تاریخ : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳ 23 جماد أول 1446 Sunday, 24 November , 2024

افزایش دو برابری کشت دانه روغنی کلزا

  • کد خبر : 26011
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۰
افزایش دو برابری کشت دانه روغنی کلزا

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «اروم نیوز» رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار درناسسی اظهار کرد: چهار هزار و 350 هکتار از مزارع استان در سال زراعی 1403- 1402، زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته که نسبت به سال گذشته از افزایش دو برابری برخوردار است. خسرو شهبازی افزود: امسال […]

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی «اروم نیوز» رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در گفتگو با خبرنگار درناسسی اظهار کرد: چهار هزار و 350 هکتار از مزارع استان در سال زراعی 1403- 1402، زیر کشت دانه روغنی کلزا رفته که نسبت به سال گذشته از افزایش دو برابری برخوردار است.

خسرو شهبازی افزود: امسال به میزان 27.7 تن بذر از ارقام ماراتن، نپتون و هیدرومیل بین زارعین کلزا کار توزیع شده است.

وی تأکید کرد: در حدود 4 هزار و 79 هکتار از مزارع کشت شده از سطح سبز مطلوبی برخوردار هستند و مابقی نیز در مراحل رشد قرار دارند. کشت این محصول از 10 شهریورماه آغاز و تا 10 مهرماه سال جاری ادامه داشت.

شهبازی افزود: این محصول در کلیه شهرستان‌های استان به جز ماکو، چایپاره و سردشت کشت شده است و بیشترین سطح زیر کشت مربوط به شهرستان نقده با یک هزار و 250 هکتار، بوکان با یک هزار و 170 هکتار و پلدشت هزار هکتار است.

وی یادآورشد: در سال زراعی گذشته دو هزار و 200 هکتار از مزارع استان در کشت پاییزه به دانه روغنی کلزا اختصاص‌یافته بود و 4 هزار و 587 تن دانه روغنی از سطح 2 هزار و 80 هکتار از اراضی قابل‌برداشت تولید شد.

این مسئول تصریح کرد: خرید این محصول به‌صورت تضمینی بوده و در استان توسط اتحادیه شرکت‌های تعاون روستایی در شهرستان‌هایی که کشت شده، انجام می‌شود.

شهبازی با بیان اینکه برای کاهش ضریب وابستگی به واردات روغن، باتوجه‌به اینکه 85 تا 90 درصد روغن خام و دانه‌های روغنی وارد کشور می‌شود، کشت کلزا را به کشاورزان توصیه می‌کنیم، اضافه کرد: دانه روغنی کلزا یکی از محصولاتی است که می‌تواند نقش اساسی در افزایش تولید گندم در سال‌های بعدی داشته باشد، چرا که علف‌های هرز را کنترل و با رعایت تناوب عملکرد غلات را نیز افزایش می‌دهد.

وی یادآور شد: کشت این محصول ارزشمند، کم آب بر و مقرون‌به‌صرفه، علاوه بر نقش مهم آن در افزایش تولید، بهترین گزینه جهت تناوب زراعی با گندم بوده که در راستای اصلاح الگوی کشت یکی از راهکارهای مدیریت منابع آبی به شمار می‌رود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=26011

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.