به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»، آیین عبادی سیاسی نماز جمعه در سراسر شهرستانها و بخشهای آذربایجان غربی برگزار و ائمه جمعه مطالبی را درباره مباحث روز مطرح کردند.
کشورهای اسلامی از غزه حمایت کنند
به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»، حجتالاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی، در خطبههای نماز جمعه این هفته که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، به اهمیت ویژه نماز جمعه و جایگاه آن در دین اسلام پرداخت و اظهار کرد: فضیلت نماز جمعه بسیار بالاتر از نماز ظهر است و این عمل عبادی و سیاسی از نقش و اهمیت بیشتری نسبت به حج برخوردار است.
امام جمعه ارومیه همچنین به وضعیت غزه اشاره کرد و گفت: جنایات زیادی در غزه صورت میگیرد و کودکان بیگناه گرسنهاند، اما سازمان ملل هیچ اقدام مؤثری نمیکند.
وی افزود: اگر ما به برکت سرداران و دانشمندان خود قدرت نداشتیم، شرایط بدتر میشد و آنانی که دم از انسانیت میزنند، کجا هستند؟
قریشی از کشورهای اسلامی خواست حمایت خود را از مردم مظلوم غزه نشان دهند و اظهار داشت: باید علیه ظلم ایستاد و صدای مظلومان بود و مردم ما باید هوشیار باشند، از شایعات دوری کنند و اتحاد و انسجام ملی را حفظ کنند.
امام جمعه ارومیه در پایان از همه مردم خواست تا با وحدت و همدلی، همواره در مسیر حفظ امنیت، استقلال و عزت کشور گام بردارند و همدلانه در خدمت مردم و نظام اسلامی باشند.
غزه؛ غرب را به چالش کشیده است
امام جمعه خوی در خطبههای نماز جمعه در این شهرستان با اشاره به سالروز برگزاری اولین نمازجمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: این فریضه، تریبون ولایت و رسانه مردم است که باید با قوت و حضور گسترده، تقویت شود.
حجتالاسلام حجت قاسمخانی با بیان اینکه حضور در نمازجمعه در کنار هم قرار گرفتن همه سلایق فکری، سیاسی و قومی برای دفاع از جبهه حق است، تصریح کرد: دشمن با ابزار رسانه، تلاش دارد این پایگاه را کمرنگ جلوه دهد، اما حقیقت آن است که نماز جمعه همچنان قلب تپنده امت اسلامی است.
وی با اشاره به ایستادگی ملت فلسطین، گفت: صهیونیستها از گرسنگی بهعنوان ابزار جدید جنگ استفاده میکنند؛ چنانکه در غزه، مردم را بین مرگ تدریجی یا تسلیم مخیر کردهاند، اما مقاومت غزه ثابت کرد که هنوز روح عاشورا زنده است. غزه امروز هیروشیما نیست؛ چون تسلیم نشد و غرور و هویت تمدن غرب را به چالش کشید.
وی افزود: ما در کنار غزه هستیم؛ نه با سلاح، بلکه با تریبون نمازجمعه، با قلم، با فریاد حقطلبانه و دعا. امروز اگر علی (ع) خانهنشین شد بهخاطر نبود مردم بود، اگر مردم نباشند هیچ جبهه حقی پیروز نخواهد شد.
مقاومت پیروز نهایی است
حجتالاسلام والمسلمین حمید حسن زاده در خطبههای نماز جمعه این هفته میاندوآب با اشاره به پنجم مرداد سالروز اقامه نخستین نماز جمعه پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اظهار کرد: نماز جمعه محل نشاط، امید، آرامش، حماسه و عزت ملی است.
وی با اشاره به اینکه نماز جمعه برای شنیدن و بیان حرف مردم است، گفت: جمعه روز عبادت و همافزایی بوده و نماز جمعه نیز تجلی عبادت عاشقانه بوده و در روزهای سخت دفاع از نظام، ولایت، حاکمیت و انقلاب در میدان است و لرزه بر اندام دشمنان میافکند.
امام جمعه میاندوآب با بیان اینکه امروز در عصر کنونی تمرکز دشمن بیشتر بر روی جنگ نرم است، اظهار کرد: استفاده از جنگ نرم برای نابودی یک کشور یا حاکمیت و با استفاده از ابزار تحریف و تفرقهافکنی راهی بوده که امروز دنیا بهجای جنگ سخت انتخاب کرده و بسیاری از کشورها نیز با همین روش و جنگ دچار تغییر شدهاند.
حسنزاده تصریح کرد: هرکس در جامعه چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی دوقطبیسازی و اختلافافکنی کند؛ تریبون دشمن بوده و در مسیر اهداف دشمن حرکت میکند.
امام جمعه میاندوآب همچنین با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در قبال بحران غزه، گفت: مقاومت پیروز بوده و هزینه آن کمتر از تسلیم و سازش است و قطعاً در اینجا نیز پیروز نهایی مردم غزه هستند.
سکوت در برابر جنایت علیه غزه پذیرفتنی نیست
حجتالاسلام رسول جمشیدی ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه پلدشت با اشاره به اربعین شهدای جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان گفت: شهدای جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه کشورمان چهرهای تاریخی از خود بهجای گذاشتند، زیرا در اوج رضایتمندی از خداوند بودند.
امامجمعه پلدشت با اشاره به شرایط مردم غزه افزود: امروز دغدغه جهان اسلام کشتار وحشیانه و گرسنگی دو میلیون نفر از مزدم مظلوم غزه است و متأسفانه نهتنها دنیا بلکه جهان اسلام نیز سکوت کرده است،
وی اظهار کرد: گرسنگیدادن به زنان و کودکان تاکتیک جنگی جنایتکاران است، دسامبر ۲۰۲۱ مجمععمومی سازمان ملل، قطعنامه «حق دسترسی به غذا» را تصویب کرد که مطابق آن، گرسنگی نقض کرامت انسانی است.
سکوت در برابر بحران غزه پذیرفتنی نیست
امام جمعه چهاربرج با اشاره به اینکه باریکه غزه، امروز به صحنه یکی از فجیعترین فجایع انسانی قرن تبدیل شده است، افزود: محاصرهای که رژیم صهیونیستی بر این منطقه تحمیل کرده، نهتنها از طریق بمبارانهای بیامان، بلکه با سلاحی خاموشتر و ویرانگرتر یعنی گرسنگی، زندگی میلیونها نفر را به مخاطره انداخته است.
وی گفت: در حالی که تصاویر کودکان گرسنه و صفهای طولانی برای دریافت چند قرص نان در رسانههای جهانی منتشر میشود، سکوت و انفعال نهادهای بینالمللی و برخی کشورهای منطقه، این فاجعه را به یک نسلکشی تدریجی تبدیل کرده و توصیف ابعاد این بحران، واقعاً از توان زبانها و قلمها خارج است.
امام جمعه چهاربرج گفت: غزه، با وجود تمام رنجها، همچنان بهعنوان نمادی از مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم میدرخشد.
مردم غزه در شرایط بحرانی قرار دارند
ماموستا محمدصالح هاشمآبادی در خطبههای نماز جمعه پیرانشهر به مظلومیت مردم فلسطین و قحطی غذا در غزه اشاره کرده و با ابراز همدردی عمیق با مردم فلسطین، اظهار کرد: جامعه مسلمانان باید همواره حامی مظلومان باشند، به جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم بیگناه غزه واکنش نشان دهند.
امام جمعه پیرانشهر افزود: اکنون که مردم غزه در شرایط بحرانی و دشواری قرار دارند، باید همگان نسبت به حمایت از این مظلومان بیدار باشند و نگذارند صدای فریاد مظلومان خاموش شود.
وی با محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار پشتیبانی جامعه جهانی از مردم فلسطین و پایان دادن به این وضعیت اسفناک شدند.
وضعیت غزه مایه ننگ حقوق بشر است
امام جمعه ماکو در خطبههای نماز جمعه این شهرستان، به اوضاع غزه و مقاومت مردم فلسطین پرداخت و گفت: در طول تاریخ، طاغوتها برای شکستن اراده ملتهای مؤمن از ابزار گرسنگی استفاده کردهاند و امروز رژیم صهیونیستی نیز با محاصره و گرسنگی به دنبال تسلیم کردن مردم غزه است؛ همان سیاستی که در زمان بنیامیه برای تحمیل ذلت بر خاندان پیامبر (ص) به کار رفت.
حجتالاسلام سید محمد هاشمی افزود: هدف دشمنان این است که روحیه مقاومت را در هم بشکنند و ملت مظلوم فلسطین را به تسلیم محض وادار کنند. اما همانطور که امام حسین (ع) و یارانش شعار ‹‹الموت ولا المذله›› سر دادند، مردم غزه نیز با ایستادگی، این توطئه را ناکام خواهند گذاشت.
امام جمعه ماکو با انتقاد از سکوت مجامع بینالمللی در قبال این جنایات گفت: سازمان ملل بارها هشدار داده که غزه در آستانه بزرگترین بحران انسانی قرن است، اما هیچ اقدام عملی در این زمینه انجام نداده است. این سکوت، لکه ننگی بر پیشانی مدعیان حقوق بشر است.
انتهای خبر/