• امروز : چهارشنبه - ۱۳ فروردین - ۱۴۰۴
  • برابر با : 4 - شوال - 1446
  • برابر با : Wednesday - 2 April - 2025
اروم‌نیوز گزارش می‌دهد؛

بوی نامطبوع فاضلاب؛ فریاد حاشیه‌نشینان در ارومیه

  • کد خبر : 27566
  • ۰۵ دی ۱۴۰۲ - ۰:۱۰
بوی نامطبوع فاضلاب؛ فریاد حاشیه‌نشینان در ارومیه
اهالی شهرک بهار، منطقه کوهنورد، بادکی و کوی لاله، در حاشیه شهر ارومیه از سرعت حلزونی اجرای شبکه فاضلاب رنج می‌برند و بوی نامطبوع فاضلاب جاری در برخی معابر، امان مردم را بریده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اروم‌نیوز»، شهر ارومیه ترکیبی منحصر به‌فرد از تاریخ و فرهنگ غنی است که متاسفانه با مشکلات وافری دست و پنجه نرم می‌کند که یکی از این مشکلات نبود شبکه فاضلاب شهری در برخی از مناطق شهری است.

برخی از مناطق شهر ارومیه به دلیل نداشتن سیستم فاضلاب مناسب و وجود بوهای نامطبوع، با مشکلاتی مواجه است که این وضعیت نه تنها بر کیفیت زندگی ساکنان بلکه بر توسعه پایدار شهر تأثیر مستقیم دارد.

بنابراین در جهت حل این مسئله، نیاز به اقدامات فوری و هماهنگ میان ارگان‌های مربوطه و شهروندان حس می‌شود، برنامه‌ریزی و اجرای پروژه‌های بهسازی سیستم فاضلاب و ارتقاء زیرساخت‌ها می‌تواند گامی مهم در جهت بهبود شرایط فعلی باشد.

معماری سیاست‌های عمومی بر اساس شناخت دقیق نیازها و نگرش مثبت جامعه می‌تواند اعتماد مردم را به سازمان‌های مسئول تقویت کرده و مسیر تحولات را تسهیل نماید.

اهمیت این اقدامات در ارتقاء کیفیت زندگی شهروندان، جلب سرمایه‌گذاری و تداوم توسعه پایدار شهری پدید آمده و نهایتاً به بهبود شرایط محیط زیست و سلامت عمومی منجر خواهد شد.

اهالی شهرک بهار و منطقه کوهنورد، بادکی و گل سرخ، در حاشیه شهر ارومیه از سرعت حلزونی اجرای شبکه فاضلاب رنج می‌برند و بوی نامطبوع فاضلاب جاری در برخی معابر آن، امان اهالی منطقه را بریده است.

چندین بار موضوع نبود فاضلاب شهری در مناطق مختلف شهر ارومیه از طریق رسانه‌ها به سمع و نظر مسئولان ارسال شده است، اما انگار مسئولان استانی گوش شنوایی برای شنیدن مطالبات مردمی را ندارند.

شبکه فاضلاب در فصول سرد و گرم برای شهروندان مشکلاتی را به همراه دارد

مجید محمدی یکی از شهروندان در منطقه بادکی ارومیه در گفتگو با خبرنگار اروم‌نیوز اظهار کرد: نبود شبکه فاضلاب در فصول سرد و گرم برای شهروندان مشکلاتی را به همراه دارد.

وی اضافه کرد: در تابستان به دلیل گرمای بیش از حد بوی تعفن از جوی‌های آب سطحی فوران می‌کند و در فصل زمستان نیز به دلیل بارندگی‌ها، تجمع جانوران و آبگرفتگی را منجر می‌شود.

محمدی بیان کرد: وضعیت دفع فاضلاب در این مناطق به هیچ‌وجه بهداشتی نیست و امیدواریم مسئولان در سال جاری اقدامی موثر برای رفع این معضل پیدا کنند چون در صورت تامین اعتبارات و به جریان انداختن پروژه، مطمئنا زمان زیادی تا برخورداری مردم از شبکه فاضلاب خواهد گذشت.

جاری شدن فاضلاب در کوچه و خیابان وحشتناک است

سمانه عبدلی که ساکن خیابان شهرک بهار در ارومیه است در این خصوص بیان کرد: نبود شبکه فاضلاب در منطقه ما واقعا آزاردهنده است و هر روز که از خانه بیرون می‌آییم مجبور هستیم بوی نامطبوع فاضلاب که همه جا پخش شده است را تحمل کنیم.
وی تصریح کرد: شرایط واقعا بحرانی بوده و جاری شدن فاضلاب در کوچه و خیابان وحشتناک است و حتی کودکان ما نمی‌توانند با خیال راحت در کوچه بازی کنند چراکه بوی نامطبوع فاضلاب آزاردهنده است.
عبدلی بیان کرد: چندین بار با مسئولان شهری و استانی در خصوص حل مشکلات منطقه صحبت کرده و گزارشات مختلف نیز ارسال شده است اما هیچ اقدام قابل ملاحظه‌ای انجام نداده‌اند.
وی تصریح کرد: اهالی این منطقه نیاز به یک سیستم فاضلاب مناسب دارند چراکه این مشکلات به تدریج سلامتی ما را تهدید می‌کنند اما مسئولان به این مسئله توجهی ندارند.

 توسعه شبکه فاضلاب جزو الویت‌های شرکت آب‌وفاضلاب استان است

 محمد اشرفی مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان آذربایجان‌غربی با بیان اینکه در حال حاضر ۷۸ درصد از جمعیت شهر ارومیه از نعمت خدمات جمع‌آوری و دفع بهداشتی فاضلاب بهره‌مند هستند، اظهار داشت: باتوجه‌به افزایش روزافزون جمعیت شهر و متعاقب آن افزایش ساخت‌وسازها، شبکه اصلی و فرعی موجود جوابگوی نیازهای شهر نبوده و شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی هر ساله در راستای اهداف خود که خدمت‌رسانی بیشتر و بهتر به اهالی شهر ارومیه است، باتوجه‌به اولویت‌ها و برنامه‌های از پیش تعیین شده، نسبت به مطالعه مناطق فاقد فاضلاب و طراحی شبکه‌های اصلی و فرعی مربوط به آنها و متعاقباً اجرای آن، اقدام می‌کند.
وی گفت: عملیات احداث شبکه مدرن فاضلاب در معابر کلان‌شهر ارومیه از سال ۱۳۷۴ شروع شده و نظر به اینکه سال ۱۳۹۵ سال مقصد طرح بوده است؛ لذا به لحاظ افزایش جمعیت و توسعه شهر، بازنگری مطالعات امری اجتناب‌ناپذیر بوده و براین‌اساس مطالعات فاضلاب ارومیه برای سال مقصد ۱۴۲۰ مورد بازنگری قرار گرفت که در طرح بازنگری شده طول کل شبکه جمع‌آوری و خطوط انتقال فاضلاب شهر حدوداً یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر پیش‌بینی‌شده و تاکنون در قالب قراردادهای متعدد با پیمانکاران، حدود یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر در اقطار مختلف شامل شبکه‌های اصلی و فرعی و خطوط انتقال فاضلاب اجرا شده است.
اشرفی افزود: در حال حاضر خطوط انتقال فاضلاب به‌عنوان شاهراه اصلی هدایت فاضلاب به تصفیه‌خانه فاضلاب ارومیه، پاسخگوی نیازهای بهره‌برداری نبوده و به‌ویژه در مواقع بارندگی، موجب سرریز در قسمت‌هایی از کمربندی خاتم‌الانبیای می‌گردد که اتصال غیرمجاز لوله‌های آب باران ساختمان‌ها به شبکه فاضلاب شهری امر مذکور را تشدید می‌کند.

زیرساخت لازم برای اتصال به فاضلاب در مناطق محروم فراهم می‌شود

وی افزود: طی یکسال گذشته در کمربندی خاتم‌الانبیا (ص) حدفاصل تقاطع علامه مجلسی تا زیرگذر خیابان ابوذر، به‌منظور احداث شبکه اصلی کمکی فاضلاب با لوله پلی‌اتیلنی با سایز یک هزار و ۲۰۰ میلی‌متر و به طول یک کیلومتر، با اعتباری بالغ بر ۱۰۰ میلیارد ریال اجرا شده است.
اشرفی اظهار کرد: در این پروژه ازنقطه‌نظر اجرایی و به علت محدودیت‌های اجرایی در جاده اصلی و پر تردد کمربندی ارومیه، بخشی از عملیات به‌صورت شبانه و در ایام تعطیل انجام‌گرفته است که با همکاری مشاور، پیمانکار و کارفرما و در راستای رفاه حال شهروندان، با موفقیت تمام و در کوتاه‌ترین زمان ممکن اجرا شده است.
وی گفت: با اجرای خط مذکور زیر ساخت لازم برای اتصال فاضلاب جمع‌آوری‌شده کوی سالار و لاله که متعاقباً عملیاتی خواهد شد فراهم گردیده است.
 اشرفی افزود: با تداوم عملیات مذکور از پل سوم خرداد تا باسکول شهرداری با لوله‌گذاری با سایز یک هزار میلی‌متر و به طول یک کیلومتر تا پایان سال جاری این نقطه از خط انتقال نیز وارد فاز بهره‌برداری‌شده و شرایط لازم برای توسعه شبکه فاضلاب در نواحی بالادست به‌ویژه مناطق محروم کوهنورد، بادکی و گل سرخ را فراهم خواهد کرد.
وی عنوان کرد: هم‌زمان با اتمام عملیات مذکور، تهیه اسناد مناقصه برای لوله‌گذاری با لوله فاضلابی یک هزار میلیمتر و انجام پروسه برگزاری مناقصه برای احداث باقیمانده خط انتقال کمکی در مسیر کمربندی خاتم الانبیاء به طول ۶ کیلومتر و با سایز لوله یک هزار و ۲۰۰ میلی‌متری در دستور کار این شرکت قرار دارد.
اشرفی اظهار امیدواری کرد با تخصیص به موقع اعتبار پیش‌بینی‌شده در موافقت‌نامه عملیات مذکور در حداقل زمان ممکن خاتمه‌یافته و در مدار بهره‌برداری قرار گیرد.
انتهای خبر/
لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=27566

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.