه و بازگرداندن گونه‌های بومی در حال افزایش است. پروژه‌های فعلی می‌تواند نقطه عطفی در تاریخ حفاظت از میش‌مرغ در ایران باشد، اگر با دقت، شفافیت و تداوم اجرایی همراه شود.

 انتهای خبر/ و

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=283041

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.