• امروز : چهارشنبه - ۱۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 2 April - 2025

تلاش برای حفاظت از گونه در معرض انقراض میش‌مرغ دو چندان شده است

  • کد خبر : 7064
  • ۱۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۸
تلاش برای حفاظت از گونه در معرض انقراض میش‌مرغ دو چندان شده است

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط‌زیست از وضعیت بحرانی محیط زیست کشور خبر داد و گفت: بر اساس داده های علمی و شاخص های موجود وضعیت محیط‌زیست کشور را باید بحرانی دانست

به گزارش اروم نیوز، محمد مدادی مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط‌زیست در گفت‌وگو با خبرنگار کانی پرس اظهار کرد: حفاظت از میش‌مرغ را جزو مهم‌ترین برنامه‌های این سازمان است.

وی تصریح کرد: بر اساس داده‌های علمی جمع‌آوری‌شده، هم اکنون وضعیت حیات میش‌مرغ به علت‌های گوناگونی با خطر بسیار جدی مواجه شده است.

مدیرکل دفتر موزه تاریخ طبیعی سازمان محیط‌زیست افزود: حیات‌وحش، تماماً نمادهای خلقت هستند پس لازم است برای حفظ آنان تلاش‌های ویژه‌ای انجام دهیم که میش‌مرغ یکی از مهم‌ترین آنها است.

مدادی تصریح کرد: بر اساس تمام داده‌ها متأسفانه وضعیت محیط‌زیست کشور خوب نیست و در این میان پرنده افسانه میش‌مرغ در وضعیت بسیار بدی قرار دارد.

این مسئول عالی محیط‌زیست کشور عنوان کرد: خوشبختانه میش‌مرغ و یوز ایرانی هنوز به سرنوشت حیوانات منقرض شده ایرانی گرفتار نشده‌اند و برای جلوگیری از این اتفاق نیاز است برای این مهم اقدامات بسیار مهمی انجام گیرد.

محمد مدادی ادامه داد: تنوع زیستی حیات‌وحش برگشت‌پذیر نیستند و اگر میش‌مرغ و یوز منقرض شوند دیگر امکان بازگشت‌پذیری آنان برای حیات وجود نخواهد داشت.

مدیرکل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی سازمان محیط‌زیست گفت: طی چهار سال گذشته اقدامات خوبی در حوزه میش‌مرغ انجام‌گرفته اما هیچگاه این اقدامات لازمه بقای این پرنده افسانه‌ای نیست.

وی افزود: برای ادامه حیات میش‌مرغ لازم است، برنامه‌ریزی و هدف‌گذاری دقیق و کارشناسی شده‌ای در سطح کلان و جوامع محلی انجام بگیرد.

این کارشناس حوزه محیط‌زیست تصریح کرد: با برنامه‌ریزی دقیق می‌توانیم طی دو الی سه سال آینده به تثبیت جمعیت میش‌مرغ برسیم که البته این مهم نیاز به برنامه‌های هدفمند دارد.

مدادی افزود: هم اکنون بخش اعظمی از بودجه سازمان محیط‌زیست به بقای میش‌مرغ تخصیص‌یافته است که به‌تنهایی این مهم قادر به حفظ بقایی میش‌مرغ نمی‌باشد.

این مدیر حوزه محیط زیستی عنوان کرد: جوامع محلی به‌ویژه کشاورزان و مسئولان شهرستانی نیز در راستای بقای این پرونده‌ها نیاز است نقش‌های جدی ایفا کنند.

محمد مدادی ادامه داد: بی‌تردید بقای زیستی در محیط‌زیست نیاز به صبر و حوصله دارد که این مهم نشان می‌دهد که نیاز است یک کارگروه ویژه چند ساله برای حفظ میش‌مرغ تشکیل شود.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر گونه‌های جانوری از نوع پستانداران تحت عنوان “هامستر طلایی”، “پلنگ” و ” گوزن زرد ایرانی” ” خرس قهوه‌ای” و “میش‌مرغ” در استان آذربایجان غربی در معرض خطر انقراض قرار دارند.

مدادی همچنین از “اردک سرسفید” و “بالابان” از گونه‌های جانوری پرندگان در معرض خطر انقراض استان نام برد و گفت: متأسفانه “افعی البرزی” از دیگرگونه‌های جانوری خزندگان در استان نیز در فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از محیط‌زیست یعنی در خطر انقراض قرار گرفته است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=7064

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.