خسرو شهبازی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «اروم نیوز»؛ اظهار کرد: بحران کمآبی در آذربایجانغربی که ناشی کشت محصولات پرآببری مانند سیب و چغندرقند است، زنگ خطر بیآبی را در استان به صدا درآورده است.
وی تصریح کرد: یکی از گامهای اساسی برای مقابله با این بحران، تغییر الگوی کشت به سمت محصولات کمآببر است در این میان، کشاورزان استان به خصوص باعداران سردشتی پیشقدم شده و با توجه به نیاز آبی کمتر گردو در مقایسه با سیب و چغندرقند، به سمت توسعه باغات گردو حرکت کردهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی، افزود: بررسیها نشان میدهد که گردو در مقایسه با محصولاتی نظیر سیب، حدود ۴۰ درصد آب کمتری مصرف میکند از سوی دیگر، ارزش افزوده و سودآوری بیشتری برای کشاورزان دارد.
شهبازی تصریح کرد: کشاورزان سردشتی به طور خاص تولید و توسعه ارقام جدید گردو را در دستور کار قرار دادهاند که علاوه بر صرفهجویی در مصرف آب، توان رقابت بیشتری در بازارهای داخلی و خارجی دارند.
وی بیان کرد: سطح زیر کشت باغات گردو در شهرستان سردشت در حال حاضر به ۲ هزار هکتار رسیده است که در این میان، علاوه بر ارقام محلی که سالهاست در منطقه کشت میشود، کشاورزان به کشت ارقام جدید گردو نیز روی آوردهاند این ارقام به دلیل ویژگیهای خاص خود، از جمله دیرگل بودن، توانایی مقاومت در برابر سرما و تولید محصول با کیفیت بالا، مورد استقبال کشاورزان قرار گرفتهاند.
شهبازی تاکید کرد: تغییر الگوی کشت به محصولات کمآببر، بخشی از برنامه کلان جهاد کشاورزی برای مدیریت منابع آبی و مقابله با بحران بیآبی در استان است.
وی افزود: ارقام جدید گردو، با توجه به بازدهی اقتصادی بالا و مصرف آب کمتر، راهکاری عملی برای کشاورزان است که ضمن حفظ منابع طبیعی، به افزایش درآمد و بهبود معیشت آنان کمک میکند.
شهبازی خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با ارائه تسهیلات و حمایتهای فنی، از کشاورزان سردشتی برای توسعه باغات گردو و کشت ارقام جدید حمایت میکند.
انتهای خبر/ م