تاریخ : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳ 22 جماد أول 1446 Saturday, 23 November , 2024
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی مطرح کرد:

افزایش تولید سنجد در آذربایجان‌ غربی

  • کد خبر : 62497
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۱
افزایش تولید سنجد در آذربایجان‌ غربی
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: همزمان با آغاز فصل پاییز، برداشت سنجد از باغ‌ها و حاشیه زمین‌های زراعی استان آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود امسال حدود ۴۰ تن سنجد از این باغات برداشت شود.

ه گزارش پایگاه خبری تحلیلی, «اروم نیوز» علی دیانتی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: درخت سنجد به‌عنوان بادشکن در باغ‌ها و حاشیه زمین‌های زراعی کاشته می‌شود و میوه آن به دلیل خواص درمانی فراوان، محبوبیت زیادی دارد.

وی خاطرنشان کرد: درخت سنجد در برابر شوری خاک و کم‌آبی مقاومت بالایی دارد و عملکرد تولید این میوه در هر هکتار حدود ۲,۰۰۰ کیلوگرم است. در مجموع، مساحت باغات سنجد استان به حدود ۱۷ هکتار می‌رسد.

دیانتی اظهار داشت: میوه سنجد در چهار نوع عنابی، پائیزی، سفید و سیاه در استان کشت می‌شود و برداشت آن از اوایل نیمه دوم شهریور ماه آغاز و تا پایان مهر ماه ادامه خواهد داشت.

وی همچنین اشاره کرد: سنجد به‌عنوان یک میوه دارویی مؤثر، بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. به ویژه، استفاده از آرد سنجد بدون جدا کردن پوست و هسته در درمان مشکلات لثه و دندان، آرتروز، پوکی استخوان، جلوگیری از خون‌ریزی داخلی معده، دردهای روماتیسمی و مفصلی، درمان اسهال در کودکان و افزایش هوش نقش بسزایی دارد. امروزه از سنجد همچنین در صنعت تولید لوازم آرایشی استفاده می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: علاوه بر این، میوه سنجد به‌عنوان یکی از سین‌های سفره هفت سین عید نوروز، از زمان‌های قدیم در سبد غذایی مردم استان وجود داشته و در فصل زمستان به همراه کشمش، گردو و تخم آفتابگردان، به‌عنوان یکی از تنقلات محبوب مردم آذربایجان غربی محسوب می‌شود.

دیانتی با تأکید بر اهمیت سنجد در فرهنگ غذایی مردم، خاطرنشان کرد: این میوه علاوه بر کاربردهای درمانی، در سنت‌ها و آداب و رسوم محلی نیز نقش ویژه‌ای دارد. به ویژه در ایام عید نوروز، سنجد به‌عنوان یک جزء اساسی از سفره هفت سین مورد توجه قرار می‌گیرد و یادآور ارزش‌های فرهنگی و غذایی منطقه است.

دیانتی همچنین افزود: با توجه به مزایای فراوان این میوه و توانایی درخت سنجد در بهبود خاک و مقاومت در برابر شرایط نامساعد، توسعه کشت آن می‌تواند به بهبود شرایط محیطی و اقتصادی کشاورزان استان کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به آگاهی روزافزون از خواص دارویی سنجد، پیش‌بینی می‌شود که تقاضا برای این محصول افزایش یابد و به همین دلیل، سرمایه‌گذاری در زمینه‌های تولید و فرآوری سنجد به‌ویژه در استان آذربایجان غربی ضرورت پیدا می‌کند.

انتهای خبر/ و

لینک کوتاه : https://oroumnews.ir/?p=62497

ثبت دیدگاه

در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.