به گزارش حرفرک به نقل از کانیپرس؛ صبح روز سهشنبه ۲۰ تیرماه با حضور جمع کثیری از معتادان، مؤسسات مردمنهاد، ریشسفیدان و مسئولان استانی و شهرستانی همایش جامعه امنیت محله محور در بوکان برگزار شد.
در ابتدای این همایش فرمانده انتظامی بوکان در سخنانی، با اشاره به نیازهای جامعه که امنیت در راس آن قرار دارد گفت: خوشبختانه هم اکنون در شهر بوکان شاخصهای امنیت بسیار بالا است و مردم این مهم را بهخوبی لمس میکنند.
سلمان حیدری افزود: نیروهای نظامی و انتظامی در بوکان تمام تلاش خود را برای بالابردن شاخصهای امنیتی انجام میدهند؛ ولی قطعاً این مهم بدون همراهی مردم امکانپذیر نخواهد بود.
وی ادامه داد: لازم است همه نهادهای و مؤسسات مردمنهاد در حوزه امنیت فعال باشند و همچنان که بارها عنوان شده است امنیت خطقرمز است و با مخلان امنیت جامعه بهشدت و برابر قانون برخورد خواهد شد.
فرمانده انتظامی بوکان تصریح کرد: امنیت را ازاینپس بهصورت محله محور اجرا خواهند کرد و نیروهای انتظامی همراه با معتمدان در میان مردم مناطق مختلف شهر حاضر خواهند شد و مشکلات مردم را برسی خواهند کرد.
در ادامه این همایش فرماندار بوکان در سخنانی با اشاره به نقش امنیت در جامعه افزود: ثبات و پایداری امنیت تنها از رهگذر نهادینهکردن آن در یک جامعه و احساس مشارکت و مسئولیت عمومی در قبال امنیت اجتماعی حاصل میشود.
خشایار صنعتی افزود: امنیت اجتماعی برآیند تعامل و مشارکت همگانی کنشگران اجتماعی و در نتیجه یک تولید اجتماعی است که با میزان احساس مسئولیت و مشارکت اجتماعی ارتباط نزدیکی دارد.
وی ادامه داد: مشارکت اجتماعی مردم با پلیس در امور امنیتی دارای کارکردهای آشکار و پنهان فراوانی است که از جمله آن میتوان به مواردی همچون افزایش نظم و انسجام اجتماعی، افزایش تعهد و اعتماد اجتماعی، قبول مسئولیت، افزایش امنیت، افزایش مقبولیت اجتماعی پلیس و برقراری روابط عاطفی میان پلیس و مردم اشاره کرد.
صنعتی عنوان کرد: در سالهای اخیر اهتمام نیروی انتظامی جمهوری اسلامی به مقوله مشارکت مردمی در امنیت افزایشیافته است. بیگمان برای استمرار و توفیق طرحها و مأموریتهای این نهاد، به همیاری و مشارکت شهروندان نیاز است.
فرماندار بوکان ادامه داد: در حوزه نظم و امنیت، طرحهای مشارکتی به دنبال آفریدن فرصتهای بیشتر دخالت مردم در نظم و امنیت و افزایش اعتماد متقابل میان پلیس و مردم است.
وی تصریح کرد: امروزه با تحولاتی که تقریباً بهصورت مشترک در تمامی جهان رخداده است، مشارکت مردم در نظم و امنیت جایگاه والاتری یافته است، بنابراین هرچند ایجاد نظم و امنیت فلسفه وجودی پلیس را تشکیل میدهد، پلیس با مشارکت جدی و فعال مردم میتواند به این مهم دست یابد.
خشایار صنعتی افزود: فعالیتهای شهروندان در قبال پلیس را میتوان به دو نوع، مشارکتجویانه (شهروند مشارکتجو) و پیرو من شانه تقسیم کرد.
جانشین انتظامی آذربایجان غربی سخنران دیگر این همایش بود که طی سخنانی عنوان کرد: اگر امنیت وجود نداشته باشد قادر به افزایش سرمایههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نخواهیم بود.
حسنخانی ادامه داد: اگر در کنار مدرسهای امنیت وجود نداشته باشد هیچ یک از خانوادهها حاضر با فرستادن دانشآموزان خود به مدرسه نخواهند بود.
وی عنوان کرد: نیروهای حافظان امنیت با مشارکت مردمی توانستهاند امنیتی. ایثار را در سطح کشور بهویژه استان آذربایجان غربی ایجاد کنند.
جانشین انتظامی آذربایجان غربی تصریح کرد: اهمیت امنیت جامعه برای نظام جمهوری اسلامی بر کسی پوشیده نیست و تنها در استان آذربایجان غربی ۳۶ هزار شهید را تقدیم کردهایم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مسئولان کشوری بر این مهم تأکید دارند که باید برای برقراری امنیت پایدار، تمام آحاد مردم پایکار باشند که در غیر این صورت و بدون مشارکتهای مردمی امنیت با چالشهای روبهرو خواهد شد.
انتهای پیام/